Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak klimat na zapłon? Który pin? A płynu pełen zbiornik. Tak dla pewności. Kolor kabla brązowy z czerwonym paskiem. Pin 15 szarej kostki do pinu 9 w czerwonej kostce.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nawaliles w galoty spamu prezesie :polew:

4 jestem :shock3:

:guma:

widziales jatke u mnie w watku? :whistling:

:grin:

Opublikowano
nawaliles w galoty spamu prezesie :polew:

4 jestem :shock3:

:guma:

widziales jatke u mnie w watku? :whistling:

:grin:

ide

Opublikowano

nie ma po co :decayed:

Opublikowano

O w dupe 2 jestem :grin:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Do spania. raz dwa.:grin:

Opublikowano

dobra. jadke widział. bez komentarza to zostawie. rezygnuje ponownie z subskrypcji, żebyście mogli mnie w końcu dogonić :grin: w razie problemów z FISem - zapraszam na PW :decayed:

Opublikowano

raz dwa trzy pijemy :decayed:

Andrzeju ryju jest flaszka do zrobienia :naughty:

---------- Post dopisany at 23:53 ---------- Poprzedni post napisany at 23:51 ----------

Karol mam nadzieje ze literek mi nie wyczytales bo to nie sa tanie rzeczy :polew:

i komentuj smialo hehe wlasnie sie zastanawiam czy nowcyh letnich 17 na tyl nie zamowic :polew:

Opublikowano
raz dwa trzy pijemy :decayed:

Andrzeju ryju jest flaszka do zrobienia :naughty:

---------- Post dopisany at 23:53 ---------- Poprzedni post napisany at 23:51 ----------

Karol mam nadzieje ze literek mi nie wyczytales bo to nie sa tanie rzeczy :polew:

i komentuj smialo hehe wlasnie sie zastanawiam czy nowcyh letnich 17 na tyl nie zamowic :polew:

PW :kox:

Opublikowano

Pany i co z tym moim wskazaniem płynu spryskiwaczy? Czemu to wywala?

---------- Post dopisany at 00:07 ---------- Poprzedni post napisany at 00:05 ----------

Do spania. raz dwa.:grin:

Gorzej hot aira już na niedzielę. Numer mam będę dzwonił gdzie mam cię tam Znaleźć i jak tam dojechać.

Opublikowano

Bidzio odwrotnie nie jest czasem w polifcie?

zwarcie rozwarcie itp :whistling:

dobra dosc tych OT-ow

Opublikowano

Tak jest w zbiorniku płynu chłodniczego.

Zbiornik wymieniony.

Ale czego te spryski wywala?

Opublikowano

bo jest inny czujnik inne sterowanie :decayed: w przedliftach miałeś czujnik w pompce a w poliftach jest tzw grzybek dziękuje dobranoc :decayed:

dla potomnych jeszcze raz napiszę :

1995-1998 FIS PRZEDLIFT

info wyświetlane na FIS o małej ilości płynu spryskiwaczy jest za pośrednictwem tylko i wyłącznie pomki z czujnikiem w środku (tzw pływak). Ma ona 3 piny numer tej pompki jest 4A0 955 651 B sterowanie w modelach przedliftowych jest na zasadzie takiej że im jest więcej płynu pływak wtej pompce rozłącza masę natomiast gdy jest go mało pływak opada na dół i zwiera masę i na fisie wyskakuje niski poziom płynu taka powinna być pompka z czujnikem:

pompka.jpg

W modelach:

1999-2000 FIS POLIFT

Informacja o niskim poziomie płynu odbywa sie za pomocą osobnego czujnika tzw grzybka który montowany jest osobno w zbiorniczku, czujnik ten steruje odwrotnie niż w przedliftach, gdy mamy płyn piny czujnika są zwarte czyli zmasowane, jeżeli poziom płynu opadnie pod te piny to automatycznie rozwiera mase i fis krzyczy o małej ilości płynu. Czujnik dla poliftów ma numer 7M0 919 376 czujnik ten wyglada tak jak na fotce

2549144477.jpg

oraz montowany jest

zbiornikl.jpg

Opublikowano

A jeśli do przedlifta założyłem czujnik, tzn tego "grzybka" to jak będzie poniżej poziomu to nie pokaże mi tego na fisie? Na razie mam płyn prawie na full (powyżej czujnika) i nic mi nie wywalało:wink:

Opublikowano
A jeśli do przedlifta założyłem czujnik, tzn tego "grzybka" to jak będzie poniżej poziomu to nie pokaże mi tego na fisie? Na razie mam płyn prawie na full (powyżej czujnika) i nic mi nie wywalało:wink:

a jaki masz licznik? poliftowy czy przedliftem?

Opublikowano

Przedliftowy

Opublikowano
bo jest inny czujnik inne sterowanie :decayed: w przedliftach miałeś czujnik w pompce a w poliftach jest tzw grzybek dziękuje dobranoc :decayed:

1995-1997

info wyświetlane na FIS o małej ilości płynu spryskiwaczy jest za pośrednictwem tylko i wyłącznie pomki z czujnikiem w środku (tzw pływak). Ma ona 3 piny numer tej pompki jest 4A0 955 651 B sterowanie w modelach przedliftowych jest na zasadzie takiej że im jest więcej płynu pływak wtej pompce rozłącza masę natomiast gdy jest go mało pływak opada na dół i zwiera masę i na fisie wyskakuje niski poziom płynu taka powinna być pompka z czujnikem:

http://img43.imageshack.us/img43/9287/pompka.jpg

W modelach:

1998-2000

Informacja o niskim poziomie płynu odbywa sie za pomocą osobnego czujnika tzw grzybka który montowany jest osobno w zbiorniczku, czujnik ten steruje odwrotnie niż w przedliftach, gdy mamy płyn piny czujnika są zwarte czyli zmasowane, jeżeli poziom płynu opadnie pod te piny to automatycznie rozwiera mase i fis krzyczy o małej ilości płynu. Czujnik dla poliftów ma numer 7M0 919 376 czujnik ten wyglada tak jak na fotce

http://img809.imageshack.us/img809/6692/2549144477.jpg

oraz montowany jest

http://img214.imageshack.us/img214/6229/zbiornikl.jpg

Dzięki kolego tego mi było trzeba.

Opublikowano

1995-1997

http://img43.imageshack.us/img43/9287/pompka.jpg

W modelach:

1998-2000

http://img809.imageshack.us/img809/6692/2549144477.jpg

oraz montowany jest

http://img214.imageshack.us/img214/6229/zbiornikl.jpg

A ja dodam, że jak ktoś montuje pompke przedliftową z czujnikiem to niech wywierci otwór o 5mm wyżej niż mu się wydaje, bo będzie miał taki problem jak ja ze wsadzeniem pompki i będzie musiał wszystko uszczelniać silikonem.

Polecam uszczelkę z ASO nr 443955465 za całe 2,69 PLN :) Otwór pod nią: 11-12mm.

Opublikowano
Przedliftowy

jeżeli masz licznik przedliftowy to ci nie pokarze na grzybku :decayed: bo jest inne sterowanie musisz dać pompke z pływakiem

a tak na marginesie to juz powinien drzeć że masz mało płynu bo tam jest na odwrót sterowanie a i jeszcze trzeba w liczniku wpisać odpowiednie kodowanie na płyn :decayed: