jaro86glogow Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Ponad miesiąc temu nabijałem klimatyzacje która pochodziła ok. 3-4 dni. Po powrocie do warsztatu sprawdzono mi nieszczelności i nic nie wykryto wiec nabili klime drugi raz i znów po kilku dniach wyparowała Pojechałem kolejny raz i dalej nie wykryto rzadnych nieszczelności i nabito raz jeszcze i powiedzieli mi że nieszczelna może być jakaś chłodniczka pod deską rozdzielczą ale tym sie nie zajmują oczywiście znów klima po kilku dniach przestała działać. Co o tym sądzicie??
wojtekce Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 dodany był kontrast (barwnik) do czynnika przy napełnianiu ?
fayera Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 A jak Ci to sprawdzali pod Ultraviolet czy tak na oko?
mlodyy Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 dodac barwnik a pozniej lampa i poszukiwania nieszczelnosci
jaro86glogow Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 był dodany barwnik i sprawdzano pod Lampą UV i nic nie wykryto
wojtekce Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 sprawdź skropliny lampą UV tam powinien pokazać się barwnik
robert92717 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam. Trochę stary temat, ale mam ten sam problem nigdzie nie widać nieszczelności, a czynnika po kilku dniach ubywa - pomocy
majkel_majki Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam. Trochę stary temat, ale mam ten sam problem nigdzie nie widać nieszczelności, a czynnika po kilku dniach ubywa - pomocy Musi gdzieś być i to dosyć duża, szukajcie do skutku, sprawdzcie parownik czy się nie rozszczelnił.
erniol Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Miałem podobne objawy jak Ty z nieszczelnością. Też po napełnieniu mroziło mi 5-6 dni a potem pustka czynnika. Z zewnątrz nic nie wykazywało nieszczelności ale winowajcą okazał sie podziurawiony jak sito parwonik. Niestety poswięciłem 2 dni na wymianę tego parownika (demontaż całego kokpitu) ale teraz tylko czekam na napełnienie czynnika i będzię "zima" w środku lata Pozdro
chris.lkr Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 w niedługim czasie i mnie czeka kontrola szczelności układu klimatyzacji gdyż po lekkim zderzeniu "uleciał" czynnik.
robert92717 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Hehe, powiem wam że po drugim napełnieniu czynnik nie schodzi z układu, klima działa, mechanik powiedział jeszcze że jak zejdzie to będziemy próbować płynem do uszczelniania klimy.
majkel_majki Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Sprawdzałeś ilość czynnika odzyskanego względem załadowanego czy klima po prostu jeszcze działa pomimo tego, że zostało np .300g czynnika?
f16mysliwiec Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Witam, Ja mam problem jak koledzy powyżej (to chyba choroba ju,ż odpowiedniego wieku samochodu)tzn. czynnik ucieka po paru dniach używania, nieszczelności pod maską nie wykryto (jakimiś okularami), wiec został TYLKO Parownik ;/
robert92717 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Cześć majkel_majki. Nie sprawdzałem tego na urządzeniu ale po pierwszym nabiciu zeszło po kilku dniach ( ok. 5 dni ), teraz działa już ponad dwa tygodnie jeżdżąc cały czas na klimie AUTO. Jak się coś zmieni to będę pisał w tym wątku, ale mam nadzieję że będzie ok. Pozdawiam
Tedan Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Witam! Dołączam się również do kolegów powyżej, miałem już nabijaną klimatyzację dwa razy w krótkim czasie /dwa tygodnie/, jutro jadę ponownie. Może ktoś wie ile taki parownik kosztuje. Napiszę co powie na to mechanik.
janekkozak1 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 W dniu 15.05.2011 o 16:47, Tedan napisał: Witam! Dołączam się również do kolegów powyżej, miałem już nabijaną klimatyzację dwa razy w krótkim czasie /dwa tygodnie/, jutro jadę ponownie. Może ktoś wie ile taki parownik kosztuje. Napiszę co powie na to mechanik. I co było przyczyną daj znać mam to samo.
Pawel125R Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Temat bardzo stary-moze nikt już się nie odezwać. W tej chwili nabicie klimy kosztuję znacznie więcej więc nie ma się co nastawiać, że po którymś nabiciu nagle się uszczelni. Jeśli po dodaniu barwnika nie widać wycieków pod maską to pozostaje wymiana parownika pod deską i oby pomogło
Rekomendowane odpowiedzi