Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Numer klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

w piątek zadzwoniłem do aso podałem vin,żeby podali mi numery klocków do mojego modelu :audi:przód nr 4B0698151J i tył 8E0698451L.pojechałem do sklepu kupić i w sklepie powiedział sprzedawca że to numery do VW a do mojego wyskakuje mu wg. katalogu pięć innych numerów.moze ktoś spr a może wie jakię numery do mojego modelu pasują, jak trzeba to podeśle vin :mysli:

Opublikowano

oznaczenie ferodo przód FDB1323

tył FDB 1083, 1770, 1788

w/g tych numerów znajdą Ci numery innych firm

Opublikowano

Nr VW są OK, poza tym że klocki na tył mają końcówkę E a nie L. Jak wrócę do domu, podam Ci oznaczenie odpowiedników ATE - zamiast ze sklepu proponuję zamówić od naszego forumowego handlarza Tom77 - będzie taniej :) (płaciłem 380zł za komplet przód-tył, razem z wysyłką kurierem - paczka dotarła do mnie następnego dnia od złożenia zamówienia).

Opublikowano

kpl. ferodo Premier wychodzi 100 pln taniej :>

Opublikowano

Obiecane znaczenia dla ATE:

13.0460-2820.2 (tył)

13.0460-7110.2 (przód z sensorem)

Decyzja ATE vs. Ferodo zależy już od Ciebie :)

Opublikowano

BART-S dzięki o to mi chodziło. a czy ate czy feredo chyba wezme ate :mysli:

Opublikowano

Ferodo mają opinię piszczących klocków - ATE daje radę - u mnie nic nie piszczy (gdzieś wyczytałem że problem z piszczącymi klockami ATE występuje tyko przy tarczach tej samej firmy ;))

Opublikowano

13.0460-2820.2 (tył)

Ten sam zestaw u mnie z ATE miałbyś za 340zł z przesyłką kurierem po wpłacie na konto, dostępne od ręki

Opublikowano

13.0460-2820.2 (tył)

Ten sam zestaw u mnie z ATE miałbyś za 340zł z przesyłką kurierem po wpłacie na konto, dostępne od ręki

Marcinqu to dlaczego Ty się reklamujesz tylko w olejach jak jesteś atrakcyjny cenowo w częściach :bicz3:

ATE daje radę - u mnie nic nie piszczy (gdzieś wyczytałem że problem z piszczącymi klockami ATE występuje tyko przy tarczach tej samej firmy ;))

U mnie piszczą ;( , ale miały ostatnimi czasy ciężkie życie :embarrassed: , mam nadzieję że się jeszcze dotrą :gwizdanie:

Opublikowano

13.0460-2820.2 (tył)

Marcinqu to dlaczego Ty się reklamujesz tylko w olejach jak jesteś atrakcyjny cenowo w częściach :bicz3:

ATE daje radę - u mnie nic nie piszczy (gdzieś wyczytałem że problem z piszczącymi klockami ATE występuje tyko przy tarczach tej samej firmy ;))

U mnie piszczą ;( , ale miały ostatnimi czasy ciężkie życie :embarrassed: , mam nadzieję że się jeszcze dotrą :gwizdanie:

przepraszam, więc heble, rozrządy sprzęgła i wsio inne - zapraszam :)