hebda Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Witam posiadam audi b6 z 2002r okazuje się że licznik oszukuje mnie o około 30 km. tzn jak na liczniku mam 30 to w rzeczywistości mam ponad 50km /h a przy stanie licznika 70 km /h w rzeczywisyości jest już 100km/h.Posiadam opony 225/18''. Z tego co już znalazłem to wielkość opon może okłamać mnie max 6 km/h . Problem jest dość nietypowy ponieważ liczniki okłamują przeważnie w dól i to nie o tak dużo max 10km/h. Z góry dziękuje za pomoc
yaboo Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Ciekawe czy to nie zegar z anglika tylko tarcze przełożone na Europe..
simon__75 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 To byloby normalnie szalenstwo w bialy dzien zeby przekladac jedynie tacze zegarów :/
Armi Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 To byloby normalnie szalenstwo w bialy dzien zeby przekladac jedynie tacze zegarów :/ Hmm jakoś mnie to nie dziwi. hebda, sprawdź tarcze i zegar. Chyba nie może być innej przyczyny(skoro odpada przekłamanie przez opony).
mily Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Stawiam na to że masz zegary od innej niuni, albo namieszane w Vagu. Ile masz na liczniku?? 220, 260?? Zapytaj się speców od Vaga, podejrzewam że tam można zmienić na inny licznik i będzie ok.[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 11:11_________________________________________________Odpadają opony, on moim zdaniem zawyża o 40km/h, bo normalniepowinien zaniżać o 10 km/h
hebda Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 stan mojego licznika jest niby 170000 km ale większość aut z tego rocznika tak ma przebbieg więc myśle że ma około 200000 po niedzieli jade do mechanika ale nie wiem czy sobie poradzi z wagiem dam znać jeżeli coś będe wiedział oby nie był to zegar dzięki za info.
rav Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Witam Myślę, że lepiej będzie jak z tym problemem podjesziesz do jakiejś dobrej firmy która zajmuje się licznikami (np. ich naprawą) ____________________ Pozdrawiam Rafał
DeeJay_Kill Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 VAG - kodowanie opisane na forum, trzeba sprawdzić, z jakiego auta jest budzik (pewnie anglik/USA).
Konradoss Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 VAG - kodowanie opisane na forum, trzeba sprawdzić, z jakiego auta jest budzik (pewnie anglik/USA). Jeli byłby anglik licznik a cyferblaty z europejczyka to i licznik kilometrów przekłamywałby. Dobrze myślę? Przejedz sie znaną trasą, którą wiesz ,zę ma dokładnie tyle to a tyle kilometrów i zobaczysz czy odlagłośc sie zgadza, jak bedzie mniejsza (dobrze liczę?) to podaje odległość w milach... Ale jesli sie to potwierdzi to takie numety w głowie mi isę nie mieszczą ...
hebda Opublikowano 17 Września 2009 Autor Opublikowano 17 Września 2009 tak zrobię jak mówisz sprawdzę dokładnie kilometry dzieki wszystkim za info
qeza Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 30 mil = 48 km :gwizdanie: 70 mil = 112 km :gwizdanie: :gwizdanie: daje do myślenia
damianADR Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 witajcie. to mozna bardzo łatwo i szybko sprawdzic . wystarczy podłczyć nawigacje GPS ona pokazuje daną predkosc i odległosc ,mozna tym samym porównac do twoich licznikow.
hebda Opublikowano 18 Września 2009 Autor Opublikowano 18 Września 2009 jest mały problem z przelczeniem mil na km ponieważ jak na blacie mam 180 to ile faktycznie jadę ?wg. przelicznika wychodzi 280 km ? chyba ,że czym większa prędkość to różnica maleje?
Rekomendowane odpowiedzi