Opublikowano 7 Sierpnia 201510 l Witam Panowie, zamontowałem sobie bose jest moc. Zastanawia mnie jeden fakt po wyłączeniu słychać ze wentylator rns-E chodzi osłuchać ciche szumowina głośników. Które piny mogą być odpowiedzialne za nie odcinanie zasilania na rns ie? Ma ktoś jakiś pomysł?
Opublikowano 8 Sierpnia 201510 l U mnie też słychać delikatne szumienie, jest to wentylator przy rns-e. Po zamknięciu auta po ok 2 minutach się wyłączy. Możesz sprawdzić siedząc w samochodzie i z pilota zamknąć drzwi
Opublikowano 11 Sierpnia 201510 l No zgadza się wszystko się wyłącza tylko te upały sprawiały że ciężko było wysiedzieć w gorącym aucie. Polecam zamontowanie BOSE bo gra bardzo fajnie!
Opublikowano 12 Sierpnia 201510 l Panowie jaki jest numer Tuby z Q5 ? I druga rzecz jak wypiac kostki z malych glosnikow na boczkach ?
Opublikowano 22 Sierpnia 201510 l Mam problem. Mam wzmak bose do sedana z wtyczką i pinami (8 pinów do zrobienia stage 1). Niestety problem polega na trudności lutowania kabli. Za nic nie chcą się zlutować. Czy jest sposób na wyjęcie pinów z wtyczki z ori wzmaka i przełożenie ich do wtyczki wzmaka bose? To byłoby najprostsze. Postaram się jeszcze dzisiaj kupić piny w elektronicznym.
Opublikowano 22 Sierpnia 201510 l Jeśli cyna się nie trzyma użyj kalafoni, kupisz w każdym elektronicznym. Do tego termokurczki i trochę chęci
Opublikowano 22 Sierpnia 201510 l Mam problem. Mam wzmak bose do sedana z wtyczką i pinami (8 pinów do zrobienia stage 1). Niestety problem polega na trudności lutowania kabli. Za nic nie chcą się zlutować. Czy jest sposób na wyjęcie pinów z wtyczki z ori wzmaka i przełożenie ich do wtyczki wzmaka bose? To byłoby najprostsze. Postaram się jeszcze dzisiaj kupić piny w elektronicznym. Kup cynę z olowiem nie taka ekologiczna bo to badziewie jest. Moze masz za slaba lutownice. Piny wypniesz za pomoca cienkich drutow wkladajac je w szczeline miedzy pinem a kostka.
Opublikowano 22 Sierpnia 201510 l Hej mam pytanie czy u Was subwoofer gra tylko niskim pasmem, czy może pasmo średnie nie jest obcinane i gra jak normalny głośnik... takie spostrzeżenie jak przyłoży się ucho do suba
Opublikowano 22 Sierpnia 201510 l Tylko niskie pasmo nadaje, jak ktoś nie wie to z zewnątrz otworzysz bagażnik i nie słychać go. Kolega wkładał głęboko torbę i dopiero jak pod nim miał ucho to skomentował "o ku..a, ale nap..rd.ala"
Opublikowano 22 Sierpnia 201510 l Poradziłem sobie. Kostka w imadło i piny wybiłem śrubokrętem. Ogólnie polecam kupić nowe piny w elektronicznym, kosztują raptem 50gr od sztyki, podpiąć do nich kable i wpiąć we wtyczkę. Najmniej pracochłonne rozwiązanie. Jak wrażenia? Średnio. Mam u siebie wersję pierwszą, czyli wzmak seryjny zamieniłem na bose. Gra fajnie, ale basu leciutko brakuje. Może mam coś nie tak.
Opublikowano 23 Sierpnia 201510 l Poradziłem sobie. Kostka w imadło i piny wybiłem śrubokrętem. Ogólnie polecam kupić nowe piny w elektronicznym, kosztują raptem 50gr od sztyki, podpiąć do nich kable i wpiąć we wtyczkę. Najmniej pracochłonne rozwiązanie. Jak wrażenia? Średnio. Mam u siebie wersję pierwszą, czyli wzmak seryjny zamieniłem na bose. Gra fajnie, ale basu leciutko brakuje. Może mam coś nie tak. Spróbuj wejść w engineering mode (RNS-E) przekręcasz kluczyk poz 2, wciskasz nav, poźniej wciskasz górny lewy przycisk obok pokrętła (tego dużego) przez ok. 5s a następnie prawy przycisk do pojawienia się nowego menu. Przechodzisz w zakładkę AUDIO/TUNER a następnie w Radio test menu 3 i tam masz Loudness change spróbuj dać na "on" jak wcześniej nie miałeś Najlepiej sprawdź jak gra jakaś muzyka Nie wiem dlaczego mi nie obcina tego wyższego pasma ;( kable ok Edytowane 23 Sierpnia 201510 l przez budziq25
Opublikowano 23 Sierpnia 201510 l Panowie prosze o pomoc poniewaz nie mam zbyt duzo czasu postanowilem najpierw pozamieniac glosniki w drzwiach i wzmak +sub ale na starej wizace 23 styk niebieska kostka do 32 pin szary wzmak i wszystko gra polutowalem jak wynika z instrukcji na 1 stronie tzn kostka 23 pin nniebieska rozpiska 32 pin bose i tu mam problem po wlaczeniu zaplonu buczy radio concert 2 wylaczone co to moze byc ? nie wiem jeszcze o co chodzi poniewaz mam stara wiazke to polutowalem w kostce 32pin 4 - Tylny lewy głośnik (-) 32 - Tylny lewy głośnik (-) 31 - Tylny lewy głośnik (+) 16 - Tylny lewy głośnik (+) 17 - Tylny prawy głośnik (-) 26 - Tylny prawy głośnik (-) 27 - Tylny prawy głośnik (+) 5 - Tylny prawy głośnik (+) moze tu jest blad? dzieki za odpowiedz pozdrawiam
Opublikowano 23 Sierpnia 201510 l też mam problem po przejściu na bose, a konkretnie cały czas szumi mi głośnikach i czasem tak jakby strzelał subwoofer jakby się zwarcie robiło ale to nie wiadomo skąd . Dodam że dołożony został też rns-e i wyłącza się sam po jakimś czasie gdy gra sobie na postoju bez kluczyka
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l też mam problem po przejściu na bose, a konkretnie cały czas szumi mi głośnikach i czasem tak jakby strzelał subwoofer jakby się zwarcie robiło ale to nie wiadomo skąd . Dodam że dołożony został też rns-e i wyłącza się sam po jakimś czasie gdy gra sobie na postoju bez kluczyka Wyłącza się żeby Ci akumulatora nie wychlastał, jakbyś czasem zapomniał.
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l ale gdzieś czytałem że to nie prawidłowe , że powinien grać.. ale to mnie nie denerwuje tak jak to brzęczenie . wiecie dlaczego się tak dzieje ?
Opublikowano 26 Sierpnia 201510 l nie czytacie wątka dokładnie piny w wzm. bose 19 20 21 22 zmostkowac 19 21 20 22 buczenie ustaje, ponadto wiazki zasilania w bose maja inne przekroje co jest tez powodem nie poprawnego działania zestawu
Opublikowano 27 Sierpnia 201510 l nie czytacie wątka dokładnie piny w wzm. bose 19 20 21 22 zmostkowac 19 21 20 22 buczenie ustaje, ponadto wiazki zasilania w bose maja inne przekroje co jest tez powodem nie poprawnego działania zestawu czyli wychodzi na to ze można puścić dwa sygnały a nie cztery
Opublikowano 28 Sierpnia 201510 l Z dwojga złego to jest lepsze niż buczenie ☺ Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka