Cuber Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Gratki wyniku..... :smile: Ja w mojej uzyskałem po chipsie 170 kucyków i 400 Nm ....... ( silnik AVF ) pozdrowionka
alvaro Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Po co go az tak krecisz?Powyzej 4k to juz chyba nie ciagnie a nawet przed czpisem pewno Ci dymil.A mozesz mi kolego powidziec ile Cie taki chip kosztowal? i tu Kolego jesteś w błędzie Rogal i Dave zrobili taki programik że pędzi jak szalony aż do samego końca, ogólnie ja tak nigdy auta nie pałuję ale wiesz pierwszy powrót do domu po czipsie to trzeba było puścić wodze fantazji... :twisted: co do ceny to proszę pisać na PW do Rogala. oto wykresy (nie wiem tylko skąd taka różnica w serii między inercją a obciążeniówką być może jest to spowodowane tym że podczas pomiarów na DynoDay na inercji nie miałem założonego tego plastikowego zbiorniczka w etce nazywa się to tłumik to ten czarny zbiorniczek po prawej stronie z przodu pod filtrem powietrza, bo miałem go pękniętego i szwagier zaślepił mi przewód) aaa i jeszcze jedno tego zagłębienia po osiągnięciu max mocy już nie ma (Rogal zrobił mod programu...)
Rogalotti Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Fajnie Alvaro, że jesteś zadowolony z nowej mocy :smile: . Jeżeli chodzi o to dymienie powyżej 4000obr to ono wynika ze spadającego doładowania, nawet widać dołeczek na wykesie. Na początek pozbył bym się katalizatora potem ew. wpadniesz na regulacje długości sztangi bo jest tam mały niuansik mechaniczny do poprawki. Pozdrawiam. PS. wiedziałem, że wolno nie będziecie wracać :twisted:
alvaro Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2007 regulacje długości sztangi Na początek pozbył bym się katalizatora jaki to da efekt [ Dodano: 19-04-2007, 11:20 ] Fajnie Alvaro, że jesteś zadowolony z nowej mocy człowieku a jak tu nie być zadowolonym [ Dodano: 19-04-2007, 11:23 ] aaa i jak tam Andrzej był już u was ?? jaka u niego seria ?? i jak po modzie ??
piwkoo Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Moja gratulacje, wykresik imponujący, aż mi ślinka poleciała na te 170 kucyków :twisted: Pozdro
Ogi Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Alvaro patrzac na wykres to oplaca ci sie ciagnac do jakis 4 tys obr i zmiana biegu no chyba ze lubisz pociagnac do odcinki . Rogal piekna robota odezwe sie do ciebie na PW.
Gość zdeniu Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 A4 od dziś legitymuje się mocą 178,6 KM/3830 obr i 403,8 Nm/2681 obr :exclaim: :exclaim: :exclaim: no to pogratulować
pre_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 musimy się kiedyś ustawić alvaro :twisted: gratsy
Rogalotti Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Kurcze strasznie kiepsko chodzi na pomorzu ten mój orange. Cokolwiek do Was napisać to można jajko znieść :smile: . Własnie skończyliśmy tego AWXa. Seria słabsza, modzik też słabszy zrobiłem. Ale plusem jest to, że trzyma cały czas moc. Kolejny wykres z Dawida hamowni.. wykresik Pozdrawiam
spanky Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Własnie skończyliśmy tego AWXa. Seria słabsza, modzik też słabszy zrobiłem. Ale plusem jest to, że trzyma cały czas moc. Kolejny wykres z Dawida hamowni.. wykresik Pozdrawiam ten wykresik bardziej mi przypadł do gustu .....
Gość dino Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No, pozazdroscic chyba tez cos zrobie ze swoim bo zostane najwojniejszy
Szewczenko7 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 alvaroalvaro78, gratuluje mocy i momentu :twisted:
EUROCHIP Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja dodam tylko tyle do tematu że furka zbiera sie pieknie. Dziekuje Alvaro za zaufanie no i wielkie dzieki dla Rogala za pomoc i współprace. Dla zainteresowanych moge dodac ze moja współpraca z Rogalottim kwitnie i owocuje coraz to lepszymi wynikami...
Gość MorgothDBMA Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 fajny wykresik, gratulacje :twisted: :twisted:
alvaro Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2007 będzie w nim turbo, ic i wszystkie rury jak z ARLa rozumiem że wynikiem tej roboty pochwalisz się przed szanownym gronem :exclaim: :smile:
Rogalotti Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 rozumiem że wynikiem tej roboty pochwalisz się przed szanownym gronem :exclaim: :smile: Pewnie... Części juz w połowie skompletowane, w tym tygodniu będe miał juz resztę "gratów" a od nastepnego powinny rozpocząć sie prace montazowe. Zobaczymy ile wydmucha ori pompa 10mm :twisted:
pablo8004 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Piękna robota :biggrin: Ja też nie moge nacieszyć się dziełem Rogalottiego :twisted:
alvaro Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Opublikowano 7 Lipca 2007 Ja też nie moge nacieszyć się dziełem Rogalottiego :twisted: no nie dziwę się :exclaim: przybyło Ci jeszcze więcej kuców niż u mnie, no chyba że seria była bardzo bogata, no albo siedzi na pokładzie turbo z AWX'a [br]Dopisany: 22 Kwiecień 2007, 19:48 _________________________________________________wywaliłem teraz tłumik środkowy a zamiast tylnego mam 2 wydechy od S4 i pytanie kieruję do ROGALA : czy jest tak jak mi napisał adamooo Cytuj Alv to idź teraz na hamowanko..pewno koników doszło smiley Mi doszło 12 koni i 26 nm. czy mogę spodziewać sięprzyrostu KM i NM ??
Rekomendowane odpowiedzi