Bedi Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam serdecznie wszystkich miłośników Audi Opowiem Wam moja historię zakupu Wszystko zaczęło się o Land Rovera Discovery 1 wymarzyłem sobie takie autko, wyprawy po bezdrożach itd. od ponad 1,5miesiąca jeździłem po Polsce nic niestety nie udało mi się znaleźć. Najeździłem sie, kasy straciłem dość sporo i nic nie znalazłem a aut w przedziale (13-15tys) sporo nie ma. Nie mogąc znaleźć Dyskoteki postanowiłem że kupie sobie Kombi ;D Pierwsze kierunki były ku Skodzie Octavi lub VV Passat po niedługich poszukiwaniach też wyszła lipa. No to następnym krokiem było Audi :> po przewertowaniu allegro, otomoto wybrałem kilka egzemplaży i ruszyłem w dolnyśląsk na poszukiwania ( po doświadczeniach z LR gdy jeździłem po całej Polsce) stwierdziłem że zacznę od okolicy. Oczywiście wszystkie auta bezwypadkowe, sprowadzone od niemca co nim tylko do kościoła jeździł ( kurcze okazuje się że Niemcy to bogobojny naród a kościołów maja więcej niż domów). Na szczęscie jeździłem ze znajomymi co się coś znają i od razu potrafili mi wybić auto z głowy. Sfrustrowany i wkurzony że znów nic nie udało mi się kupić zasiadłem w niedziele do allegro i znów zacząłem przeszukiwać strony, tym razem stwierdziłem że będę szukał tylko we Wrocławiu i odziwo znalazłem jedno interesujące mnie ogłoszenie. Umówiłem się ze sprzedawcą w poniedziałek. Gdy przyjechał od razu pomyślałem że to będzie to. Na początku to on kierował ja sie przysłuchiwałem jak autko jedzie czy coś stupa czy puka i w miedzy czasie zadawałem mu pytania. Nastepnie ja się przejechałem, zbierało się ładnie, jechało prosto jak kierownice puszczałem i przy hamowaniu tak samo. Na starcie powiedział mi że łożyska tylnie są do wymiany ( co już uczyniłem) oraz że niedawno zakłądał najtańszy przegub i nie wie ile wytrzyma. Klima ponoć była odgrzybiana i nabijana ( poki co działa ) oraz regenerował skrzynie (notabene u mojego znajomego jak się okazało ) a pojechałem z ciekawości czy to zdarzenie faktycznie miało miejsce. Nastał wtorek i przyszło rozczarowanie ( choć nie do końca ) przyjechałem do pracy i od razu pracownicy wzieli mi auto na podnośnik okazało się: podłoga cała ( wiec nie był z 2ch części) ale okazało się że przód i tył był bity -przynajmniej. Co do silnika to był czysty w sensie nie ciekło z niego nic. wnetrze jak na ten roczek idealne na koniec, kiedyś ktoś mi powiedział: "Facet cieszy się 2 razy : jak kupuje auto i jak je sprzedaje" i faktycznie to się sprawdziło bo tylko przy tej auduni najwiecej się cieszyłem (ale wszytsko sie jeszcze okaże) Audi Avant Kombi AFN 96' 1,9TDI Automat Przebieg : 230tyś 2 lata w kraju wyposażenie: klimatronic el. szyby przód el. lusterka el. światła podgrzewane siedzenia domykanie przednich szyb z pilota Lato: 15' alu (5szt) Zima: 15' stal Modyfikacje w najbliższym czasie: przegub tylne łożyska wymiana całego rozrządu kierownica przednie światła; chyba te po lifcie białe kierunki (już są) Kilka fotek To by było na tyle. W takim stanie ją nabyłem edit: w sierpniu 28-2009r w Zielonej Górze strzelił mi rozrząd ( wiem wiem moja wina nie wymieniłem ) i oto tak w zakładzie "Auto-Brum" wymieniono mi: Zawory wyd 4szt Zawory ssąc 2szt Uszczelniacz zaworu 8szt Popychacz zaw 8szt Uszczelka głowicy Pompa wody Pasek rozrządu napinacz Rolka prowadząca Dolne koło rozrządu Napinacz klimy Pasek wielorowkowy alternatora Klimy Kompletna naprawa Turbiny Koło pasowe Całość wyniosła mnie 3tyś Auto odebrałem 2 września i póki co nie chodzi dobrze dziś okazało się że muszę jeszcze wymienić przepływomierz ponieważ autko nie zbiera się tak jak być powinno. Po podłączeniu do Vag'a nie wykrywa żadnych błędów - na szczęście. Na odchodne mechanicy pocieszyli mnie że muszę jeszcze wymienić całą zawiechę ( ale to póki co musi poczekać )
Bedi Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Opublikowano 3 Lipca 2009 juz poprawiłem 230tyś ale raczej cofany
pawel1985 Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 podjedz sobie z numerem vin do jakiegoś najbliższego aso i dowiedz sie historii serwisowej, będziesz wiedział jaki ostatni przebieg wklepany, u mnie wyszło ze mam gdzieś 350-400 tys, środek tez u mnie właściwie taki jak u ciebie czyli nie zmęczony
bluesmen Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 No to życzę miłej jazdy, szczególnie na spoty do ZG.
.Szczepan. Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Kolor to masz kozacki. Wyróżniasz się z tłumu. Jedynie na trawie giniesz :>
Bedi Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Opublikowano 10 Lipca 2009 Kolor to masz kozacki. Wyróżniasz się z tłumu. Jedynie na trawie giniesz :> hehe mi osobiście kolorek się nie podobał ( teraz coraz bardziej ) ale reszta była w miarę oki więc wziełem[br]Dopisany: 09 Lipiec 2009, 08:37_________________________________________________wczoraj zmieniłem boczne kierunkowskazy na białe ( te małe ) i całkiem fajnie wygląda
Bart-S Opublikowano 12 Lipca 2009 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autko bardzo ładne i zadbane. Pewnie jeszcze bawicie się w Płotkach Miło było poznać. Pozdrawiam!
domelq Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 ładniutka żabka ostatnio coraz więcej starszych audiczek w całkiem fajnym stanie
ptaku999 Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Moim zdaniem nie powinieneś się przejmować tym że auto było bite z jednej czy drugiej strony. Jeżeli samochód jeździ prosto i nie psuje się nagminnie to powinieneś cieszyć się z udanego zakupu. Poza tym, jaki samochód z tego rocznika nie miał jakiejś stłuczki ? Na pewno każdy. Inna sprawa, która może niepokoić to automat, zawsze odradzam tego typu skrzynie.... pozdro
aju Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 dość dziwny przeskok z dyskoteki na a4 i w dodatku w automacie ja mojej Geli (290gd) nie zamienił bym na nic innego nawet na rs4 (no dobra na rs4 tak)
szybki34 Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Inna sprawa, która może niepokoić to automat, zawsze odradzam tego typu skrzynie.... Dlaczego odradzasz? Jeździłeś? Miałeś problemy? Ja każdemu polecam automat, jakie jest to udogodnienie widać nie tylko w korkach, również przy zakupie w salonie(niemało kosztuje).
ptaku999 Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Inna sprawa, która może niepokoić to automat, zawsze odradzam tego typu skrzynie.... Dlaczego odradzasz? Jeździłeś? Miałeś problemy? Ja każdemu polecam automat, jakie jest to udogodnienie widać nie tylko w korkach, również przy zakupie w salonie(niemało kosztuje). tak - jeździłem dlatego odradzam .....
Bedi Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 co do skrzyni to 3 dni przed sprzedażą Sprzedawca ją regenerował czy coś tam ( sam nie wiem co ) ale dostałem świstek że był robione i że jest gwarancja na 3tys km a co najlepsze to pojechałem do tego zakładu dowiedzieć się czy faktycznie to auto było i okazało sie że to zakład który jest na terenie mojego kumpla wiec jak poszedłem z nim to powiedzieli mi ze skrzynia jest oki. Ja dodam tylko od siebie że nie szarpie, biegi zmienia płynnie więc jest cacy
akjam Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Oby było wszystko cacy! Miłego użytkowania i owocnych modów!
Rekomendowane odpowiedzi