Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

mk4

Rekomendowane odpowiedzi

Już załatwiłem kabel ekranowany ale mam jeszcze jedno pytanie właściwie to 2:

1. Gdzie podłączyć kabel zasilający czerwony oraz brązowy chodzi mi od strony auta bezpośrednio do akumulatora ?

2. Głośniki przednie w 1 poście na schemacie są podpięte: Głośnik lewy do pinu 31, 32 prawy do pinu 26, 27. Kabelki z mojej rozebranej kości przyłączeniowej do wzmacniacza bose są bardzo cienkie dla tych pinów (26,27 31,32) w stosunku do kabli przyłączeniowych według schematu głośników tylnych czy należy je wymienić na grubsze ?

Kosc_bose.jpg

ja u siebie ciaglem grube bodajze 1,5 ale dolutowalem do podobnych koncowek jak masz ty

---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:48 ----------

ad pkt 1 w ori wiazce auta co idzie do wzmacniacza masz tam kable zasilajace podepnij sie pod nie

Dzięki za szybką odpowiedź ale czy te kable są wystarczającej średnicy dadzą rade? .Bo mk4 w 1 poście pisze żeby skądś tam pociągnąć:

- kabel zasilania czerwony 1x4,00mm - 000979308 - DUO ISO - 1 szt + kabel masowy o takiej samej średnicy. ?

Dzięki za szybką odpowiedź ale czy te kable są wystarczającej średnicy dadzą rade? .Bo mk4 w 1 poście pisze żeby skądś tam pociągnąć:

- kabel zasilania czerwony 1x4,00mm - 000979308 - DUO ISO - 1 szt + kabel masowy o takiej samej średnicy. ?

Kolego kup sobie 5,5m kabla czerwonego 4mm^2 i 5m kabla brązowego.

Ja wykorzystałem wolne miejsce w skrzynce bezpieczników od haka (nie pamiętam jaki nr, ale pisałem o tym wcześniej). Włożyłem bezpiecznik 20 A i wszystko śmiga jak należy.

U mnie jest na ori zasilajacych i tez smiga jak nalezy

dosc grube sa i daja rade

Ale nie masz pewności, że Ci fura nie spłonie :)

Ktoś to już dobrze obliczył dla tego obciążenia i odległości.

Szukaj punktu masy za radiem po lewej na czarnym stalowym wzmocnieniu deski rozdzielczej. Trochę trzeba się namęczyć, żeby wykręcić nakrętkę, ale da się :)

Tak zrobię mam nadzieje że znajdę tą nakrętkę. Nr bezpiecznika hakowego 35 dopuszczalna wartość prądu 30 A. Wrzuce bezpiecznik 20. Dzięki wtct.

Konektor duo ISO pasuje idealnie w miejsce 35, oczywiście po zwolnieniu fioletowej blokady.

przeczytałem pobieżnie ten wątek i doczytałem, że lepiej zacząć od wymiany wzmaka BOSE i już będzie wyraźna różnica w graniu nawet na standardowych głośnikach czy tak? Jednak mam inne zapytanie ile jest już wersji wzmacniacza do A4 B6/B7 i czy one zamiennie pasują, różnią się czymś znacząco? czy tylko samą obudową zewnętrzną?

sama wymiana wzmaka i suba na bose daje sporą różnicę ,co do wzmacniaczy są 2 ,czarny (starszy model), srebrny(nowszy model) ktoś napisał na forum ,że grają tak samo

no włąsnie widziałem czarny model wygladajacy skromniej mniej agresywnie i srebrny masywny z wielkimi żebrami raidatorami, czy któryś z nich nie był awaryjny? który najlepiej wziąć czarny czy srebrny?

no włąsnie widziałem czarny model wygladajacy skromniej mniej agresywnie i srebrny masywny z wielkimi żebrami raidatorami, czy któryś z nich nie był awaryjny? który najlepiej wziąć czarny czy srebrny?

srebrny, czarny miał jakieś problemy z szumami z tego co pamiętam

ooo właśnie dzięki za info, czyli jednak dobrze gdzieś obiło mi się o uszy :) jak dobrze pamiętam do budy w sedanie potrzebny do bagażnika jest tylko sam sub bose i wzmacniacz bose z wtyczką? bo na alledrogo nie widzialem aby sprzedawano to tak jak wersje do kombi, gdzie jest tuba. W sedanie to chyba nie występuje? i śmiało szukać samego glosnika/suba i wzmaka?

dzieki wielkie za fotkę. Czy przy standardowych glosnikach w B6, których jest łącznie 10 z subem tak? wystarczy podmienić dolne głosniki w drzwiach + centralny na desce rozdzielczej i sub w bagażniku? czy soprany również trzeba wymieniać? i czy jest sens bawić się w BOSE przy Concert II ? bo RNSe chyba nie bede wstawiał w 12 letnim aucie :kwasny:

Soprany mogą zostać choć te z tył są inne niż zwykłe, mogą się różnić pasmem przenoszenia - raczej nie wielka różnica, choć ciekawy jestem też czy ktoś wymienił i usłyszał jakąś różnicę w muzyce. A do Concerta śmiało możesz robić BOSE, od Ciebie zależy czy chcesz mieć lepszy dźwięk :wink: