H4mm3R Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 amory dostaną po d*pie :gwizdanie:
mgtan Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 obyś trafił ze springami ja miałem niby prawidłowy total weight a mimo to była kupa... amorki dostają po d*pie, potwierdzam, szcególnie jak nie będzie stało dobrze :-) p.s. 1BV to jest -20mm w B7, a -30mm w B8
rafik84 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Opublikowano 30 Października 2010 No i dotarły [br]Dopisany: 22 Październik 2010, 21:29_________________________________________________springi na aucie :heat: nie było łatwo
rafik84 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Opublikowano 31 Października 2010 fotki zrobione na szybko, springi wczoraj wieczorem zamontowane
mystic.pl Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Podnosiłeś zawias do góry ?
fotograf87 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 jakoś tej gleby nie widać za bardzo
MAGIC87 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 no cos nie siadło... ja mam -35 ale po zmierzeniu wyszło ze usiadl -50 moze sie ułoza jeszcze
rafik84 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Opublikowano 31 Października 2010 tył siadł ok 2,5 cm przód 1,5cm[br]Dopisany: 31 Październik 2010, 14:01_________________________________________________ no cos nie siadło... ja mam -35 ale po zmierzeniu wyszło ze usiadl -50 moze sie ułoza jeszcze mam nadzieje że się ułoża
fotograf87 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 przód raczej juz nie siądzie,,, a tył może z 0,5cm
keżor Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 zmień tytuł tematu , bo daleko temu do gleby ktoś Cie chyba oszukał z tymi sprężynami
mgtan Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 oj... niestety widze że kolejny 1BV nie wyszedł. Jest to temat rzeka, niestety nawet jak współczynniki są dobrze dobrane to mimo to nie daje to gwarancji że dobrze usiądzie... niestety. Co do ubicia - ułożenia - to jesli zakładasz że przód opadnie to i tył opadnie a wówczas będzie nieciekawie. Zaiweszenie się układa, ale co do opadania to opada jeszcze bardziej oś, która jest dociążona bardziej czyli u ciebie tył. Mi przód opadł bardziej (bo samochód siedział na przodzie), a tył jak stał tak stał. Co do poprawy sytuacji to mysle że jedynie albo springi Eibach itp albo eksperymenty jaki współczynnik dobrać - przy czym rodzi się pytanie zmienić o 1 w dół a może o 2 dół... itd...
rafik84 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Opublikowano 31 Października 2010 oj... niestety widze że kolejny 1BV nie wyszedł. Jest to temat rzeka, niestety nawet jak współczynniki są dobrze dobrane to mimo to nie daje to gwarancji że dobrze usiądzie... niestety. Co do ubicia - ułożenia - to jesli zakładasz że przód opadnie to i tył opadnie a wówczas będzie nieciekawie. Zaiweszenie się układa, ale co do opadania to opada jeszcze bardziej oś, która jest dociążona bardziej czyli u ciebie tył. Mi przód opadł bardziej (bo samochód siedział na przodzie), a tył jak stał tak stał. Co do poprawy sytuacji to mysle że jedynie albo springi Eibach itp albo eksperymenty jaki współczynnik dobrać - przy czym rodzi się pytanie zmienić o 1 w dół a może o 2 dół... itd... tyl jest ok na fotkach tego nie widać, ale w realu a przód jest troszke wysoko ok 1cm zobaczę co się bedzie dzialo
mgtan Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 chodzi iwyłącznie o to, że usiąść usiądzie tył, a nie przód bo cała masa przenosi się na tył... nie mówiąc o tym że będzie ci zarzucać dupcią przy ostrej jeździe bo środek cięzkości się przesunął do tyłu. jelsi chodzi o przód to 3mam kciuki. Bo obecnie jak usiądzie ktoś z tyłu, albo wrzucisz coś do bagażnika to będzie strasznie wyglądało... tył jeszcze usiadzie... a przód zadarty do góry.
akjam Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 Porównując te dwa zdjęcia (tyŁ), to sczerze mówiąc nie widać żeby coś siadło...? Gdzie Ty kupowałeś te springi?
mgtan Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 to nie kwestia źródła niestety. mi również springi płatały figla.
rafik84 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 tył siadł przed wymianom bylo 68cm a po jest 66cm od ziemi [br]Dopisany: 02 Listopad 2010, 15:16_________________________________________________zrobie jeszcze pare fotek jak będzie pogoda
mgtan Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 czyli tył ci opadł prawidłowo... -20mm... a jak z przodu. zawias 1BA w serii ma około 68cm od ziemi i z przodu i z tyłu.
rafik84 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 przód jest ok 67cm mam nadzieje ze siądzie
mgtan Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 no to lipa... o centymetr nie opadnie niestety... może z pół centymetra i to nie szybko i to pod warunkiem że masz wszystkie gumy nowe i się ułożą trochę. gorzej jak ktoś ci z tyłu usiądzie... to tył ci poleci w dół a przód zostanie zadarty do góry... no nic... czekaj i patrz... za miesiąc i jakieś 1 -1,5k km zobaczysz co będzie.
Rekomendowane odpowiedzi