jarmat62 Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam.Mam pytanie co może być przyczyną parowania szyby z zewnątrz przy załączonej klimatyzacji w okolicach środkowego nawiewu Na szybie zostają takie zaparowane placki i trzeba załączać wycieraczki żeby to przetrzeć.Dopiero po ustawieniu wysokiej temperatury 23 st znika???
majkel_majki Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Fizyka Kolego widziałem coś takiego w kilku autach, to na skutek różnicy temperatur.
jarmat62 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Opublikowano 1 Lipca 2009 Fizyka ,fizyką ale wcześniej też miałem klimę w B5 i nie było takiego objawu
piotrcar Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 mam to samo w b6 tak ze mysle ze to norma
bobusiek Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 u mnie tez to samo z każdego nawiewu ustawionego na szybę paruje od zewnątrz :gwizdanie:
hornet Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Jak robisz sobie lodówkę w samochodzie to nie dziw się. Norma i myślę że temat można zamknąć. Pozdro
domelq Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Normalka i jak to wcześniej koledzy zauważyli prawa fizyki. W Twoim autko wszystko jest OK
Rosemeyer Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 Fizyka Kolego widziałem coś takiego w kilku autach, to na skutek różnicy temperatur. moze nie trafiles na tak duzo roznice temp jak teraz przy upalach a moze klime w b5 miales mniej wydajna ;-) tak czy siak to norma. zwieksz temp i tak bedzie chlodno a unikniesz przeziebienia
Piechol Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 u mnie to samo, trochę mnie to wq... :gwizdanie:
IRO293 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Przyłączam się do kolegów,mam tak samo,ale stosunkowo bardzo rzadko,więc da się wytrzymać.Po prostu różnica temperatur.Można się tylko cieszyć,że w środku nie paruje.
greg2505 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 chyba wszyscy mają to samo za zimno w samochodzie za ciepło na zewnątrz i mgiełka wchodzi na szybę
emil82 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 u mnie to występuje tylko w trybie AUTO, jak przełączysz nawiew tylko na kratki to już tego efektu nie ma
andy_sky Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 można se z tym poradzić preparat antyroszeniowy firmy SHEL bądź inny na zew.część szyby i jest git tylko po każdym deszczu trzeba czynność powielać
Rekomendowane odpowiedzi