Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolega z forum mi podał taka rozpiske pinow , wiec ide rozlacze to i podlacze to tak jak napisales zobaczymy co z tego bedzie

dzieki

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

i pupa nie dziala

Opublikowano

a sprawdzałeś żaróweczke :D

Opublikowano

jaka zaroweczke?

podlaczyłem tak jak pisał sobol i dzial mi tylko manetka (dół)

ja w kostce manetki mam 6 pinow

1

2

3

4

5 brazowy ten juz byl

6czarnobrazowy ten juz był

Opublikowano
jaka zaroweczke?

podlaczyłem tak jak pisał sobol i dzial mi tylko manetka (dół)

ja w kostce manetki mam 6 pinow

1

2

3

4

5 brazowy ten juz byl

6czarnobrazowy ten juz był

a jak liczysz piny manetki od dolu czy gory?

elmo podaj mi nr gg do siebie postarm pomoc przez gg, bo tak to ciezko sie dogadac.

Opublikowano

5 i 6 są chyba od czasowych wycieraczek czyli nie dotyczy :) a żaróweczke w lampce :P

Opublikowano

licze od gory tak jak sie ja montuje do manetki

Opublikowano

tak jest :P

Opublikowano

Dołączam do grona szczęśliwych posiadaczy FIS-u. Dołożenie tej pierdółki do auta to jeden z ciekawszych modów. Na dystansie 90 kilometrów, średnie spalanie wyszło mi 4,8 litra. Dziękuję wszystkim za porady i pomocne informacje.

Opublikowano

a ja w koncu dorwalem manetke do przedlifta avanta i w mam juz pelen komplet. procz podlaczonego zegara od temperatury oleju. kiedys sie tym zajme. teraz musze jeszcze postawic do zycia tempomat i bedzie super.

zawsze wiedzialem, ze 1.8T duzo pali, ale nie wiedzialem, ze az tyle :D

Opublikowano
wymiana licznka na fis o numerach 8D0 920 931T, był połfis 8DO 920 900H, auto b5 , polift

usterki:

- blad 01300

01311

01367

01582

18058

17978

dodam ze w liczniku kodowanie bylo 00140 po zmianie na 02140 błedy - 18058 oraz 17978 znikły,pozostale sa nie do usuniacia , oraz przycisk reset w manetce wylacza całkowicie FIS

dodam ze manetke mam podlaczona z kostka szara w nastepujacy sposób

matetka licznik

1 - 18

2 - 17

3 - --

4 - 19

- 14,15,16 - masa

masa na pin 14, 15, 16? skad to wziales?

oby napewno dziala ci dobrze cala manetka. wg tego co napisales zle to jest podlaczone.

powinno byc:

manetka/fis

pin 4 (reset) - pin 11

pin 2 (góra) - pin 14

pin 1 (dół) - pin 18

pin 3 (masa) – masa

w zwiazku z czym masa na pin 16 i 19 + manetka pin 3

---------- Post added at 11:41 ---------- Previous post was at 11:36 ----------

Witam czy to możliwe że po zmianie licznika przestało działać oświetlenie tylne w suficie? audi a4 99r

watpie. chyba, ze cos z kablami namieszales.

prosze sie nie sugerowac tym co napisalem wczesniej. nie zwrocilem uwagi, ze auto jest po 99 roku, wiec kostka fo fis jest 32 pinowa i rozpiska do niej jest na 6 stronie watku. w zwiazku z czym prawidlowe jest podlaczenie manetki wg tej rozpiski:

matetka/fis

1-18

2-17

3-masa

4-19

fis pin 14,15,16 - masa

Opublikowano

wie ktoś czemu świeci się kontrolka ładowania po odpaleniu, a jak przygazuje to gaśnie i komunikat na fisie o niskim stanie poziomu płynu chłodniczego?

Opublikowano

Wisienką do przysłowiowego tortu było dzisiaj podłączenie czujnika temperatury oleju. Po przeciągnięciu kabelka przez ścianę grodziową, rozdziewiczyłem lekko osłonę ECU z boku, kabel do czujnika i dziurka na silikon. Czujnik firmy EPS jakby ktoś potrzebował info który wybrać, elegancko pokazuje temperaturę nie mając styczności z olejem - nie przewiercałem miejsca w chłodniczce oleju - 90 stopni. Jako wtyczki do licznika użyłem małej kostki od komputera - zawsze można szybko przełożyć jak się okaże że potrzebujemy 1 pina ale na odwrót. Mała rada - przed wkręceniem czujnika, jak już jest okabelkowany podgrzejcie go sobie zapalniczką. Pokaże wam od razu czy wtyczka jest dobrze wpięta.

Opublikowano

pany a u mnie opcja średnia prędkość na pewno kłamie-bardzo wolno rośnie u was też? po za tym nigdy wskazanie nie pokazało więcej niż 34km/h chociaż śmigałem poza miastem trasą i średnia napewno była wieksza

Opublikowano
pany a u mnie opcja średnia prędkość na pewno kłamie-bardzo wolno rośnie u was też? po za tym nigdy wskazanie nie pokazało więcej niż 34km/h chociaż śmigałem poza miastem trasą i średnia napewno była wieksza

W b5 jest wgl taka funkcja ? wydaje mi się, że nie...

---------- Post added at 13:02 ---------- Previous post was at 13:01 ----------

Panowie udało się komuś ogarnąć aby na fisie nie wyświetlało sensora poziomu oleju ? Żadne podanie masy nie pomaga...

Opublikowano

Tak w B5 liczy, jak dużo jeździsz po mieście, stoisz na światłach, w korkach to tak właśnie będzie.

Panowie udało się komuś ogarnąć aby na fisie nie wyświetlało sensora poziomu oleju ? Żadne podanie masy nie pomaga...

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?6227-ALL-B5-Efekt-wymiany-licznika-na-FIS&p=2460155&highlight=poziomu+oleju#post2460155

Opublikowano

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?6227-ALL-B5-Efekt-wymiany-licznika-na-FIS&p=2460155&highlight=poziomu+oleju#post2460155

Dzięki za pomoc ale linki wygasły i d*pa, schematu nie ma. ;/

Opublikowano

dobrze ci pokazuje. i mnie srednia predkosc to 33 km/h. to, ze przejedzisz kilka razy dluzszy odcinem podniesie srednia o kilka kilometrow. wszystko jest dobrze.

Opublikowano

dobrze ci pokazuje. i mnie srednia predkosc to 33 km/h. to, ze przejedzisz kilka razy dluzszy odcinem podniesie srednia o kilka kilometrow. wszystko jest dobrze.

Najlepiej sprawdzić kasując w czasie jazdy, przy danej prędkości :tongue4:

Opublikowano

ja mam średnią 58 km/h ale przez to ze cały czas w trasie jeżdzę, zimą troszkę spadało 56km/h