Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] CZARNA PADLINA 1.9 TDI 216KM i 426Nm GT22- AL-2DIN itd.. + QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Im wyżej tym twardziej.

kłóciłbym się z tą teorią :mysli:

Wczesniej tez bym sie klucil ale teraz widze po autku . Zeby go poniesc musisz przerecic srubu regulacyjne do gory a w tedy sciskasz sprezyne . A scisnieta sprezyne jeszcze trudniej scinnac . Jedno wiem na pewno szkoda ze tego nie zauwazylem wczesniej bo ustawil bym tak samochow w odrazu oszczedzil byl miske olejowa ,przewody od klimy , sanki podwozie , no i blotniki bo mi by na zakretach ich nie wywlekalo :cool1: .niewiem moze zle to rozumuje ale widze po zachowaniu samochodu gdy go podnioslem o 1cm nawet przy ostrej jezdzie nie wale o asfalt miska .Nie wiem moze inni maja inne wrazenia z jazdy :wink4:

Opublikowano

nie ma co panikować... ja mam miskę, przewody itd... już idealnie wyprofilowane :decayed:

Opublikowano

ja jak swojego podniosłem na zimę z -60mm na -40mm to poprawił sie komfort

Opublikowano

ja jak swojego podniosłem na zimę z -60mm na -40mm to poprawił sie komfort

bo założyłeś zimówki :polew:
Opublikowano

:polew: :polew:

gwintem manipulowałem już latem i zdecydowanie lepiej mi się śmiga jak jest on wyżej jak springi są bardziej napięte

Opublikowano

Nie klos sie esemesik :) Im wyzej auto stoi tym bardziej napieta sprezyna i jest sztywniejsze :) Im nizej tym bardziej miekko. Dlatego sa amory z regulacja twardosci ale nie w tanich gwintach ;) Ja mam h&r i nie mam regulacj twardosci amora :(

Opublikowano

nie wiem dzisiaj mam zamiar swoją jeszcze trochę opuścić to będę porównywał :gwizdanie:

:decayed:

Opublikowano

a dudi nie masz problemu z trzeszczącymi gumami

jak jest zimno to trzeszczą a jak troche pojezdze to ucichają

i co jest przyczyna?

Opublikowano
  • Autor

a dudi nie masz problemu z trzeszczącymi gumami

jak jest zimno to trzeszczą a jak troche pojezdze to ucichają

i co jest przyczyna?

Zadne gumy mi nie trzeszcza :kox: teraz po zimie skrzypia mi wachacze ale takie problemy ma 70% posiadaczy audi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nie , sprezyna odrazu jest na nakretce bez gumy

Opublikowano

Czyli dobrze założyłem

Wkurza mnie tylko, że gumy trzeszczą jak wsiądę i po kilku kilometrach ucichają.

A co do twardości to tył jset twardszy od przodu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dudi nakreciles cos? :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dudi nakreciles cos? :wink4:

Na razie cos mi fura kuleje turbina od Dzo-Dza okazala sie wielka kupa tak jak sie spodziewalem :sick3: .Poprostu nie lubie jak mi z muszli od strony goracej leca spaliny a z muszli od strony zimnej zyga olejem :wallbash: Nie mam do niego z tego powodu zadnych pretesji , jest dla mnie jak rodzina :wink4: . Jak kupie druga dopracuje szczeguly to cos nakrece :cool1:

Opublikowano

dudi miales racje towachacze trzeszcza czy da sie cos z tym zrobic bo tak to mi nic nie puka :(

Opublikowano

dudi wyslij do bialego.. on ci to poprawi mowilem ci masz gwarancje - a gdzie ci zyga olejem ? ze splywu to co nie mozesz uszczelki wymienic czy jak ?

Opublikowano
  • Autor

dudi wyslij do bialego.. on ci to poprawi mowilem ci masz gwarancje - a gdzie ci zyga olejem ? ze splywu to co nie mozesz uszczelki wymienic czy jak ?

Uszczelke dalem nowiutka ,a cieknie od muszli strony zimnej . Ale to wszystko pikus, bo z pod flanszy muszli wydechowej jest taka nieszczelnosc ze mam pol silnika okopcone spalinami i wogule ten samochod nie jezdzi . Dlatego kupie inna turbine uzywana ,nie regenerowana i mam nadzieje ze w koncu bedzie tam sucho i czysto jak na poprzednich moich turbinkach .

Dzo-DZo nie mam do ciebie zadnych pretensji, jestej dla mnie jak brat :friends: jak ja od ciebie kupowalem to ja ogladnolem i powiedzialem Ci ze to jest kupa ale i tak ja wziolem . Jakos to ogarne a jak nie to kupie z powrotem BRD i przeloze :cool1:

Opublikowano

to mowisz ze przygoda z gt22 moze sie szybko skonczyc :cool1:

Opublikowano

ale i tak na 200 wkręca sie jak mażenie

Opublikowano
  • Autor

Postaram sie zalozyc inna GT22 . Wczoraj wymienilismy przeplywke i auto zaczelo jezdzic , przypuszczam ze przeplywka padla od turbiny bo gdy ja wyjolem byla cala w sadzach . Poprostu jak turbo wali spalinami , stozek zaciaga powietrze z tymi spalinami i przeplywka sie wysrala . Dlatego bede musial wymienic turbinke na szczelna bo niewiem czy da sie to jakos uszczelnic .