Gość przemek421 Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Witam chciałbym sie dowiedzić ile kosztuje czyszczenie turbiny i czy zna ktoś jakiegoś dobrego mechanika z Kielc co by nie naciągnął a robote wykonał dobrze
.Pablo. Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 A czy nie lepiej od razu zrobić regenerację turbiny ?? Podobno czyszczenie nie wystarcza na długo a koszt czyszczenia i regeneracji będzie podobny
Gość przemek421 Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 czyszczenie czy regeneracja wszystko mi jedno byle ktos zrobił to dobrze
ctv Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 90% warszatów czysci tak ze problem powraca,u nas robimy to profi,turbo jest jak nowe,cena tej uslugi mniej wiecej od 600-1000zl
GRazny Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 czyszczenie z wymianą uszczelnienia i łożyska (?) u znajomego z wyciągnięciem i wsadzeniem 400zł...
Gość przemek421 Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 byłem dzisjaj u fachmana w kielcach powiedział mi że z wyważeniem turbiny ok 600zł zastanawiam sie co w tym elemencie jest takiego że naprawa tyle kasy kosztuje
k0za Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 Ja robiłem sam. U mnie w mieście wołali 500zł. Chcą tyle bo to jest sporo roboty - chodzi głównie o rozkręcenie wszystkich gratów do okoła żeby turbina wyszła. Jest z tym trochę zabawy. Mi to zajęło 1,5 dnia. No ale przynajmniej od 2 miesięcy nie było żadnego notlaufa
bish - kopt Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 w Zabrzu u fachowca vw-audi 300zł (100 wyjęcie, 100 czyszczenie, 100 włożenie)
mlodyy Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 za wyczyszczenie turbinki 400zl toszto zbrodnia w bialy dzien ja to robilem ostatnio zajelo mi 5h zadna filozow wszytko jest opisane na forum krok po kroku
MAPI Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 za wyczyszczenie turbinki 400zl toszto zbrodnia w bialy dzien ja to robilem ostatnio zajelo mi 5h zadna filozow wszytko jest opisane na forum krok po kroku jak będziesz miał na utrzymaniu warsztat,płacił podatki ,zus-y,wynagrodzenia ,i jeszcze wiele innych opłat ...to może zmienisz zdanie :gwizdanie:
ctv Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 za wyczyszczenie turbinki 400zl toszto zbrodnia w bialy dzien ja to robilem ostatnio zajelo mi 5h zadna filozow wszytko jest opisane na forum krok po kroku czy po twoim czyszczeniu turbina wygladala jak nowa ?
GRazny Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 za wyczyszczenie turbinki 400zl toszto zbrodnia w bialy dzien ja to robilem ostatnio zajelo mi 5h zadna filozow wszytko jest opisane na forum krok po kroku czy po twoim czyszczeniu turbina wygladala jak nowa ? z całym szacunkiem... ale jakbym miał zapłacić gdzieś za czyszczenie turbiny z bagażem 200.000 km 1000zł to wolałbym kupić nową za 1500 - 1800zł
passatgl5 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 ostatnio dałem do wyczyszczenia turbo ze zmienna geometrią z silnika ALH w golfie do firmy www.figura.com.pl goscie wyczyscili "piaskarka" szklanymi kuleczkami i turbo śmiga jak sie patrzy. Od stania "chwyciło" kierownice yurbiny i stop. Po czyszczeniu wszsytko chodzi elegancko zrobione juz jest ponad 2000 km i jest super. Koszt: 150 PLN. Jezeli chodzi o dobre czyszczenie to polecam tych gości z czystym sumieniem. I zapomnialem dodac ze goscie robia to niemalze na poczekaniu.
karbonek Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Kierownice łapie też od tego gdy puszczają uszczelniacze i wtedy czyszczenie na długo nie pomoże. U mnie tak było, kupiłem nową turbawkę za 2300.
misiek 1 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 podepne sie pod temat kolega tez mi zasugerował zebym nie regenerował tylko dał do czyszczenia dodam ze narazie nic mi sie nie dzieje ale cos słąbo chyba ciagnie
mlodyy Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Ctv napewno nie jak nowa ale zakres roznicy w wyczyszczeniu samodzielnym takim co ja zrobilem a jak bys zrobil to Ty mysle ze wachal by sie w 5% a wydaje 20zł na srodek i czas. tak na marginiesie mam chyba gdzies foty jak wyczyscilem jak znajde to zapodam tu jak nie to moze kiedys jeszcze bede czyscil to Ci wyle. A co do podatkow itp to mysle ze cena jest strasznie wysoka przecierz nie powiecie mi ze przez caly dzien czyscicie jedna turbine
Gość przemek421 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 dzieki chłopaki za wszelkie informacje auto oddałem do mechaniora wyczyścił i jest ok problem miał jednak ze śrubami strasznie zardzewiałe i ciężko było odkręcić ale jakoś poszło kosztowało mnie to 300zł. Podobno zacieranie jest także winą złego paliwa ale bo kto wie jaki paliwo leje
k0za Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Warto było zainwestować w nowe nakrętki. W aso VW i audi sprzedawane na sztuki po kilka zł
Rekomendowane odpowiedzi