Kowi87 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Mam problem z urwaną rurką od kolanka przy silniku doprowadzajacym płyn chłodniczy. Podczas jazdy zaświeciła mi sie kontrolka braku płynu zatrzymałem sie i patrze a tam dosłownie nic nie ma, cały silnik zabryzgany cieczą Mogło sie cos wiecej uszkodzić?? Mógłby ktoś majacy Etke zlokalizować mi numer owego kolanka i poszególnych rurek do niego dołączonych Oto fotki Ostatnio mnie jakieś fatum przesladuje odnosnie tych wężyków, 2 tyg temu miałem problem z dolotem
spetsnaz Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 028121132 - kołnierz z pierścieniem uszczelniającym. ASO - ok. 50 zł IC - ok. 50 zł
Kowi87 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 028121132 - kołnierz z pierścieniem uszczelniającym. ASO - ok. 50 zł IC - ok. 50 zł Dzięki spetsnaz jeszcze jak byś miał jakis schemacik i mógł wkleić
spetsnaz Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 luz. Pamiętaj tylko, że jest spora różnica miedzy płynem chłodzącym a chłodniczym
Kowi87 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 Mam nadzieje że wymiana nie przystworzy mi duzego problemu Aby tylko w piatek był otwarty ASO :gwizdanie:
lutas Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 luz. Pamiętaj tylko, że jest spora różnica miedzy płynem chłodzącym a chłodniczym Jaka różnica ? Oba określenia są poprawne i określają ciecz chłodzącą silnik.
Kowi87 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2009 A jeszcze mam pytanie, tam na screenie z Etki widoczna jest uszczelka za tym kołnierzem, ją też sie kupuje czy ona jest juz w tym kołnierzu Numer jej juz mam +037 121 687
rtocki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 u mnie w ori z ASO jest w komplecie, jak będziesz brał w ASO to zobaczysz bo pakowane jest w przezroczysty woreczek a nie pudełko
Kowi87 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2009 Dzięki za info jutro ide do motoryzacyjnego zobaczyc czy da rade załatwić w jeden dzień ten element :gwizdanie: jak nie to ASO
spetsnaz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 luz. Pamiętaj tylko, że jest spora różnica miedzy płynem chłodzącym a chłodniczym Jaka różnica ? Oba określenia są poprawne i określają ciecz chłodzącą silnik. taka jak między chłodnicą a chłodnią.
Kowi87 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dostałem od ręki w motoryzacyjnym ten króciec/kołnierz(ok 20zł) też do Audi jedynie miał dodatkowy wypust który poprostu zatkałem reszta była taka jak oryginał, ale nie obeszło sie bez strat, z racji tego ze nie jestem mechanikiem i w ogóle, podczas montazu nowego krócca urwał sie jeden kabelek z wiazki od czujnika zamontowanego w tym króćcu (strasznie trudny dostęp) Efekt jest taki że autko w końcu jeżdzi(2 dni stało) ale na blacie nie pokazuje temperatury, a na klimatroniku na kanale 49 stoi na 30 stopniach, 51 kanał pokazuje 90 stopni. Narazie dla sprawdzenia szczelnosci zalany kranówką w środe przy wymianie rozrządu spece zrobią jak nalezy
Rekomendowane odpowiedzi