Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] CZARNA PADLINA 1.9 TDI 216KM i 426Nm GT22- AL-2DIN itd.. + QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale w bmw :kox:

Opublikowano

ale w bmw :kox:

no :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Niedawno mialem male problemy z autkiem i musialem wymienic silnik , sprzeglo, turbine, VACUpompe .no i zeby to wszystko zaczelo znowu idealnie dzialac potrzebna byla wizyta u Witka . Nie liczylem na jakies przyrosty mocy tylko zeby to wszystko zgrac bo nie ukrywam nie chodzilo to idealne wiec po korekcie udalo sie uzyskac zadawalajace dla mnie wyniki 216KM i 426Nm , wklejam wykresik

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f26848c1269dcd0.html

Nic wiecej sie nie dalo zrobic ze wzgledu na cofajacy sie napinacz rozrzadu ale jestem zadowolony :good: Moze kiedys pokombinujemy z tym napinaczem i sie zobaczy :gwizdanie:

Opublikowano

silnik?? co mu było , nie wytrzymał upalania?? , o co dokładnie chodzi z tym napinaczem ,słyszałem ,że trzeba go wymienic na jakiś inny bardzo drogi - tak??

Opublikowano

no wlasnie, co tam z autem? :blink:

jak tam z ta turbina od Dzo-Dza?

Opublikowano

dudi opisz coś więcej co się działo i co witek powiedział na temat tego napinacza

Opublikowano
  • Autor

Mialem taka przykra przygode podczas jazdy zapalila sie kontrolka od oleju niestety nie mialem mozliwosci natychmiastowego zatrzymania wiec przejechalem ok 2 km bez smarowania. Wiec wszyscy mi mowili ze nic juz z silnika nie bedzie chociaz w nim nic nie stukalo ani nie pukalo . Ale zeby miec swiety spokoj kupilem drugi i odrazu go zamontowalem turbine druga kupilem juz wczesniej bo ta od DZO-DZO byla smieciem zresza ja gdy ja kupowalem to otym wiedzialem i otwarcie mu o tym powiedzialem w jakim stanie ona jest i nie mam do niego pretesji :good: . Ale wracajac do sedna poprosilem mechanika o zbadanie przyczyny utraty smarowania . Okazalo sie ze w misce olejowej znajdowal sie TORX nasadkowy do odkrecania pompowtyryskow , ktory dostal sie z gory do miski olejowej wpadl miedzy lancuszek a zebatke od pompy olejowej i zamiatane :> Tak ze przytej awari padla turbina i vacupompa :gwizdanie: Po zamontowaniu wszystkiego nie dzialalo to idealnie ale Witek zrobil korekte i znowu jest OK

Opublikowano

powiem tak BOGATA przygoda

no ale cóż ważne że wyszedłeś z opresji :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dudi opisz coś więcej co się działo i co witek powiedział na temat tego napinacza

Chodzi oto ze umnie jest napinacz nowego typu chyba jak sie niemyle hydrauliczny ktory lubi sie luzowac . W starszych modelach jest mechaniczny i Witek powiedzial ze jesli mysle jeszcze o wiekszej mocy to to jest podstawowa sprawa , a dowiadywalem sie u nich ile to by kosztowalo i wychodzi ze w granicach 2 tys :decayed:[br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 20:16_________________________________________________

Powiem Ci ze pare tys poszlo sie jeba... ale trudno mysle teraz nad skrzynia 6 bo z wolno jezdze :kox:

Opublikowano

Żeby założyć stary napinacz,potrzebujesz tłumik drgań,rólkę, rolkę prowadząca i tylną osłonę paska która kosztuje w ASO 90zl.

Ja wole nowszy typ bo w starym wyrwało mi szpilkę napinacza.

Opublikowano

Chodzi oto ze umnie jest napinacz nowego typu chyba jak sie niemyle hydrauliczny ktory lubi sie luzowac . W starszych modelach jest mechaniczny i Witek powiedzial ze jesli mysle jeszcze o wiekszej mocy to to jest podstawowa sprawa , a dowiadywalem sie u nich ile to by kosztowalo i wychodzi ze w granicach 2 tys :decayed:[br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 20:16_________________________________________________

Powiem Ci ze pare tys poszlo sie jeba... ale trudno mysle teraz nad skrzynia 6 bo z wolno jezdze :kox:

Wyniczek godny podziwu, też bede chciał wsadzić ten motorek do siebie, ale ja celuje w jakieś 180KM maks :decayed:

Opublikowano

powiem ci tak dudi jestem taki wkur..... skrzynia którą zamówiłem, do mnie nie dotarła, olej wylał się na terminalu we warszawie i odesłali gościowi paczkę

a co do napinacza to muszę zobaczyć jak to wygląda bo będę wymieniał w niedługim czasie a też go mam

Opublikowano
  • Autor

Jak tak patrze na te moje wykresy to ta GT22 ze E klasy szybciej wstaje od turbiny od DZO-DZO a on mi sprzedal od sprintera. Malo tego ona wczesniej wstaje niz moje poprzednie BRD prawie wogule nie czuc laga 350Nm przy 2000tys/obr jest milutko :kox: i dymek symboliczny :good:

Opublikowano

Jak tak patrze na te moje wykresy to ta GT22 ze E klasy szybciej wstaje od turbiny od DZO-DZO a on mi sprzedal od sprintera. Malo tego ona wczesniej wstaje niz moje poprzednie BRD prawie wogule nie czuc laga 350Nm przy 2000tys/obr jest milutko :kox: i dymek symboliczny :good:

Ładnie to musi wgniatać w fotel :decayed:

Opublikowano
jak tam z ta turbina od Dzo-Dza?

leje oliwa na prawo i lewo :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Żeby założyć stary napinacz,potrzebujesz tłumik drgań,rólkę, rolkę prowadząca i tylną osłonę paska która kosztuje w ASO 90zl.

Ja wole nowszy typ bo w starym wyrwało mi szpilkę napinacza.

Z tego co sie dowiadywalem jest troche roboty bo trzeba wiercic otwor i gwintowac :mysli:

Opublikowano

no i tak trzymać

Opublikowano
  • Autor

Teraz to juz poniewiera sie po garazu , ale tak naprawde teraz jestem zadowolony z turbiny ta od DZO-DZO to byl smiec ( sory DZO-DZO ) zreszta on o tym wiedzial i nie powiem kto jeszcze otym wiedzial bo teraz jest super a DZO-DZO szanuje i lubie jak brata bo mnie poczestowal cherbatka i ciastkami :kox:

Opublikowano

ciastka i herbata najważniesza- he ważniejsza niż wymiana silnika :evil:

Opublikowano
  • Autor

ciastka i herbata najważniesza- he ważniejsza niż wymiana silnika :evil:

Nie ma jak odmlodzic sobie troszke silnik w samochodzie koszty nie wazne :naughty: