tomsta Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A4 B5 1.9 Tdi 98 r. Żyrardów Witam wszystkich Może ktos mi pomoże rozwiazac problem z moim klimatronikiem, a mianowicie nie zapal sie gwaiazdka załaczajaca zimny nawiew. Byłem u elektyka, sprawdział cały układ elektryczny i stwierdział, że wszystko jest ok. postawił diagnozę, że sterownik jest do wymaiany, ale ja słyszałem ze można to naprawić, tylko gdzie i jak, prosze o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
schiller Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 dokladnie sie na tym nie znam ale slyszalem kiedys ze jak sie tak dzieje trzeba climatronika zaadoptowac VAG-iem. ale tak jak mowilem dokladnie sie na tym nie znam...
Gość Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A4 B5 1.9 Tdi 98 r. ŻyrardówWitam wszystkich Może ktos mi pomoże rozwiazac problem z moim klimatronikiem, a mianowicie nie zapal sie gwaiazdka załaczajaca zimny nawiew. Byłem u elektyka, sprawdział cały układ elektryczny i stwierdział, że wszystko jest ok. postawił diagnozę, że sterownik jest do wymaiany, ale ja słyszałem ze można to naprawić, tylko gdzie i jak, prosze o jakieś wskazówki. Pozdrawiam wiecej informacji musisz podac czy jest gaz czy wyswieta ci temperature zewetrzna itd
tomsta Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Iceman gaz jest nabity, wszystkie czujniki temperatury też są ok, było pare błędów ale wykasowano je u mechanika na kompie ( chyba na tzw. vag-u nie wnikałem co to za oprogramowanie), teraz wyswietla sie tylko jeden błąd 6.1. Dzis albo jutro podłącze taki sam sterownik od brata kumpla jak zadziała tzn. że sterownik jest walnięty. Wtedy być może będę szukał jakiegos elektronika aby go naprawić, może taniej wyjdzie niz kupic inny uzywany. pozdro.
Simon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Odczep wtyczkę czujnika niskiego ciśnienia i zewrzyj na niej te piny...wstaw zworkę.Jeśli masz ciśnienie i środek to może czujnik jest walnięty...po zwarciu tych pinów powinno ruszyć jeśłi to to.
Gość Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Odczep wtyczkę czujnika niskiego ciśnienia i zewrzyj na niej te piny...wstaw zworkę.Jeśli masz ciśnienie i środek to może czujnik jest walnięty...po zwarciu tych pinów powinno ruszyć jeśłi to to. u niego jest czujnik 4 pinowy
Simon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 to co nie da się tym sposobem zewrzeć i ominąć czujnika? [ Dodano: 13-04-2007, 12:18 ] Mi zresztą na początku po nabiciu też nie zaskoczył trza było puknąć w rue
tomsta Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 czy czujnik niskiego ciśnienia to tzw. presostat jesli tak to mi go wymienili bo faktycznie był walniety, ale dalej nic, układ elektryczny był sprawdzane wzdłuż i wszerz. Raz gwiazdka na krótko się zapaliła ale póżniej już nie chciała Elektryk szukał przyczyny chyba z 7 godzin ale sie poddał powiedział że sterownik do wymiany lub naprawy
Gość Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 to co nie da się tym sposobem zewrzeć i ominąć czujnika? [ Dodano: 13-04-2007, 12:18 ] Mi zresztą na początku po nabiciu też nie zaskoczył trza było puknąć w rue da sie ale na czujniku 2 pinowym bez problemu :biggrin:
Simon Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Taa na moim wiem bo mam dwu ale na cztero już sie nie da?! Ja stawiam dalej na obwód czujników...
tomsta Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 to na cztero sie da czy sie nie da a jak sie da :confused: to jak
szogun0 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 to na cztero sie da czy sie nie da a jak sie da :confused: to jak Na 4-pinowym będziesz mógł tylko załączyć wentylator. Reszty nie uruchomisz zworą.
Gość Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 to na cztero sie da czy sie nie da a jak sie da :confused: to jak Na 4-pinowym będziesz mógł tylko załączyć wentylator. Reszty nie uruchomisz zworą. uruchomi
lukaszdl Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 miałem taki sam problem i nikt nie mógł tego naprawić sam naprawiłem a przyczyno był przekażnik wymieniłem teraz działa elegancko spróbuj
tomsta Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 dzieki za podpowiedzi ale to pewnie nie to bo dzisiaj dowiedziałem sie (wyjąłem klimatronik) że mam model z rocznika 96 a ja mam A4 z 98 i podobno nigdy by nie chodził bo posiada inne oprogramowanie i chyba pochodzi z benzyniaka V6 :frown: ktos zanim kupiłem sprytnie go podmienił
Rekomendowane odpowiedzi