Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No we wsadzie też jest nr z literką M więc wsad ori. Stan licznika to ok. 127kkm? To nic dziwnego że przerazil Cię przebieg Karola :grin:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to ja teraz Ćwiare zaskocze ze 933G był owszem ale zazwyczaj 01-02rok.Od 03 wzwyz czesciej był 933m

Głowna roznica to jest taka ze 933G ma radiowy zegarek(przykładowo kaju tak ma)

933m nie ma ale z tego co pamietam jest kostka 4 pinowa zeby mozna bylo podlaczyc pasuje z zegarow jaeger 1/2fis polift

Opublikowano
to ja teraz Ćwiare zaskocze ze 933G był owszem ale zazwyczaj 01-02rok.Od 03 wzwyz czesciej był 933m

Głowna roznica to jest taka ze 933G ma radiowy zegarek(przykładowo kaju tak ma)

933m nie ma ale z tego co pamietam jest kostka 4 pinowa zeby mozna bylo podlaczyc pasuje z zegarow jaeger 1/2fis polift

Potwierdzam info, że u mnie nie ma wtyczki 4 pinowej do zegarka :whistling:

Opublikowano

zawartością:decayed:

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ----------

A tak na szybko to vin inny i dane immo, przebieg i jeszcze w ciul rożnic.

Opublikowano

Grzesiek, odnośnie mojej multifunkcji, gadałem z Maxem, drugi moduł jaki widzisz, ile pinów tam przychodzi? To może być to, co siedzi w kierownicy, bo w B/C5 multifunkcje miały wbudowany moduł w kierownice, nie osobny, tak jak to jest w przypadku B6.

Opublikowano

modu_MF.jpg

<br /><br />

W skrzynce przekaźników niby dwa pokazuje a na schemacie jest jeden

---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

chyba ze ten co masz ma 18 pinow

Opublikowano
A ja pamiętam co ja tam robiłem? :grin: Jak program daje rade?

Na 64 bitach coś tam się instaluje, ale nie idzie odpalić, ani nic, musiałbym wejść w 32 bity, to najwyżej jutro.

CAN out, korekta przebiegu, mój wsad, żebyś miał highline, sensor oleju out. Więcej grzechu nie pamiętam :decayed:

To masz screena co on pokazuje. Ten wsad to nie Twoj

http://s8.postimage.org/kr3rg0wzl/vag_programmer.jpg

<br /><br />

Kaju... wersja 1.18 odpala mi się na win7 64bit..

Cwiara.. widze że masz wersję wyżej... coś się mocno zmieniło???

Opublikowano

nawet nie wiem bo ja go rzadko używam i tylko żeby załadować wsad do programu i ew edycji wsadu. A masz jakiś kabel do tego programu?

Opublikowano
nawet nie wiem bo ja go rzadko używam i tylko żeby załadować wsad do programu i ew edycji wsadu. A masz jakiś kabel do tego programu?

nie, kabla niet... ja go od kogoś razem ze wsadem dostałem....

A powiedz mi jak w prosty sposób odróżnić wsad od benzyny od wsadu od TDI??? jest jakiś blok po którym można stwierdzić?? oczywista w wsadach od poliftów z A4

Opublikowano
http://s14.postimage.org/72qsjtfpp/modu_MF.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

Mam ten, co ma 18 nóżek, pisałem Ci to :decayed: zobacz sobie rozpiskę przekaźnika 609, ja mam akurat zamiennik o numerze 399, ale to jedno i to samo, tak jak w przypadku przekaźnika do sprysków lamp 397 i 603 - jeden jest zamiennikiem drugiego.

Opublikowano

nie, kabla niet... ja go od kogoś razem ze wsadem dostałem....

A powiedz mi jak w prosty sposób odróżnić wsad od benzyny od wsadu od TDI??? jest jakiś blok po którym można stwierdzić?? oczywista w wsadach od poliftów z A4

Najlepiej odczytać kodowanie bo można to zmienić przez zmianę kodu. A po numerze licznika to najlepiej w ETCE.

---------- Post dopisany at 22:42 ---------- Poprzedni post napisany at 22:41 ----------

http://s14.postimage.org/72qsjtfpp/modu_MF.jpg

<br /><br />

Mam ten, co ma 18 nóżek, pisałem Ci to :decayed: zobacz sobie rozpiskę przekaźnika 609, ja mam akurat zamiennik o numerze 399, ale to jedno i to samo, tak jak w przypadku przekaźnika do sprysków lamp 397 i 603 - jeden jest zamiennikiem drugiego.

No tak pisałeś. Już mi sie bania ryje za dużo wiedzy naraz :grin:

Opublikowano

:grin:

A ta kiera i przekaźnik to tez z A6?

Opublikowano

Z A4 Nelsona, no ale to tajle o numerach z 4B0, więc jak w ryj strzelił rozpiska z A6, poza tym we wnętrzu to licznik, multi i RNS-E wszystko jest z A6...

Opublikowano

Koledzy czy ktos z Was zmienial wartosci zeby skalibrowac ustwic spalanie ? Czy lepiej nie ruszac bo slyszalem ze to mozna popierd, i nie da sie pozniej wrocic do ustawien poprzednich Prosze o odp.

Opublikowano
Koledzy czy ktos z Was zmienial wartosci zeby skalibrowac ustwic spalanie ? Czy lepiej nie ruszac bo slyszalem ze to mozna popierd, i nie da sie pozniej wrocic do ustawien poprzednich Prosze o odp.

spalanie skalibrowac można w najpewniejszy sposób, zalewając auto pod korek i ustawiając vagiem wartość maksymalną :decayed:

Opublikowano

Wy sie Pany na balety umawiacie a o mnie zapomnieliscie w gorach tez sa kozacy rezacze :decayed:

Opublikowano
Koledzy czy ktos z Was zmienial wartosci zeby skalibrowac ustwic spalanie ? Czy lepiej nie ruszac bo slyszalem ze to mozna popierd, i nie da sie pozniej wrocic do ustawien poprzednich Prosze o odp.[/quote

spalanie skalibrowac można w najpewniejszy sposób, zalewając auto pod korek i ustawiając vagiem wartość maksymalną :decayed:

PRÓBOWAŁEŚ?

Opublikowano

Zmień informatora, bo jest do d*py. Ja u siebie kalibrowałem. Kanał 03, wartość nominalna to 100, zakres masz od 85 do 125 bodajże co 5 przeskok jak dobrze pamiętam. Ja u siebie skalibrowałem, że mi średnie pokazuje bardzo mocno zbliżone, wręcz identyczne z dystrybutorem.

Opublikowano
Koledzy czy ktos z Was zmienial wartosci zeby skalibrowac ustwic spalanie ? Czy lepiej nie ruszac bo slyszalem ze to mozna popierd, i nie da sie pozniej wrocic do ustawien poprzednich Prosze o odp.[/quote

PRÓBOWAŁEŚ?

Panie ja wszystko umiem z licznikami :decayed: wszystko robiłem :decayed: łącznie z uwaleniem wsadu :polew:

Opublikowano

Taaa wlasnie widze nie kazdy tak potrafi porezac

---------- Post dopisany at 23:32 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ----------

Z moich odczuc i pzeliczen to tak o 0.5 0.7 litra w h.. wali czyli jak Kaju mowi ze mozna to jutro kminie A jeszcze 1 a zmiania sie jeszcze gdzies w kodow.bak sa 2 rodzaje wiekszy i mniejszy ? czy to to samo co pytanie 1