Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Teraz czas na JNX. CZARNY AVANT.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak czytam wasze posty i czytam więc mówie a co mi tam załoze wątek o swoim autku.

AUDI A4 1.9 TDI 110KM r.97

Kolor: Vulkanschwarz Pearl

Przebieg : 206 000 km - potwierdzony w ASO , wogóle do końca była ksiązka prowadzona, przed zakupem pojechałem do VW/AUDI.

Wyposażenie :

-elektryczne szyby

-pełny komputer

-skórzane kubełkowe fotele

-wykończenie w "drewnie"

-radio kenwood + 6 głośników + sub (nokia) + zmieniarka 6 CD

-elektryczny szyberdach

-klimatronik

-podgrzewane przednie siedzenia

-zestaw głośnomówiący Siemens

-4 poduchy

-elektryczna regulacja świateł przednich

-elektryczne lusterka

-samościemniające sie lusterko wsteczne

-alusy 16" AUDI

-zawieszenie 1BE

Zrealizowane plany:

-Wymiana przedniego zawieszenia KYB+Lemforder :good:

-Program pod moje autko 142/300Nm - moment ograniczony ze względu na stan dwumasa :wallbash:

-Turbo zregenerowane od AWX. Turbo-Tech Łódź :good:

-Zaślepiony EGR

Plany:

-Na wiosnę wymiana tylnych amorków

-Jednomas

-IC

-Wycinka kata

-Korekta programu

Teraz foteczki :

Po zakupie załozyłem ori grill bo tamten zalatywał trochę rocznikiem 91 oraz zrobiłem ręczną polerke.

Po mieście pali 7-7.5 nie bedąc zawalidrogą

na trasie minimalne spalanie udało mi się osiagnąć 4.3l/100km

w mieście max 12 :)

Pozdro

AKTUALIZACJA FOTEK WRAZ Z WYKRESEM NIEBAWEM !!!

Opublikowano

bardzo ładny :good:

na zdjęciach bardzo zadbany i wypucowany :rolleyes:

kurcze te alu co masz duzo ładniejszy efekt dają jak te rumple co ja mam ;)

Opublikowano

popraw fachowców z rzeszy i wywaz pożądnie koła na wklejanych odważnikach

Opublikowano

Bardzo ladna ta Twoja A4. Polerka extra. Jeśli w całosci ręcznie zrobiona i przez Ciebie to szacu :hi:. Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo ładna maszynka :good: Jeśli przebieg autentyczny to wielki szacun :notworthy: Jakieś modyfikacje planujesz? :)

Opublikowano

ale się świeci jak psu... :decayed: środeczek też niczego sobie :naughty: gratki :hi:

Opublikowano

bardzo ładny :good:

na zdjęciach bardzo zadbany i wypucowany :rolleyes:

kurcze te alu co masz duzo ładniejszy efekt dają jak te rumple co ja mam ;)

a pomysl jakby moje polerki ladnie sie do takiego czarnuszka prezentowaly :D:kox:

Opublikowano

no tak sobie wyobraziłem to takie polerki nieźle by wyglądały :naughty:

polerowanie robiłem moim własnym sposobem :)

malutko pasty lekkościernej na doklejoną gąbke z tesco na uchwyt mocujący do wkrętarki która defacto traciła moc po 20min :kox: pozniej ręcznie jeszcze ścierka dopucowałem wten sposób usunąłem zanieczyszczenia. Na to nałozyłem politure NIGRIN do lakierów by odzyskały swój kolorek oj tutaj trzeba dużo pracy włożyć ale efekt jest. 3 warstwa to politura zabezpieczająca do nowych lakierów też firmy NIGRIN zostawiamy na 15min i sciereczką pięknie wycieramy i pucujemy do końca. Ta 3 warstwa juz łatwo bardzo idzie bo lakier jest tak śliski jak temat "polityka" w rodzinie.

jeśli miałbym się zastanawiac nad modem to pewnie :

jakis chips +30ps + ??Nm, ale bardziej by mi zalezało by autko ciagnęło z samego dołu aby tą turbo dziure wyliminować. Jak wam spalanie po chipsie wzrosło ?

wymiana kloszy mi nie potrzebna bo mi sie jakos to nie kalkuluje chyba zeby miał ktos jakies uzywki do sprzedania to mozecie pisać na PW.

Pierwsze co muszę zrobić to na bank wymienic olej bo juz troche minęło od ostatniej wymiany.. jaki polecacie? widziałem dzisiaj w tesco castrl'a 4Litry pełen syntetyk za 169zł -22% VAT = 131 zł

rok temu były wymieniane klocki ale jakos nie za mocno hamują, może na lepsze wymienić :naughty:

zawieszenie obniżać nie ma sensu, bardzo często parkuje na jakis dołach itp i nie jezdze po dobrym asfalcie, a tak wogóle to i tak sie dbrze zachowuje jest w miare sztywne moze jest obnizone fabrycznie 20mm ? hm..

Szczepank, nie rzygaj.

pozdro

Opublikowano

Wygląda jak by wyjechała dopiero z salonu ,środek widzę też ładnie wypasiony :good:

Opublikowano

no tak sobie wyobraziłem to takie polerki nieźle by wyglądały :naughty:

polerowanie robiłem moim własnym sposobem :)

malutko pasty lekkościernej na doklejoną gąbke z tesco na uchwyt mocujący do wkrętarki która defacto traciła moc po 20min :kox: pozniej ręcznie jeszcze ścierka dopucowałem wten sposób usunąłem zanieczyszczenia. Na to nałozyłem politure NIGRIN do lakierów by odzyskały swój kolorek oj tutaj trzeba dużo pracy włożyć ale efekt jest. 3 warstwa to politura zabezpieczająca do nowych lakierów też firmy NIGRIN zostawiamy na 15min i sciereczką pięknie wycieramy i pucujemy do końca. Ta 3 warstwa juz łatwo bardzo idzie bo lakier jest tak śliski jak temat "polityka" w rodzinie.

jeśli miałbym się zastanawiac nad modem to pewnie :

jakis chips +30ps + ??Nm, ale bardziej by mi zalezało by autko ciagnęło z samego dołu aby tą turbo dziure wyliminować. Jak wam spalanie po chipsie wzrosło ?

wymiana kloszy mi nie potrzebna bo mi sie jakos to nie kalkuluje chyba zeby miał ktos jakies uzywki do sprzedania to mozecie pisać na PW.

Pierwsze co muszę zrobić to na bank wymienic olej bo juz troche minęło od ostatniej wymiany.. jaki polecacie? widziałem dzisiaj w tesco castrl'a 4Litry pełen syntetyk za 169zł -22% VAT = 131 zł

rok temu były wymieniane klocki ale jakos nie za mocno hamują, może na lepsze wymienić :naughty:

zawieszenie obniżać nie ma sensu, bardzo często parkuje na jakis dołach itp i nie jezdze po dobrym asfalcie, a tak wogóle to i tak sie dbrze zachowuje jest w miare sztywne moze jest obnizone fabrycznie 20mm ? hm..

Szczepank, nie rzygaj.

pozdro

dobry pomysł kupic olej z tesco może kujawski lepszą ma temperature wrzenia idealnie sie nadaje do AFN :naughty:

nie pucuj tak auta tylko zadbaj o silnik, oliwe i inne rzeczy bo to najwazniejsze zdrowa motorownia

kup oliwe z zaufanego zródła i na tym nie oszczedzaj

bo audi jak sie wkurzy to na tobie nie bedzie oszczedzać

Opublikowano

piękne autko :naughty: no i silnik :)

Dla mnie lampy polift, mała gleba i :notworthy:

Opublikowano

dobry pomysł kupic olej z tesco może kujawski lepszą ma temperature wrzenia idealnie sie nadaje do AFN :naughty:

nie pucuj tak auta tylko zadbaj o silnik, oliwe i inne rzeczy bo to najwazniejsze zdrowa motorownia

kup oliwe z zaufanego zródła i na tym nie oszczedzaj

bo audi jak sie wkurzy to na tobie nie bedzie oszczedzać

czemu zakładasz że nie dbam o motorownie ? bo spytałem się czy opłaca się kupić ten olej -> http://moto.allegro.pl/item659648014_castrol_magnatec_diesel_5w40_5w_40_5l_niemiecki.html w tesco ?

dbam o całe auto więc mi nie zarzucaj tu :good: wczesniej miałem golka mk4 i viki b po lifcie i kupujący do tej pory zadowoleni, więc chyba nie jest źle :naughty:

a pucować lubię i będe to robić.

Opublikowano

I bardzo słusznie :good:

Jak dbasz o mechanike tak, jak o nadwozie, to szacun :hi:

Opublikowano

nic nie zarzucam

ale zapytanie o olej w tesco był nie na miejscu :decayed::tongue4:

spoko

Opublikowano

Powiem wam że najbardziej to mi się podobają fotele. Są niesamowicie wygodne. Reguluje położenie lędźwi na maks i siedzi się super.

Jedyne co bym jeszcze poprawił to mozliwość jeszcze niższego usiądnięcia. O tak jak np. w madzi 323F DOHC z chowanymi światłami - jeździł ktoś ? Hehe...

pozdro

Opublikowano

I bardzo słusznie :good:

Jak dbasz o mechanike tak, jak o nadwozie, to szacun :hi:

Pucować to chyba większość z nas lubi. Tylko że efekty tego pucowania najlepiej widać na ciemnych kolorach, zwłaszcza czarnym. Wtedy są efekty.

Opublikowano

Jedyne co bym jeszcze poprawił to mozliwość jeszcze niższego usiądnięcia. O tak jak np. w madzi 323F DOHC z chowanymi światłami - jeździł ktoś ?

Nie lubię siedzieć na asfalcie w czasie jazdy :decayed:

Jakiej użyłeś pasty?

Opublikowano

Jak bede chcial zrobic polerke w swoim to sie zdzwonimy :wink4:

Za polereczke szacuneczek spoko zrobiłes :good: i dobrze ze wyrzuciles tamten gril bo psuł urok auta.