Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem po kolejnych "testach". Próbowałem dopasować tarczę prędkości z jaegera i wygląda to tak jak na foto. Jak ktoś kupił anglika i nie ma dostępu do ori tarczy vdo eu to myślę, że będzie zadowolony z efektu. Otwór na wyświetlacz przebiegu jest trochę szerszy, ale maznąłem pod spodem ramkę wyświetlacza czarnym markerem i nie rzuca się to w ogóle w oczy. Tarczę trzeba odpowiednio przyciąć i zrobić 2 dziurki by weszły w nie bolczyki które są w obudowie vdo.

39a58b680144111c05e660f8e2f2b813.jpg

36f6278da360fd7a4df2b2d88a65be63.jpg

f6a33f315a08c3fc0bf28d952da96d9e.jpg

24c85730555db369c4d59f81d38c8ae3.jpg

408dff13e6b3120f2cd2ae7a439e7336.jpg

Robilem dokładnie tak samo z tym markerem. Jak ktos nie siedzi w licznikach to nie ma szans zeby rozpoznał :)
  • Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też to robiłem ale jak dla mnie to słabo to wygladało. Sam bym nie chciał z takim licznikiem jeździć

Opublikowano

Ale lepsze to niż tarcza od anglika ;) przynajmniej dla mnie :)

Opublikowano

witam panowie. czy jest tu ktoś z okolic gliwic lub śląska chodzi mi o to żeby przekodować imo, kupiłem licznik z A6 z cyfrowym zegarkiem a miałem zegary jaeger 98r. z zegarem analogowym i cyferkami. manetkę podpiąłem piny przełożyłem ale nie potrafie się połączyc z imo może mam za cienki kabel VAG.

POMOCY!

Opublikowano

Immo jest w zegarach

Opublikowano

witam panowie. czy jest tu ktoś z okolic gliwic lub śląska chodzi mi o to żeby przekodować imo, kupiłem licznik z A6 z cyfrowym zegarkiem a miałem zegary jaeger 98r. z zegarem analogowym i cyferkami. manetkę podpiąłem piny przełożyłem ale nie potrafie się połączyc z imo może mam za cienki kabel VAG.

POMOCY!

Najpierw musisz vag comanderem wydobyć pin z nowych zegarów, a następnie za jego pomocą dopisujesz kluczyki.
Opublikowano

mam pin tylko mój kabel nie potrafi sie połączyc z zegarami. marcin od ciebie mam zegary.

Edytowane przez neni

Opublikowano

Pewnie miałeś zegaru uk-nsi a nie jaeger.

Do immo się nie polaczysz bo masz w zegarach jak już banan napisał.

A np. z ECU albo innym modułem idzie się połączyć?

Jak tak to sprawdź czy dobrze przelozyles linie K

Edytowane przez Fazii

Opublikowano

licznik VDO A6 2.5 TDI 2001r. z białym podświetleniem, podświetlenie przerobiłem na potencjometr w liczniku kolega z forum wgrał wsad do benzyny wskazanie działa tylko nie potrafię imo przekodować bądź wyłączyć całkiem obojętnie. potrafię sie połączyć z silnikiem za pomocą polski avg 4.9. mój kabel chyba jest zbyt "prosty" żeby cos takiego obsłużyć. dlatego szukam kogoś z okolic Gliwic bądź ze śląska to podjade. w tej chili jeżdżę na starym liczniku i mam choinke z kontrolek piny przygotowane na przekładke

Opublikowano

Jak chcesz wyłączyć immo to wchodzisz w vag k+can comander łączysz się z silnikiem klikasz read i potem immo off. O ile comander obsłuży sterownik Twojego silnika ;)

Edytowane przez marcin_franz

Opublikowano

No to powodzenia w wyłączaniu immo Commanderem w ecu me7.

Neni a wiesz w ogóle jak dodać transpondery do immo?

Musisz się zalogować pinem do licznika a następnie na kanale 21 przeprowadzić adaptację.

Kabel masz na pewno ok. Najwyżej spróbuj vag-com'em

Opublikowano

witam ponownie. auto u mechanika imo zrobione ale obroty nie działają, czy na kanale 60 wystarczy zmienic nz 1024? pomóżcie

Opublikowano

Kolega Neni jaki ma silnik? Wyłączenie immo w ME7 to praktycznie tylko na stole możliwe( tanimi interfejsami ) , ale np. pin da się odczytać przez OBD ( musi być wszystko zaadaptowane licznik z ECU i kluczyk , inaczej nic z tego )

Potestowanie wartości kanału 60 nie zepsuje licznika więc popróbuj - 0 , 1025 , 1027 ( przy automacie taka wartość )

Edytowane przez Banan

Opublikowano

1.6 ahl. mechanik dzwonił ze pali ale obroty nie działają

Opublikowano

I działać pewnie nie bedą bo nie masz can a liczniki a6 po 2001 już chyba tylko na can szły i nie ma możliwości przekodowac na analoga.

Wbij w kanale 60 0 lub 1024. Jak nie zaczną działać obroty to zły licznik kupiłeś

Opublikowano

obroty juz działają tylko spalanie mam cały czas 41.3-41.7 litrów

Opublikowano

A masz pociagniety sygnał spalania z ECU do licznika?

Opublikowano

kurcze nie. myślałem ze po mini lifcie juz to jest w kostce.

do jakiego pinu mam to podłączyc bo jak szukałem to było do kostki czerwonej 20pinowej ja mam szarą 32 piny. i z jakiego pinu przy ecu?

Opublikowano

Kostka beżowa w skrzynce ecu, cienki żółty przewód do niebieskiej kostki pin 25

Opublikowano

dzięki jutro pokombinuje.

a jeszcze jedno czujnik tem zewnetrznej pokazuje zawyżone wartości jak to rozgryźć dzisiaj pokazał mi 21.5

i gdzie kupie konektory do kostek licznika bo mi brakuje kilka

Edytowane przez neni