Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro zaglądam pod auto i powiem wam jaki mam numer

Ale dlaczego wskazowka dziw najpierw na jakas tam temp a później opada?

Działać napewno działa bo jak mam min oleju to wyje na żółto i min z alladynem

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w misce na bank jest czujnik/sensor poziomu i temperatury oleju...

bezsensem byłoby wkładanie w misę czujnika ciśnienia oleju bo ciśnienia oleju w misie praktycznie nie ma...

ciśnienie oleju sprawdzane jest w podstawie filtra oleju przez który to olej wędruje pod ciśnieniem...

Opublikowano

Ale jeżeli jest to taki sam czujnik jak w TDI PD to jest to dwa czujniki w jednej obudowie, jeden od poziomu a drugi od temperatury, może faktycznie to jakis zamiennik i nie funkcjonuje prawidłowo z nowymi zegarami. Sprawdzisz numer to się wyjaśni:wink:

Opublikowano

Co za k**wa idiota. W misce masz czujnik zarówno poziomu jak i temperatury oleju, więc co on pier**li, że nie ma temperatury :facepalm: idioci, wszędzie idioci... :facepalm:

Opublikowano

Opublikowano

Ten w misce to jest ta sama historia jak G2/G62. Dwa w jednym mówiąc najprościej, tylko, że w przypadku G2/G62 one ze sobą współpracują, a tutaj są niezależne. Podejrzewam, że nawet to nie będzie czujnik helli, skoro miałeś 1/2 Jaegera, a zrobiłeś aplikacje z VDO. Prawdopodobnie czeka Cie wymiana tego czujnika, żeby banglało to jak książka przewiduje, u innych objawia się to tym, że wskazówka pokaże aktualną temperaturę, ale po 2-3 sekundach jebnie spowrotem na "zero" i end of story. Tyle z mojej strony :hi:

Opublikowano

No właśnie jak silnik był nagrzany to jak przekrecalem zapłon to pokazywało przez 2 sekundy temp 80 stopni i zaczęło spadać do początku skali czyli 60. Wyłączyłem zapłon i włączyłem a on znowu na 80 i po 2 sekundach na 60.

Jutro wejdę pod auto i lukne jaki mam czujnik

Opublikowano

U mnie winny był wsad, włożyłem drugi licznik z oryginalnym wsadem i do dzisiaj działa temperatura oleju, poprzedni licznik był z angola, diesla, więc kombinowałem inny wsad i inne tarczki, miałem dokładnie taki sam problem jak Ty.

Opublikowano

No właśnie był angol ale teraz mam wsad Europe , filmie to raz ten licznik na wsadzie angielskim podlaczalem na ciepłym silniku i katem oka widziałem ze wskazowka oleju pokazywała ok 70 stopni a po chwili na nią patrzalem to juz na 60 wiec wydaje mi się ze na angielskim wsadzie też tak bylo

Opublikowano

:hi:bry ;)

Nie wiem, o co loto,

ja z 1/2 jaeger'a przeszedłem na vdo i bangla olej.

Ojcowie, tarczke predkosci zanabede drogą kupna,

Kajowa odjechała :facepalm:

Opublikowano

A można w jakoś inny sposób doprowadzić do licznika sygnał temp tzn innym czujnikiem ?

Opublikowano

hehe

juz ja sie nabawilem z tym problemem

mozesz czujnik jeden pin wrzucic w podstawe filtra i przerabiac licznik - wlutowac z przed lifta wskaznik :facepalm::grin::decayed:

Opublikowano

Czyli winny ewidentnie wsad ? Ty jakos się z tym uporales czy dałeś sobie spokój ?

Opublikowano

Nie wiem, o co loto,

byłem wczoraj u gościa pod gniańskiem i miał 3 liczniki z A6 z tarczami EU, jeden z cyfrowym licznikiem, 2 z analogowym, wszystkie miały wywalone wyświetlacze fisa... może byś z nim ponegocjował cały licznik.. jakby co mogę dać namiar...

Opublikowano

Pytanie do tych co założyli do przedlifta liczniki po lifcie, na alladyna wrzucacie emulator rozumiem a co właśnie z temp oleju , leży ? Czy jakoś inaczej to ogarneloscie żeby działało ( czywiscie nie pytam tych co zajepali miske z czujnikiem )

Opublikowano
Pytanie do tych co założyli do przedlifta liczniki po lifcie, na alladyna wrzucacie emulator rozumiem a co właśnie z temp oleju , leży ? Czy jakoś inaczej to ogarneloscie żeby działało ( czywiscie nie pytam tych co zajepali miske z czujnikiem )

u mnie alladyna nie ma a do auta z 97' wrzuciłęm zegary po II lifcie z białym podświetleniem... a celem uruchomienia temp. oliwy to emulator sensora będę składał i czujnik w podstawę filtra..

Opublikowano

ja wymienialem z a6 do a6 takie same liczniki tylko angol z diesla wpadl i lezy :polew:

Opublikowano

ale rozumiem ze wzdryga się na moment na ciepłym i się kładzie na 60 ? czy wogole nie wstaje nigdy ?

Opublikowano

Nie wiem, o co loto,

byłem wczoraj u gościa pod gniańskiem i miał 3 liczniki z A6 z tarczami EU, jeden z cyfrowym licznikiem, 2 z analogowym, wszystkie miały wywalone wyświetlacze fisa... może byś z nim ponegocjował cały licznik.. jakby co mogę dać namiar...

jasna sprawa, pisz jakies namiary PW

pzdr.

assist

Opublikowano

Nie wiem, o co loto,

Do tej pory na samą myśl oczy krystaliczne... :cry: