Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No myslalem ze ogarnąłem ... Wskazówka się podnosi a wcześniej jak zaczarowana stała poniżej "0"

To podpowiedz co zrobić ? Licznik angol.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak ogarnoles alladyna skoro jest a temp.jak rosnie skoro nie rosnie tylko do pozycji zerowej wskakuje

Jak widze dalej sa problemy z ta oliwa i emu :facepalm: a wszystko jest kilka razy pisalem co jak Oj pany pany :facepalm:

to taki problem z odpowiedzeniem koledze co ma zrobić? :facepalm:

albo emulator źle żłożony albo cos źle podpiąłeś..:whistling: ja u siebie mialem taki problem że emu założone a sensor dalej sie drrze, bo masa uciekała... :whistling:

Opublikowano

Jak my go na mega kacu montowali to sie dziwisz ze uciekla :grin::grin:

Opublikowano
Jak my go na mega kacu montowali to sie dziwisz ze uciekla :grin::grin:

i się mnie nie sluchałeś między pawiami, że za mocno wyszlifowałeś i ścieżkę ujechałeś... :grin::grin:

Opublikowano

Czy może ktoś podrzucić czy żeby złożyć licznik z automatu do manualna trzeba zmieniać wsad?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Czy może ktoś podrzucić czy żeby złożyć licznik z automatu do manualna trzeba zmieniać wsad?

Wystarczy zmienic kodowanie. W zaleznosci jaki licznik chcesz zalozyc. Moze sie okazac ze jesli to np licznik z audi a6 c5 2,5tdi automat gdzie info ze skrzyni idzie małym czujnikiem po CANie nie bedziesz w stanie zmienic kodowania i bd sialo bledami :wink:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Licznik z a4 2.5. Jak zmienię kodowanie na 1.9 to wyświetlacz biegów po prostu się nie pokaże?

Opublikowano
Licznik z a4 2.5. Jak zmienię kodowanie na 1.9 to wyświetlacz biegów po prostu się nie pokaże?

Z ktorego roku jest ten zegar?

Opublikowano

nie wiem konkretnie. Od kolegi z forum chcę kupić. Białe podświetlenie i cyfrowy zegarek czyli od 2000r . W tej chwili mam pół fis

Opublikowano
nie wiem konkretnie. Od kolegi z forum chcę kupić. Białe podświetlenie i cyfrowy zegarek czyli od 2000r . W tej chwili mam pół fis

No to adaptacje przeprowadzisz na kanalach 60,61,62 zmienisz glowne kodowanie licznika i powinno byc ok :wink:

Opublikowano

pany jak wyciagac te kabelki z kostek jakos je podwazac czy tylko mocno pociagnac ? ;p

Opublikowano
pany jak wyciagac te kabelki z kostek jakos je podwazac czy tylko mocno pociagnac ? ;p

najlepiej wyjmakami do pinów ale kosmiczne ceny mają, więc skalpelem ja zawsze wyciągam :wink:

Opublikowano

Ja wyciągałem przy pomoc igły. Wciskasz igiełkę w ten niewielki otwór od boku pinu i ciągniesz za kabelek

Opublikowano

dokladnie jak wyzej , ja uzywalem do tego plaskiego srubokreta precyzyjnego, i ladnie wychodziły

Opublikowano

Bediks wyczytałm gdzieś w tym wątku, że masz zegary z końcówką 931tx. Czym one różnią się od 930 ? Kurde dwa tygodnie czekałem na blaty i przyszły mi od A6 :(. Nie chce mi się przerabiać tyle we wtyczkach ( szczególnie pływaka ) szczególnie że mam możliwość je oddać. Kupiłem już manetke i szarą wtyczkę także nie daję za wygraną i szukam zegarów gdzie popadnie. Niedaleko mnie znalazłem na allegro te z końcówką 931tx

Opublikowano

Jak chcesz to mam pływak pasujący pod ten licznik z a6 ;-)

Opublikowano

Tylko tam trzeba jeszcze piny we wtyczkach zmieniać i nie wiem jak z otwarciem drzwi bo pisze tu ze w a6 sygnał idzie po can a w a4 po podaniu masy na odpowiedni pin szarej wtyczki. W każdym bądź razie raczej wolę go oddać i kupić od a4.

Opublikowano

Jesli chodzi Ci o kostki od licznika to najpierw rozbrajasz kostke, tzn. Wyciagasz srodek z obudowy a pozniej delikatnie odginasz pin w miejscu pokazanym na focie

---------- Post dopisany at 18:13 ---------- Poprzedni post napisany at 18:11 ----------

e7abu4up.jpg

Opublikowano
Tylko tam trzeba jeszcze piny we wtyczkach zmieniać i nie wiem jak z otwarciem drzwi bo pisze tu ze w a6 sygnał idzie po can a w a4 po podaniu masy na odpowiedni pin szarej wtyczki. W każdym bądź razie raczej wolę go oddać i kupić od a4.

Przy założeniu licznika z a4 też musisz piny zmieniać. Ja mam licznik z a6 i jestem zadowolony. Co prawda nie pokazuje drzwi ale to szczegół.

Opublikowano

dokladnie nie zrobisz dzrwi

blat mam angielski, jesli chodzi o wsad to ja mam z koncówka 932 gx czy cos takiego , mialem tez 930 c

931 tx jest od diesla

czym sie roznia, wersja np 930 jest chyba d11, a 932 d13

w efekcie wgrywany do angielskiego licznika na jedenym nie dziala temp oleju a na drugim tak

jesli kupisz ori eu licznik to nie wazne jaki nr byle by zaczynal sie od 8D0 920 ..., koncówka dowolna byle by do ropy

---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

Przy założeniu licznika z a4 też musisz piny zmieniać. Ja mam licznik z a6 i jestem zadowolony. Co prawda nie pokazuje drzwi ale to szczegół.

ze niby co ma zmieniac ?? 2000 r jest uprzywilejowany i jesli chodzi o wtyczki niebieska zielona wcale ich nie rusza, wszytskie funkcje beda chodzic, doklada sie tylko szara kostke

---------- Post dopisany at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany at 18:26 ----------

a panowie co to za ikonki oznaczaja??

WP_000194.jpg

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

a tak na marginesie to kolega mag jest pierwszym od bardzo dawna ktory zanim zaczal zadawac pytania co kolwiek przeczytal w tym watku :decayed:

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:29 ----------

dla potomnych jakby mieli watpliwosci do takiego polaczenia to tak wygladaja ori biale tarcze w polaczeniu z ori ramkami z a6, w nocy fajnie to wyglada :wink:

WP_000170.jpg