marcys Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Właśnie wróciłem od mechanika wywaliłem kata, wyczyściłem egr, i wymieniłem poduszki pod silnikiem i skrzynią. i jestem załamany.na postoju drży mi kierownica wibracje przechodza na bude, tapicerka w dzwiach mi trzeszczy, podczas jazdy gdy na obr. mam 3 tyś obrotów to całe auto mi wibruje.
Gość zdeniu Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 marcys, te drgania są tylko podczas jazdy czy na postoju też
Gość zdeniu Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 rozumiem że trzepie silnikiem dobrze byłoby np. podpiąć silniczek pod vaga może cos nie tak z dawką paliwa może wystarczy wymienić filtr paliwa może jest zapowietrzony ukł. paliwowy może coś z cisnieniem na cylindrach (kwestia przebiegu) i jeszcze sporo innych propozycji
marcys Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 dziś też wymieniłem olej i wszystkie filtry a pod vaga też się podpiąłem i wszystko oki.
Gość zdeniu Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 a pod vaga też się podpiołem i wszystko oki.nie chodzi o odczyt ewentualnych zapisanych błędów tylko o dokładną diagnoze poszczególnych elementów (tzw. logi)
marcys Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 jutro ciąg dalszy walki zobaczymy może poduszki kiepskie kupiłem 4 maxa, albo coś zwydechem i przenosi drgania,bo przecież stało się to po tych wymianach [ Dodano: 26-04-2007, 23:18 ] zgadza się i wszystkie są oki,
czerwony baron Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 miałeś tak przed wizytą u mechanika?(może był post ale nie czytałem) jakie masz poduchy silnika ? ja miałem drżenie kierownicy bo siatka za turbiną drgania przenosiła , a jak zmieniłem poduchy silnika na takie za 110 zł to przez miesiac wkurzały mnie drgania kierownicy,właśnie przez te gówniane poduszk wymieniłem na oryginalne i cisza spokój. [ Dodano: 26-04-2007, 23:23 ] post pisałem w chwili kiedy wrzuciłeś swój, już wiem jakie poduchy i że te drgania to po wizycie u mechanika.
Gość zdeniu Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 gówniane poduszk wymieniłem na oryginalne i cisza spokój.potwierdzam , też to przerabiałem [ Dodano: 26-04-2007, 23:25 ] kupiłem 4 maxato jest najtańsza linia Intercarsu krótko mowiąc kupa szukaj najlepiej Lemfordera a przynajmniej Febiego
czerwony baron Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 może złóż stare poduszki silnika i zobacz, jeśli nie ma drgań to znaczy ,że to jest przyczyna zamieszania. tak na poduchach nie oszczędzać ale skąd mogłeś wiedzieć ja też dałem się zrobić.
Wihajster Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 szukaj najlepiej Lemfordera potwierdzam drogie sa ale dobre
Diablo Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 mam to samo w swoim AHH poduchy wymienione na orginalne wydech sprawdzony. Jeden mechanik stwierdził że to dwumasówka jest do wymiany ale u mnie te wibracje raz są większe raz mniejsze. http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=10064 Rano zapalam jest ok. zapalę po jakimś czasie już wszystko drży. Jeszcze zrobię logi i wszystko się wyjaśni choć były robione i niby jest ok. ale wolę samemy sobie sprawdzić :biggrin:
1pt Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja też założyłem poduchy za 110 zł i drży jak cholera. Bałem sie ze to coś poważniejszego, ale jeśli mowicie że to wina poduszek to powraca mi humor. pozdrawiam
marcys Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2007 sory że nie odpisywałem ale komp mi zdech.poluzowali mi doduchy i wszystko wruciło do normy.dokręcili i znowu wszystko drży.byłem u innrgo magika i powiedział że sprubuje coś z tym zrobić hmm... chciałbym w to uwierzyć.
Tuborg 1 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 nie masz się nad czym zastanawiać, zakładaj poduchy w orginale a te badziewne zwróć. I dopiero wszystko wróci do normy
marcys Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2007 lipa.chyba będe musiał zamówić nowe orgnalne poduchy.wie ktoś ile mogą kosztować tak plus minus.pozdro.
DieselPower Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Nie widzialem na Allegro samej poduszki ale mam Kilka ofert z Kierownicami http://allegro.pl/item189545613_audi_a4_poduszka_powietrzna_airbag_.html http://allegro.pl/item189214758_airbag_poduszka_powietrzna_kierownica_audi_a4_a6.html Tu masz 2 kierownice z poduszkami ceny nie sa wygórowane POZDRAWIAM
pet3r Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Nie widzialem na Allegro samej poduszki ale mam Kilka ofert z Kierownicamihttp://allegro.pl/item189545613_audi_a4_poduszka_powietrzna_airbag_.html http://allegro.pl/item189214758_airbag_poduszka_powietrzna_kierownica_audi_a4_a6.html Tu masz 2 kierownice z poduszkami ceny nie sa wygórowane POZDRAWIAM chodzi o poduchy pod silnikiem i skrzynia
Piotrek98igo Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 DieselPower ale tu chodzi o poduszki pod silnikiem i skrzynia
DieselPower Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 98igo, tylko ze pisze droga kierownica ;] w temacie wiec moglem sie zamotac eheh sorki...
Rekomendowane odpowiedzi