Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ta ten z allroad jest , fajne grube :decayed:ale od s4 fajniejsze bo białe

grube sa be :grin:

BTW Soul ale masz zajefajna Eu tarczke predkosci :slina::naughty:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie uważny jesteś :decayed:

Skoro jest palma to .......

To jest ori licznik Eu i ta tarcza zawsze tam była bo to mój ex licznik:naughty:

twoja pojechała w świat

Opublikowano

No licznik cacy teraz. Jeszcze obramowanie pomaluję jak mnie zacznie przeszkadzać starta farba chociaż w tej ciemnicy jak siedzi to tego nie widać.

Swój co miałem potrzymam jeszcze chwilkę na półce aż ten nowy nabierze mocy i nic nie wysypie się nic po drodze.

Olej, temperatura, naładowanie, wszystko wskazują oba dobrze, fis w tym poprzednim już sypie kilka linii, ale wszystko czytelne no i oczywiście wszystko w EU.

---------- Post dopisany at 10:19 ---------- Poprzedni post napisany at 10:12 ----------

Nie zdążyłem tylko nałożyć znaczka na tarczę jak ten z kierownicy

Tylko, że tarcza matowa a znaczek będzie raczej z połyskiem to się przymierzę i zobaczę czy jest sens.

Znalezienie takiej i kupno graniczy z cudem a można to zrobić we własnym zakresie. Tylko, że będzie naklejane.

2011-01-31-110205-1.jpg

Opublikowano

chcesz byc przec**j nad przekotami??

jepnij se taki o:

20120317124615.jpg

Opublikowano

Niestety, ale najciekawszy, pseudosportowy licznik w najmniej sportowym samochodzie posiada LUPO.

chcesz byc przec**j nad przekotami??

jepnij se taki o:

$(KGrHqZHJFcFG+-Yjl59BR3uVN6E6Q~~60_57.JPG

Opublikowano

30zł tarcza, 40 z wysyłką.

Druk gdzie zmieściłem chyba 30 sztuk w różnej kolorystyce tła 0,14-0,35zł.

Przebijesz? :naughty::naughty:

Opublikowano

ale co ori to ori :grin:

Opublikowano

ja dzisiaj chyba zaexperymentuje i wrzuce wskazówki z passata b5:wink: ale tylko te duże, bo nie mam czterech małych

Opublikowano

Wsadziłem licznik od anglika o numerze 8D0920980J . Po wykonaniu testu zegarów w vagu wskazówka prędkościomierza zatrzymuje się tak jak na foto:

licznik.jpg

Zmiana kodowania na europę nic nie daje. Może ma ktoś wsad europejski który by podpasował?

Opublikowano

To elegancko się zatrzymuje , tak ma się zatrzymywać na 100 km/h , daj maila to Ci wyśle bo mam przypadkiem wsad do gnoju

Opublikowano

Dobra majstry zmienilem licznik z allroada na ori A4 polift obrotomierz w końcu ożył wszystko działa tylko obroty przeklamuje gdy jest na luzie pokazuje 500rpm a jest w vagu 860. Gdy z większe do licznikowego 1000 RPM vag pokazuje 1480. Ktoś cos wie? Dodam ze był FIS naprawiany wskazówka na teście może z 2-3mm poniżej 3krpm ale to i tak za malo nawet gdybym ja poprawil

Opublikowano

A może kodowanie pojebane

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Dobra majstry zmienilem licznik z allroada na ori A4 polift obrotomierz w końcu ożył wszystko działa tylko obroty przeklamuje gdy jest na luzie pokazuje 500rpm a jest w vagu 860. Gdy z większe do licznikowego 1000 RPM vag pokazuje 1480. Ktoś cos wie? Dodam ze był FIS naprawiany wskazówka na teście może z 2-3mm poniżej 3krpm ale to i tak za malo nawet gdybym ja poprawil

kodowanie główne zmień, druga

cyfra od końca odpowiada za liczbę cylindrów. wpisz tam tyle ile masz u siebie i zatwierdź, a w liczniku allroada wchodzisz w kanał 60 tam dajesz wartość 0 albo 1024 i obroty żyją :hi:

Opublikowano

cyfra od końca odpowiada za liczbę cylindrów. wpisz tam tyle ile masz u siebie i zatwierdź, a w liczniku allroada wchodzisz w kanał 60 tam dajesz wartość 0 albo 1024 i obroty żyją :hi:

Karol w tym konkretnym probowalem juz wszystkiego nic co wpisalem w kanale 60 nie ozywialo go. Cany h*je muje i magia nie pomogla

Czekaj czekaj to mam wpisac 00140 tak? Bo juz nie pamiętam jak to szlo

Opublikowano

tak samo ostatnia za rodzaj silnika, u Ciebie jeśli masz 1,9 to ostatnie dwie cyfry kodowania głównego musisz mieć 40, czyli kodowanie powinno u Ciebie wyglądać XXX40, gdzie X to cyfry starego kodowania. Po tym zabiegu wszystko ruszy jak należy :hi:

---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ----------

Karol w tym konkretnym probowalem juz wszystkiego nic co wpisalem w kanale 60 nie ozywialo go. Cany h*je muje i magia nie pomogla

Czekaj czekaj to mam wpisac 00140 tak? Bo juz nie pamiętam jak to szlo

:brawo:

Opublikowano

Mam pytanie kosmetyczne, może już nawet pytałem o to przy zakładaniu, ale chodzi o kanały w adaptacji bo coś mi wywalało błąd pamięci ABS i cholera wie co jeszcze.

Na moim 1/2 FIS miałem takie wartości na kanałach:

-> Channel 60 (CAN data bus) (from MY 2000)

+00001 - Engine electronics

+00002 - Auto Transmission

+00004 - ABS Brakes

+00008 - Klima-/Heizungselektronik

+00032 - ADR

+01024 - Instrument cluster

Miałem 60 - 0 i nie wiem czy tutaj nie muszę wpisać czegoś innego bo teraz mam chyba 1025.

Nie wiem jak z ABS i klimatronikiem, które mam.

-> Channel 61 (CAN data bus) (from MY 2000)

+00256 - Instrument cluster

+00512 - Tire pressure

+16384 - PDC

+32768 – Heater

Miałem 61 - 0, teraz wpisywałem chyba 256.

-> Channel 62 (infotainment CAN data bus) (from MY 2000)

+00001 - Radio (Symphony only)

+00002 - Telephone

+00004 - Navigation

+00008 – Telematics

Tutaj miałem 62 - 0, teraz też zostawiałem 0, po zamontowaniu nowego był komplet kodów i wywalało błędami, ale zmieniłem na 0.

Ktoś mnie poprawi czy kanały 60 i 61 mam wpisywać przy pełnym fisie inne czy powrócić wszystkie na 0 jak było w 1/2 FIS.

Opublikowano

Tez mnie to zastanawia, i czy jest jakaś roznica

Opublikowano

Analogicznie: 1024, 256 i ostatni kanał w zależności od wyposażenia sumujesz wartości :hi:

Opublikowano

Czyli nic w 60 z ABS i klimą nie dawać?

A nie 1025 z racji silnika ANB i masy różnych czujników, których tam podobno jest od zatrzęsienia?