arek1971 Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam od pewnego czasu moje audi niema przyśpieszenia chociaż mam silnik 1.8t benzyna czy przyczyną czy przyczyną może być turbina .POZDRAWIAM''''''
Ambro Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam od pewnego czasu moje audi niema przyśpieszenia chociaż mam silnik 1.8t benzyna czy przyczyną czy przyczyną może być turbina .POZDRAWIAM'''''' Zależy jak się objawia ten brak mocy, szarpie czy powoli wkręca się an obroty itd. Opisz dokładniej problem lub poszukaj po innych wątkach.
Ambro Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Może masz coś z turbina, możliwości jest bardzo wiele. Musi to oglądnąć mechanik bo z opisu " słabo się wkręca" nie wiele można zdiagnozować. Podłącz VAGa lub podjedź do warsztatu.
arek1971 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Opublikowano 25 Lipca 2009 BYŁEM U KILKU I NIC A CO MOŻE BYC Z TURBINĄ
Ambro Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Trzeba ją wyjąc o oblukać. Może wymaga już regeneracji. Rozumiem że cały czas auto nie ma mocy, czy może raz jest ok a raz nie ?
dawid1 Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 witam u siebie tez miałem taki brak mocy wymieniłem przepływomierz sonde w serwisie powiedzieli ze wszystko jest jak najbardziej ok a ja cały czas odczuwałem brak mocy ,a co sie okazało po wymianie rozrzadu goscie załozyli mi odwrotnie weze do DV a ja głupi rok czasu sie z tym meczyłem masakra
domjenick Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 BYŁEM U KILKU I NIC A CO MOŻE BYC Z TURBINĄ wylacz cap locka,bo w ten sposob krzyczysz i muzyki nie slychac...
piotr19q Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 A co moze byc przyczyna jak raz jedzie a raz nie?
Ambro Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Na początek radziłbym posprawdzać cewki. Wydaje mi się, że gdyby problem leżał w niesprawnej turbinie auto nie miałoby mocy cały czas.
PiotrGD Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 u mnie było podobnie okazało sie ze był zapchany katalizator
Ambro Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 W takim wypadku najlepiej wywalić kat i cieszyć się drobnym wzrostem mocy
Ans Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 W takim wypadku najlepiej wywalić kat i cieszyć się drobnym wzrostem mocy Tak jak kolega mówi może winny być też przepływomierz
wesz82 Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam. Do autora wątku-Co rozumiesz przez to że auto nie ma mocy?? Jak chcesz sprawdzić turbo zamontuj sobie wskaźnik doładowania. Jeżeli turbo nie pobiera oleju to raczej powinno być ok. Wpisz w wyszukiwarkę brak mocy AEB a naprawdę dużo więcej się dowiesz
Ambro Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Bez zaglądania pod mache może się niczego nie dowiedzieć.
wesz82 Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Bez zaglądania pod mache może się niczego nie dowiedzieć. To fakt,ale jak dobrze poszuka to będzie lepiej orientował się gdzie ma szukać
Lucek1973 Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Podłącze się pod wątek...u mnie po prostu jak bardzo delikatnie przyśpieszam to jest ok, ale jak tylko trochę depnę to od razu szarpie i miga kontrolka układ elektroniczny silnika...co to może być?
Buba Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Podłącze się pod wątek...u mnie po prostu jak bardzo delikatnie przyśpieszam to jest ok, ale jak tylko trochę depnę to od razu szarpie i miga kontrolka układ elektroniczny silnika...co to może być? pewnie jak dajesz gazu to przewody sie topia i jest zwarcie :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi