Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki miesiac produkcji /rejestracji tego auta bo w ok maju bylo zmiana z immo 2 na 3

z jeagera nie wiem czym zczytac, tzn wiem ale magic dash can raczej nie masz :decayed:

czym tanim nie mam pojecia, jesli masz immo 2 to z jagera nie bedzie Ci rzecz jasna potrzebny

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po VIN-ie wychodzi, że model 2001, pierwsza rejestracja 14-11-2000

Zawsze myślałem, że gdy mamy immo3 to w liczniku powinien być aktywny kanał 50 (adaptacja).

Opublikowano

bo tak jest a co nie masz ??

moze byc jak u mnie

czyli u mnie pierwsza rejestracja byla tez 11.2000 ale uprzejmie pewien kolega mi sprawdzil ze moje auto z fabryki wyjechalo w maju i mam immo 3

moze twoj zostal zrobiony np w marcu a dopiero w listopadzie sprzedany i dlatego masz immo 2

Opublikowano

Jutro sprawdzę tylko nie pamiętam, czy trzeba się przed tym zalogować pinem?

Opublikowano

Trzeba

Opublikowano

Zmieniałem w A6 C5 z 2001 1/2 Fis na pełnego fisa.

Ze sczytaniem pinu z Jeagera półfisa nawet nie kombinowałem samemu -wybrałem się do fachowca i on programatorem takim wpinanym na obd uzyskał go w 30-40 sekund

Co do kanału 50 w adaptacji to Vag-com 3.11 i 4.09 nie widział go - udało mi się Polskim Vagiem , więc pewno pozostaje K+CAN lub VCDS

Opublikowano

Ja u siebie vcds 1.2 chyba miałem dostępny

Opublikowano

A ze wsadu silnika można odczytać PIN?

Wsad silnika udało mi się skopiować.

Opublikowano

Mozna

Opublikowano

rys.jpg

Panowie chodzi o kabelek temp oleju.Czujnik wkrecilem w podstawe,złaczka (kabel biało niebieski) wisiała obok czujnika cisnienia oleju ,ale nie mam tego kabla przy ecu tak jak na fotce.Nie mam takiego kabla w tej wtyczce..Gdzie go szukac??:kwasny:

Opublikowano
http://s8.postimg.org/qtqace4wx/rys.jpg

Panowie chodzi o kabelek temp oleju.Czujnik wkrecilem w podstawe,złaczka (kabel biało niebieski) wisiała obok czujnika cisnienia oleju ,ale nie mam tego kabla przy ecu tak jak na fotce.Nie mam takiego kabla w tej wtyczce..Gdzie go szukac??:kwasny:

sprawdz dobrze

u mnie to tak wyglądało podczas montażu

IMG_7509.jpg

Opublikowano

W ADP chyba jest jakos inaczej:kwasny:..Od spalania jest w drugiej kostce(tak jak ma byc),musze przejrzeć reszte kostek skoro tak.Albo podciągnac osobny kabel

Opublikowano

Pany. Myślałem że mój licznik padał bo mi poziom paliwa w ciepłe dni pokazywał na maxa a potem opadał do właściwego poziomu. Zmieniłem licznik i dziś to sam. Co jest przyczyną?? Pływak pada czy drugi licznik j**nięty?

Opublikowano

Pływak sprawdź

Opublikowano
Pany. Myślałem że mój licznik padał bo mi poziom paliwa w ciepłe dni pokazywał na maxa a potem opadał do właściwego poziomu. Zmieniłem licznik i dziś to sam. Co jest przyczyną?? Pływak pada czy drugi licznik j**nięty?

Tez tak miałem że wariował.Wyciągnąlem i przeczyscilem specjalnym sprayem te plytke ze skalą i chodzi jak nowy.I oczywiscie wszystkie złączki

Opublikowano

trafic drugi licznik z taka sama usterka to jak wygrac w totoloto wiec szukal bym przyczyny gdzie indziej :wink:

Opublikowano

Dzieki. Zastanawia mnie fakt ze jak jest zimno to bangla. Ale zanurkuje do bagaja i bedzie wszystko jasne

Opublikowano

:hi:

Panowie mam problem taki że jak przekładam starą manetke na nową FIS to zaczynają wycieraczki cały czas chodzić i spryskiwacze cały czas sikają :facepalm: a jak dam spowrotem starą to wszystko jest ok :kwasny: a no i do jakich pinów sie trzeba podłączyć przy kierownicy chodzi mi o przyciski góra,doł,reset bo przy liczniku to wiem ale niewiem jak przy kierownicy :facepalm:

Opublikowano

Masz w poradniku soulmastera opisane

Możliwe ze uszkodzona manetka, jak by co mam do avanta na sprzedaż taka z fisem , bo już z regulacja prędkości wycieraczek masz ?

Opublikowano
Masz w poradniku soulmastera opisane

Możliwe ze uszkodzona manetka, jak by co mam do avanta na sprzedaż taka z fisem , bo już z regulacja prędkości wycieraczek masz ?

tak

---------- Post dopisany at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany at 14:45 ----------

a gdzie jest ten poradnik bo jakoś szukam i nie umiem znaleźć :facepalm: