Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prze akcja była z tym licznikiem, jest w ogóle na allegro taki sam za 320 zł i koleś tam dołącza stacyjkę, immo i coś jeszcze. Jak do niego zadzwoniłem to myślałem że gadam z jaskiniowcem, w dodatku fis jest wypalony --> http://allegro.pl/komputer-stacyjka-licznik-audi-a4-1-9-tdi-110km-i2099064539.html

A ten licznik kupiłem przed 5.00 rano bo mnie kot obudził miauczeniem :decayed: Bałem się trochę bo dał w opisie że licznik jest z 98r. i bez żadnej gwarancji i temu podobnych. Za 170zł z przesyłką dorwałem, ale przyznam szczerze że rok się za nim rozglądałem i miałem dużego farta.

Licznik jest do przedliftowej a4 która jest oprócz a6 w stajni :)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

kurna ile dales za ten licznik? bo takie wlasnie sa cholernie w cenie.... i ciezko je dostac.... i chyba zarowki od podswietlenia padly

ja taki sam z fisem jak nówka wyrwałem za 50zl :decayed:[br]Dopisany: 10 Luty 2012, 20:52_________________________________________________

Licznik jest do przedliftowej a4 która jest oprócz a6 w stajni :)

aa to wszystko jasne :decayed:

Opublikowano

fart.... a jest z przed 97 jezeli chodzi o a4..... ja swojego tez z dobry rok szukalem.... i troche wiecej dalem ale znalesc disla/eu/przed 97/z niewypalonym fisem :gwizdanie:

Opublikowano

hehe muszę więc zafundować niewyżytą kotkę dla mojego kocura, który budzi mnie codziennie przed 5.00 :decayed: choć raz coś dobrego z tego wyszło :)

Opublikowano

Witam.

Mam licznik z pełnym fisem w audi a4 lift 99-01 tylko mam powypalane kilka linijek i chcę go zmienić.

Chciałem zapytać czy jak kupie taki licznik z pełnym fisem VDO od auta z silnikiem 2.5 TDI, to czy będzie mi działało wszystko jak podepnę do mojego 1.9 TDI? Czy są jakieś róznice, bo słyszałem, że trzeba zmieniać ilość cylindrów z 6 na 4 aby działał obrotomierz. Dzięki za informacje, pozdrawiam.

Opublikowano

dzialac bedzie tak czy inaczej ale bedzie przeklamywal. wystarczy zmienic kodowanie a to kazdy z vagiem Ci zrobi.

Opublikowano

Prosze o pomoc kogos ogarniajacego temat :)

Przy wlaczaniu swiatel, czy to mijania czy dlugie wskazowka paliwa spada do -0.

Filmik do wgladu:

W trzeciej sekundzie wlaczam swiatla poprostu swiatla

W szostej sekundzie wylaczam swiatla.

Nowe spostrzezenia:

Sytuacja nie zawsze wystepuje :o

Jesli juz wystepuje to wskazowka opada rowniez gdy wciskam hamulec.

Opublikowano

Witam.

Mam licznik z pełnym fisem w audi a4 lift 99-01 tylko mam powypalane kilka linijek i chcę go zmienić.

Chciałem zapytać czy jak kupie taki licznik z pełnym fisem VDO od auta z silnikiem 2.5 TDI, to czy będzie mi działało wszystko jak podepnę do mojego 1.9 TDI? Czy są jakieś róznice, bo słyszałem, że trzeba zmieniać ilość cylindrów z 6 na 4 aby działał obrotomierz. Dzięki za informacje, pozdrawiam.

W kodowaniu licznika zmieniasz czwartą cyfrę. W 2,5 wygląda to: XXX6X, a w 1,9 musi wyglądać to: XXX4X. Wtedy obroty będą wskazywane prawidłowo.

Opublikowano

Prosze o pomoc kogos ogarniajacego temat :)

Przy wlaczaniu swiatel, czy to mijania czy dlugie wskazowka paliwa spada do -0.

Filmik do wgladu:

W trzeciej sekundzie wlaczam swiatla poprostu swiatla

W szostej sekundzie wylaczam swiatla.

Nowe spostrzezenia:

Sytuacja nie zawsze wystepuje :o

Jesli juz wystepuje to wskazowka opada rowniez gdy wciskam hamulec.

Licznik jest z Audi C5 (tak jest napisane na tarczach po zdjeciu obudowy licznika). Moze te info cos pomoze?

Opublikowano
i troche wiecej dalem ale znalesc disla/eu/przed 97/

zawsze można zmienić wsad i zrobić z anglika EU i z benzyny diesla i na odwrót :hi:

Opublikowano

Licznik jest z Audi C5

Niekoniecznie, bo na tarczach A4 jest napisane C5... Podaj numer zegarów z naklejki na obudowie. :wink4:

Opublikowano

img8319x.th.jpg

Dopytalem jeszcze sprzedawce ów licznika i mowi ze wyciagniete byl z S4 1.8T

Wiec MaxsteRR masz chyba racje, ale sprawdz jeszcze te numery co podalem by miec 100% pewnosc :)

W google sa liczniki z tym numerem 8d0 919 930 ale z inna litera na koncu ( u mnie jest "S" )... o.O[br]Dopisany: 12 Luty 2012, 12:55_________________________________________________Postęp w lokalizowaniu błędów w połączeniu kabelków jest.

Niestety starych wtyczek (26-pinowych) juz nie posiadam i prosze o pomoc w opisaniu mi kabli. Chodzi mi tylko o to by ktos mi rozpisal kolory kabelkow pod jakie piny sa podlaczone.

Na przyklad

Kostka niebieska (26 pin)

7 - brązowy

9 - brązowo-żółty

24 - brązowy

Jak ktoś ma starą wtyczkę to proszę o rozpisanie kolorów :)

Lub prosilbym o zdjecia kostki 26 pinow (najlepiej obu i zoltej i niebieskiej) z obydwoch stron

Ponizej fotki niebieskiej wtyczki tylko ze 32 pinowej [ja potrzebuje takie same zdjecia kostki 26 pinowej]:

IMG_1342Custom.jpg

IMG_1343Custom.jpg

Opublikowano

S4 to 2.7TT, a nie 1.8T, wiec sprzedajacy ma zerowa wiedze na temat A4-ek :blink:

http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=8d0+919+930&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest - 5 link od góry, tutaj nie ma Twoich zegarow :) Jak masz auto z 95 roku to szukaj zegarow montowanych w latach 94-96 z tej tabeli. Zajrze do etki wieczorem i powiem Ci gdzie wkladali 930S, ale cos mi sie wydaje ze do C5 ?

Opublikowano

Tabela nie chula.

Zegar juz przekodowany, dziala praktycznie wszystko za wyjatkiem:

- wlaczenia dlugich swiatel (ikonka nie pokazuje sie)

- wskazowka paliwa opada gdy wlaczam swiatla lub wciskam hamulec.

Dlatego potrzebuje kolory kabli ze starej wtyczki :)

Opublikowano

Od długich świateł to będzie biały z żółtym paskiem ale tam są dwa takie, więc musisz posprawdzać

Opublikowano

No wlasnie dlatego schemat potrzebuje.

Wczesniej dlugie dzialaly i na fisie wyswietlala sie duza ikona z plynem chlodniczym.

Pin z nowego licznika oznaczony poziom plynu chlodniczego podlaczylem pod pin bialo zolty i na fisie juz nie wyswietla tej informacji ale rowniez przestala dzialac kontrolka dlugich swiatel...

Dlatego potrzebuje opis starej wtyczki by dojsc do ladu, jakby ktos byl tak mily i zrobil fotki albo opisal to wdziecznosc dozgonna z mojej strony go czeka...

Opublikowano

Mam taką prośbę, czy ktoś mógłby wrzucić fotki, jakie ikonki powinny się wyświetlać na fisie po przekręceniu kluczyka i po zmianie na manetce ? Chodzi o fis z licznikiem przedliftowym.

Opublikowano

No wlasnie dlatego schemat potrzebuje.

Wczesniej dlugie dzialaly i na fisie wyswietlala sie duza ikona z plynem chlodniczym.

Pin z nowego licznika oznaczony poziom plynu chlodniczego podlaczylem pod pin bialo zolty i na fisie juz nie wyswietla tej informacji ale rowniez przestala dzialac kontrolka dlugich swiatel...

Dlatego potrzebuje opis starej wtyczki by dojsc do ladu, jakby ktos byl tak mily i zrobil fotki albo opisal to wdziecznosc dozgonna z mojej strony go czeka...

w domu mam spisane jakie miałem kolory w starych wtyczkach, to wieczorem mogę tu wkleić

Opublikowano

ok :)[br]Dopisany: 13 Luty 2012, 14:15_________________________________________________@Tommy Gun - napis "OK" powinien sie wyswietlac

Opublikowano

A czy przed tym ok zapala się kontrolka płynu chłodniczego i kontrolka oleju ?? Bo patrzyłem u kolegi wczoraj w 80-tce w której ma AC, przelatują ikonki a na końcu ok. Czy tutaj będzie tak samo ??