Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Katowice i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• stanley

18904

• Kędzior

14855

• Miszka82

14548

• akjam

13789

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

gdzie to mocujesz ?

Opublikowano

Nie wiem. Dla jaj se to zrobilem zeby sprawdzic jak dziala i ma to sens. Jak co to czujnik na desce na wylocie luftu albo szybe dorwac z czujnikiem

Opublikowano

szybe z czujnikiem do b5 ? :decayed: no nie gadaj :decayed::wink::grin::grin::grin:

Opublikowano

Ja mam c5 ;) a do jakiego modelu to bedzie to nie wiem. Wezme stocka cytrynowego, jak ktos da ;)

Opublikowano

Multis, te nóżki diody da się przeciąć i przedłużyć kabelkiem, nie?

Opublikowano

Pane jakbym ja zmieniał ten układ....to KFX by przyjechał mi gębę obić :grin:....całą noc przy tym dłubał.....:wink:....działa to lepiej niż ja kiedyś marzyłem :grin::wink:

Opublikowano

To jest fotorezystor przykrecony do gniazda, wystarczy dolutować przewody i heja,

---------- Post dopisany at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany at 19:49 ----------

Ja miałem robić cały kpl, czyli DRL,CLH i zmierzch razem na atmedze, ale jakoś mi przeszło, mam inne projekty naglące :)

Opublikowano
To jest fotorezystor przykrecony do gniazda, wystarczy dolutować przewody i heja,

---------- Post dopisany at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany at 19:49 ----------

Ja miałem robić cały kpl, czyli DRL,CLH i zmierzch razem na atmedze, ale jakoś mi przeszło, mam inne projekty naglące :)

Ja właśnie póki co chce robić bardzo prosto - tak jak pisałem - na jednym/dwóch przekaźnikach, bo znajomy niby ma coś takiego w planie robić na atmedze... zobaczymy :decayed:

Arturoo Ty masz problem z głowy :wink:

Może jedynie brakować Ci świateł "AUTO", chyba, że to też Ci dorezał :decayed:

Opublikowano

Nie montuję takich rzeczy :wink:

Opublikowano

Ja właśnie póki co chce robić bardzo prosto - tak jak pisałem - na jednym/dwóch przekaźnikach, bo znajomy niby ma coś takiego w planie robić na atmedze... zobaczymy :decayed:

Arturoo Ty masz problem z głowy :wink:

Może jedynie brakować Ci świateł "AUTO", chyba, że to też Ci dorezał :decayed:

ma szczęście nie :decayed::wink:

Opublikowano
Multis poleciało PW :hi:

Też męczy mnie CLH tylko mam moduł z końcówką E a potrzeba F i teraz nie wiem czy zrobić jak oryginał czyli kupić MCE i tyle czy da się jakoś to zrobić tańszym kosztem żeby to chodziło. Mam lusterko z czujnikiem i włącznik Auto brakuję mi tylko włącznika CLH oraz MCE :wink:

mam MCE z końcówką F na sprzedaż :decayed:

---------- Post dopisany at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany at 20:54 ----------

dlaczego?

ja mam sam DRL przez taki układzik i sobie mega chwale, oszczędność ksenona itd :wink:

MODUŁ ŚWIATEŁ DZIENNYCH DRL (Światła Dzienne) ŁÓDŹ (3934299186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mam juz to ponad 2 lata i śmiga aż miło , na dodatek jest 36 miesięcy gwarancji

Opublikowano

dlaczego?

ja mam sam DRL przez taki układzik i sobie mega chwale, oszczędność ksenona itd :wink:

MODUŁ ŚWIATEŁ DZIENNYCH DRL (Światła Dzienne) ŁÓDŹ (3934299186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie wiem... trochę się boję że te DRL to nielegal, aczkolwiek mega mi się podobają te DRL'ki w długich :wink:

Opublikowano

dlaczego?

Nie wiem... trochę się boję że te DRL to nielegal, aczkolwiek mega mi się podobają te DRL'ki w długich :wink:

jaki nie legal, co ty gadasz

u mnie w mieście sam gliniarz mnie zatrzymał i pytał jak mam to zrobione bo u siebie chce takie, a sam jezdzi a4 b6

mówił że od dawna mnie planował zatrzymać i podpytać co i jak :whistling:

zakładaj :wink:

ja ostatnio w c-klasie kumplowi zakładałem i już zagaduje żeby takie coś do jego ojca założyć

Opublikowano

Siema rezacze! :wink4::naughty:

Opublikowano

Nie chce tu wszczynać kłótni ale jest to po prostu nielegalne.

Takie światło spełnia wymogi światła dziennego (tzn. świeci na wprost, daje tylko jasność ileś tam lumenów itd.), ale na kloszu nie ma wybitej homologacji (przynajmniej w b5) RL.

Kiedyś czytałem o tym trochę, nawet na elektrodzie to analizowali.

A gliniarz nie prawnik, może się mylić.

Akurat spotkań z gliniarzami to najmniej bym się obawiał (wyłączę to i jadę dalej), ale gorzej że w razie W (odpukać) to nawet sprawca kolizji może zwalić winę na pojazd który miał niehomologowane oświetlenie - i np. go oślepiło... :kwasny:

Wtedy też kłopoty z ubezpieczalnią.

Tak też coś słyszałem, nie wiem na ile jest to prawda na ile fałsz. :whistling:

Jednakże pół forum na tym jeździ i nic się nie dzieje, to może to nie takie głupie :decayed::decayed:

Opublikowano

Takie światło spełnia wymogi światła dziennego (tzn. świeci na wprost, daje tylko jasność ileś tam lumenów itd.), ale na kloszu nie ma wybitej homologacji (przynajmniej w b5) RL.

Akurat spotkań z gliniarzami to najmniej bym się obawiał (wyłączę to i jadę dalej), ale gorzej że w razie W (odpukać) to nawet sprawca kolizji może zwalić winę na pojazd który miał niehomologowane oświetlenie - i np. go oślepiło... :kwasny:

Jednakże pół forum na tym jeździ i nic się nie dzieje, to może to nie takie głupie :decayed::decayed:

Ja uważam że każdy ma swój rozum i czytać potrafi. Wiec decyzje podejmie taką jaka będzie dla niego odpowiednia. Nie ma co na chama kogoś namawiać.

Opublikowano

popadasz w skrajności :decayed: i za dużo czytasz :decayed::wink:

---------- Post dopisany at 21:38 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

psyt :wink:

Opublikowano

Ja uważam że każdy ma swój rozum i czytać potrafi. Wiec decyzje podejmie taką jaka będzie dla niego odpowiednia. Nie ma co na chama kogoś namawiać.

Dokładnie tak :wink: