Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc, pelny fis nie posiada zadnego dzielenia na wyswietlaczu natomiast 1/2 posiada takowe ( zrodlo: allegro.pl :D ) . Pozdrawiam Jocker01

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

OT

Jak wygląda licznik 1/2, a jak pełny fis ?? w widoku od przodu

zegary z 1/2 FIS ...

9f701cdfa195d670m.jpg

pełny FIS masz w moim poprzednim poscie ... :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam panowie, mam pytanko, czy wiecie moze czy gdzies w wawie ktos moglby przerobic mi licznik na ten z pelnym fisem? bo mam tylko polowke:(

podobaja mi sie zegary z A6 z tym chromem, allegro chociaz alvaro mowi ze akurat te co pokazalem nie beda pasily bo mam inne immo, a moze jakies podobne?

a moze ktorys z warszawskich kolegow juz to robil i moglby sie podjac?

Opublikowano

Chłopaki błagam powiedzcie jak ominąć immo w audioli:) jest jakiś sposób vagiem? chce założyc nowe zegary ale i w starych i w nowych jest immo nie mam możliwosci zczytac kodów dopiero jak bede w wakacje w polsce to zrobi ale poki co lipa wiec prosze o porade :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Opublikowano

Czy licznik od benzyny będzie pasował do tdi ??chodzi o wskazy liczników

Opublikowano

Probowal ktos moze wymienic FIS MONO na KOLOR w B6 - B7 ????

d681_1.JPG

Opublikowano

czesc @f16mysliwiec, bedzie pasowal ale trzeba zmienic kodowanie i bedzie sie dziwnie na to patrzec, obrotomierz bedzie oszukiwal ze wzgledu na inne obroty w benzynie i dieslu. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

czesc @f16mysliwiec, bedzie pasowal ale trzeba zmienic kodowanie i bedzie sie dziwnie na to patrzec, obrotomierz bedzie oszukiwal ze wzgledu na inne obroty w benzynie i dieslu. Pozdrawiam Jocker01

A Będzie można ze starego wsadzić obrotomierz i prędkościomierz do tego z fisem ??

Opublikowano

Probowal ktos moze wymienic FIS MONO na KOLOR w B6 - B7 ????

d681_1.JPG

Tak ja. Wsadzilem całe zegary od S4. Auto odpalało na 3 sekundy i gasło. Problemem był immobilizer, który jest wbudowany w zegary.

Samego wyswietlacza nie da się przełożyć.

Wiem, że CTV jest w stanie to zrobić tzn. przeprogramowac immobilizer.

Opublikowano

Witam

I ja chciałem się pochwalić wymianą licznika na licznik z FISEM

A4 2.6 V6 Avant

Manetka -

Rozpiska pinów manetki

1 - reset

2 - podpinamy pod masę

3 - przycisk góra

4 - przycisk na dół

5 i 6 (na zdjęciu wolne) - spryskiwacz tył.

Kostkę wywaliłem i podłączyłem na okrągłe konektorki (zalane w koszulce termo)

Manetka podłączona do licznika według dostępnych schematów. (forum)Wtyczka do licznika przerobiona z tasy FDD.

Przewód do spalania (druga wtyczka od błotnika po stronie kierowcy) cieniki żółty przewód - czyli się zgadza opisy dostępne forum.

Jeśli ktoś miał wyświetlacz temperatury w liczniku tak jak ja

to sprawa podłączania czujnika temperatury jest prosta (forum). (opis montażu takiego wyświetlacza pin nr 3)

Potem tylko kodowanie licznika (forum)

Polecam wersje kanadyjską - efekt - miły Gong :)

Zostało podłączenie czujnik temp oleju... ale to w przyszłości

Ogólnie bardzo prosto jest przerobić licznik w aucie do 1997, naprawdę nie jest to trudne...

stary licznik

Licznik 370

Okragłe ramki 80

Manetka 150

Satysfakcja z przeróbki - bezcenna

Nowy

Czy w swojej wersji przed zainstalowaniem licznika, miałeś tempomat w drążku?

Opublikowano

Jeśli chodzi o przekładkę licznika z benzyniaka na diesla po przekodowaniu nic nie oszukuje wszystko jest ok przynajmniej u mnie :th:

Opublikowano

Powiedz mi czy wagiem da sie przekodowac??? jewsli tak to napsiz mi co i jak oki >??

JAKa dokąłdnie ma być ta manetka??

Opublikowano

czesc, ja kodowanie spisalem z mojego starego i wpislalem go do nowego. musze poszukac gdzie to bylo aby opisac to dokladnie. co chcesz wiedziec z manetka? jak ja kleilem? sprecyzuj prosze. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Hmm będe bardzo wdzieczny jak znajdziesz i opiszesz gdzie zmienic kodowanie a z manętką to chodzi mi o to że jaki typ lub symbol ma byc jej lub czym się różni od standardowej[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2008, 10:17 _________________________________________________

Jeśli chodzi o przekładkę licznika z benzyniaka na diesla po przekodowaniu nic nie oszukuje wszystko jest ok przynajmniej u mnie :th:

A jak przekodowałeś że jest ok w jaki sposób ?

Opublikowano

manetka rozni sie zasadniczo bo posiada 3 dodatkowe przyciski: gora, dol i reset a opisu musze poszukac. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

kodowanie to tak wchodzisz w kanał 17 instuments potem 07 recode , i zmieniasz liczbę XXXX0 TDI , XXXX2 benzyna. Tam gdzie X nie zmieniasz nic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Przeczytalem wszystkie posty i nic nie pisze jak zmienic 1/2 fis na caly fis. Mam autko z konca 99r (grudzien) zegary mam juz o bialym podswietlaniu i duzo fukcji juz w tych zegarach jest jak np. info o otworzeniu drzwi i klapy, temp. zew.itd.... czy jesli kupie taki licznik z tego roku tylko z pelnym fisem to tez trzeba bedzie dorabiac ta kostke 20 pinowa czy moze ona juz jest w moich zegarach ? Czy ktos zgrywal juz immo ze starego licznika na nowy ? Jak wyglada sprawa z przebiegiem o ile sie nie myle jest on zapisany w liczniku i pozniej w nowym chyba trzeba go zmienic na stary stan, dobrze mowie ?

Opublikowano

Witam u Ciebie jedyna przeszkodą jest immo. Kostkę pewnie będziesz miał ale będzie brakować sygnałów od spalanie itd.. No i chyba nie masz manetki z przełącznikiem.

Opublikowano

zgadza sie manetki nie mam ale to akurat chyba jest najmniejszy problem, tylko co z tym immo, jest ktos kto potrafi sie tym zajac gdzies malopolsce ? ew. kolego grzanek85 nie masz kogos u siebie kto by to zrobil jestem przynajmniej raz w ms-c w kielcach to mogl bym podjechac :)

Opublikowano

czesc, ze tego ci sie orientuje, majac vaga i PIN do licznikow OBU starego i nowego mozna zrobic to samemu. Pozdrawiam Jocker01