Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie podłączysz go, masz inne wtyczki

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanko. Czy idzie podpiąć licznik z pełnym FISem z 2,5TDI do A4 po lifcie 99r 1.8 w benzynie 125 kucy? Czy oprócz przegrania softu z immo, podłączenia manetki i czujnika oleju (np emulatorem) i zmiany pinów coś jeszcze trzeba zrobić?

Aha i czy opłaca się szukać liczników z FISem z anglików?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam.

Mam takie pytanko. Czy idzie podpiąć licznik z pełnym FISem z 2,5TDI do A4 po lifcie 99r 1.8 w benzynie 125 kucy? Czy oprócz przegrania softu z immo, podłączenia manetki i czujnika oleju (np emulatorem) i zmiany pinów coś jeszcze trzeba zrobić?

Aha i czy opłaca się szukać liczników z FISem z anglików?

Pozdrawiam

Tarcza obrotomierza do zmiany, wsad, to tak na dzień dobry... :whistling:

Opublikowano

Mam tarcze obrotomierza z benzyny ale z a6, niewiem czy pasuje do a4

Opublikowano

Pytanko do tych co zakładali licznik z polifta do przed chodzi o kontrolke immo dokładnie chce wiedzieć na 100% jak zrobić żeby było jak w ori aby zapalała się i gasła. Jaki kabelek odpowiada za to chodzi o tą puszkę. Czy nic się nie stanie jak wylutuje jedną nóżkę diody i połącze z owym kabelkiem z puszki immo dajcie znać który pod co :decayed:

Opublikowano
Mam tarcze obrotomierza z benzyny ale z a6, niewiem czy pasuje do a4

Tak, to te same liczniki :wink:

Opublikowano
Pytanko do tych co zakładali licznik z polifta do przed chodzi o kontrolke immo dokładnie chce wiedzieć na 100% jak zrobić żeby było jak w ori aby zapalała się i gasła. Jaki kabelek odpowiada za to chodzi o tą puszkę. Czy nic się nie stanie jak wylutuje jedną nóżkę diody i połącze z owym kabelkiem z puszki immo dajcie znać który pod co :decayed:

ja przekładałem i świeci mi immo tak jak ori

Opublikowano

Arek czytaj dokładnie :wink:

Opublikowano

Arek czytaj dokładnie :wink:

sorki ostatnio mało śpie i lekki nie ogar :grin:

Opublikowano

Zmień towar :grin:

Opublikowano

gdzieś wyczytałem że trzeba odlutować nóżkę diody i pod nią podłączyć kabelek z puszki żebym tylko wiedział jaki kabelek

---------- Post dopisany at 08:01 ---------- Poprzedni post napisany at 07:52 ----------

** - Działająca kontrolka immobilajzera (do 1997):

1. Dobrać się do płyty głównej licznika.

2. Wylutować "minus" z diody od immo (dolna część diody).

3. Podważyć delikatnie tą wylutowaną stronę i podkleić pod nią kawałek taśmy izolacyjnej.

4. Do wylutowanej części diody przylutować kabelek.

5. Ów kabelek połączyć z masą od "naszego" immo".

(Ja u siebie wlutowałem ten kabelek na 32 pin (niewykorzystany) szarej kostki,

a następnie za pośrednictwem mojej przejściówki połączyłem z "naszym" immo).

Po takim zabiegu kontrolka od immo działa jak w oryginale. sposób opisany przez ArtJG na a4-klub.pl

i tu na przykład tego nie rozumiem

w nowych licznikach jest immo na 2 pinie zielonej czekam na wasze pomysły wszystko gra i buczy tylko mnie drażni miganie

Opublikowano

To zaślep ta kontrolke. A co zrobiłeś z kontrolka airbag?

Opublikowano

Nie chce zaślepiać chciałbym to zrobić tak jak powinno być. Poduszka mi jakoś chodzi normalnie były takie momenty że się żarzyła i świeciła ale od jakiegoś czasu się nie żarzy więc airbaga olałem chce tylko immo zrobić tak jak powinno i nie uj***c licznika oczywiści

Opublikowano
Nie chce zaślepiać chciałbym to zrobić tak jak powinno być. Poduszka mi jakoś chodzi normalnie były takie momenty że się żarzyła i świeciła ale od jakiegoś czasu się nie żarzy więc airbaga olałem chce tylko immo zrobić tak jak powinno i nie uj***c licznika oczywiści

To zapodaj plus z diody AB do diody od immo - będzie praktycznie jak w ori, bo te diody gasną prawie jednocześnie :decayed:

Opublikowano

panowie zrobi ktos ten emulator do wskaznika oleju pod czujnik w podstawie filtra ?

czy sobie odpuscic czekanie i zalozyc tylko taki emu zeby gasi kontrolke ?

wtedy wskazowka bedzie lezala tak jak lezy teraz :kwasny:

Opublikowano

To zapodaj plus z diody AB do diody od immo - będzie praktycznie jak w ori, bo te diody gasną prawie jednocześnie :decayed:

:facepalm: wolałbym jednak jak w ori

Opublikowano

ahaa i jeszcze pytanko : ma ktos dostep do nowych wyswietlaczy do licznika ?

jesli tak to jaki koszt ?

---------- Post dopisany at 12:06 ---------- Poprzedni post napisany at 11:57 ----------

jest mozliwosc zamowc z chin wtedy sztuka wyjdzi po jakies 140 zl. ale trzeba wziac 10 szt minimum.

na alledrogo wolaja 260 zl , to duzooo :kwasny:

Opublikowano

zagadaj do szoguna może on ma jeszcze ze starej dostawy

---------- Post dopisany at 12:33 ---------- Poprzedni post napisany at 12:30 ----------

zaraz wracam i widzę odpowiedź który to kabelek w puszcze z immo

:decayed::dziura:

Opublikowano

Mam pytanie, czy ktoś może składał już układ emulatora czujnika poziomu oleju z tego tematu? : http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/montaz-licznika-fis-259033/

Chodzi mi dokładnie o ten schemat: View image: beztytuuyns

Pytam dlatego gdyż chciałbym taki złożyć a nie podoba mi się oznaczenie tranzystora irf530n, jest to tranzystor polowy a na schemacie oznaczono go jako zwykły. I w końcu nie wiem jak go mam podłączyć :D

Opublikowano

Zlozylem tego pare sztuk i wszystko lata. W domu mam rozpiske jak go podlaczyc. Podrzuce pozniej.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk