sebperth Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Własnie zaczynam swoje pierwsze kroki z vagiem, no i od kilku dni mam problem z połączeniem sie, wszystko robie w/g wskazówek, ale dzis zwruciłem uwagę ze dioda we wtyku kabla nie świeci sie? równiez wyczytałem ze jedna z przyczyn moze byc " brak napięcia zasilania - wyłączniki ukryte i immobilizery powinny być rozbrojone", ale to juz znowu dla mnie wysokie schody? Prosze o pomoc kolegów
chudineze Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Może masz kabel nie to Twojej A4 i wtedy nic nie zrobisz.
spanky Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 najpierw napisz jaki masz kabel i jakieo Vag'a potem sprawdz bezpieczniki a takze czy kkabel laczy sie z innym samochodem
Bart-S Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 A może masz zwykły kabelek we wtyku OBD2 z liniami KKL? Tym nie sprawdzisz swojego autka - do B7 potrzebny będzie interfejs z CANem.
sebperth Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Używam tego kabla i vaga http://www.allegro.pl/item715502169_vag_commander_k_can_1_4_licznik_immo_diagnoza.html
OLO_GDA Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 jak dioda w kablu sie nie swieci to wskazuje chyba brak napiecia na wtyku w aucie. musze srpawdzic czy dioda sie siweci bez podlaczonego komputera, moze ktos ukryl gdzies odlaczenie OBDII - czeste zabezpieczenie przed zlodziejami , albo jakies piny nie stykaja w gniezdzie...
sebperth Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dioda sie nie swieci z kompem i bez,na zapłonie i przy włączonym silniku, samochód jest po leasingu także nikt nic dodatkowego raczej nie zamontował, jak już to fabrycznie
szogun0 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Używam tego kabla i vaga http://www.allegro.pl/item715502169_vag_commander_k_can_1_4_licznik_immo_diagnoza.html Ile razy jeszcze będę powtarzał, że to się do diagnostyki nie nadaje. Nie sprawdzisz tym błędów i nie odczytasz wartości mierzonych. I to nawet w przypadku, gdyby działał. Wszystkich was to magiczne "CAN" w połączeniu z niską cena przyciąga.
Rekomendowane odpowiedzi