Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypiąca roleta bagażnika w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 11.06.2006 o 20:51, Pikuś napisał:

Nie wiem czy u was też tak jest, ale u mnie skrzypi mi ta rozsuwana roleta. :sad: Skrzypi w miejscu, w którym zaczepiamy ja po rozsunieciu.
Czy ktoś ma taki problem lub mial podobny i sobie z tym jakos uporał :?:
Nawinołem tasmy izolacyjnej na te dwa konce zaczepiajace ale to nic nie pomogło.

Najlepsza jest taśma materiałowa, mam tak już prawie rok, i nic nie skrzypi :D

Opublikowano

Mam dokładnie to samo. Coś skrzypi w okolicach tego plastikowego boczku na którym jest czerwona linia. Niemiec wcześniej te plastikowe boczki obkleił jakimś miękkim materiałem. Przez jakiś czas było cicho ale polskie drogi zrobiły swoje i znowu skrzypi. Próbowałem włożyć tam więcej jakiegoś miękkiego materiału - usztywniło to całą roletę ale było jeszcze gorzej. Nie mogę dojść do tego co tam wetknąć żeby przestało skrzypieć na nierównościach... 

Niedawno sprzedałem Audi 80 avant 94 r. - tyle lat fura miała i zero skrzypienia. Tutaj same problemy :/ 

Dnia 3.02.2017 o 10:08, uniqque napisał:

u mnie zaczepy rolety nie skrzypią tylko sama roleta, a dokładnie plastikowe jej boczki. Jak złożę siedzenia i ją w tym miejscu przycisnę to wydaje taki dźwięk jak podczas jazdy mnie wnerwia. 

Z lewej strony (od kierowcy) w boczku bagażnika była taka gumka której się roleta opierała. Wymontowałem ją i mam wrażenie że jest trochę lepiej ale teraz z drugiej strony skrzypi. 

Nie radzę tej gumki wyjmować bo roleta nie ma żadnego oparcia i przy większej dziurze potrafi mocno pierdyknąć.

Macie jakiejś sugestie co z nią zrobić? Myślałem nawet żeby przykleić w tym miejscu kilka warstw filcowych pasków to może by trochę to wytłumiło.

Clipboard02.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a sprawdzcie czy czasami nie macie podłamanych tych zaczepów o ktore sie zaczepia reolete . u mnie byly one delikatnie pekniete i ta ostatnia czesc rolety na ktorej jest rączka latała luzno i dlateog skrzypiało . rozkreciłem boczki dorobiłem blaszki tak zeby złapały ładnie od spodu te podpekane zaczepy i dodatkowo zalałem wszystko klejek 2 składnikowym od spodu oczywiscie . na zewnatrz nic nie widac zaczepy stały sie ZA..BISCIE sztywne i roleta nie skrzypi :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja też muszę kupić ten zestaw naprawczy bo to skrzypienie i trzeszczenie doprowadza mnie do szału. Na równej drodze jest ok tylko na dziurach i nierównościach się odzywa. 

Opublikowano

Hej. U mnie pomogło napsikanie silikonu w sprayu do wnętrza rolety na jej końcach. Teraz kompletna cisza. Może komuś też to pomoże.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A u mnie mimo zestawu naprawczego z aso lekko trzeszczy i to raczej nie jest ten boczek jak u kolegów wyżej, tylko sama końcówka, chyba pójdę w jakiś smar, bo obklejać mimo wydaniu 44 zł, to aż boli :)
Powie mi ktoś przy okazji ile centymetrów jest od podłogi bagażnika do rolety jak jest zasunięta? planuje kupić lodówkę turystyczną, a auto teraz u mechanika chwilę jeszcze postoi... 

Opublikowano
Dnia 29 czerwca 2017 o 13:22, Mateusz0610 napisał:

Powie mi ktoś przy okazji ile centymetrów jest od podłogi bagażnika do rolety jak jest zasunięta? planuje kupić lodówkę turystyczną, a auto teraz u mechanika chwilę jeszcze postoi... 

Zmierzyłem i jest 42 cm od podłogi do rolety. 

Tyle że ja mam B7 ale w B6 powinno być to samo

Opublikowano

Dzięki HouseNight

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie nie było skrzypienia lecz koniec rolety opadał do dołu i czasami się zwijała.

Nie kupiłem zestawu naprawczego tylko nowe zaczepy rolety i leży sztywno.

Trochę nie rozumiem czemu wszyscy zakładają zestaw naprawczy, jeżeli można wymienić same zaczepy.

Koszt kompletu w ASO 61zł - 8E986366194H

P9DeTpr.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę że nie tylko ja mam ten problem niebawem zabieram się za to skrzypienie a tak z innej beczki ma ktoś z was patent jak wyczyścić roletę z zacieków wody ?

Opublikowano

Roleta jest z tworzywa więc nawet plakiem powinno zejść [emoji5]

Opublikowano
W dniu 1.09.2017 o 10:05, chudy92 napisał:

U mnie nie było skrzypienia lecz koniec rolety opadał do dołu i czasami się zwijała.

Nie kupiłem zestawu naprawczego tylko nowe zaczepy rolety i leży sztywno.

Trochę nie rozumiem czemu wszyscy zakładają zestaw naprawczy, jeżeli można wymienić same zaczepy.

Koszt kompletu w ASO 61zł - 8E986366194H

P9DeTpr.jpg

Gdzie można kupić te zaczepy ?

Montuje się je jak rozumiem na końcu rolety ? ( W miejscu uchwytu za który chwytamy ręką aby zwinąć lub rozwinąć roletę ? )

Zestaw naprawczy z allegro obecnie kosztuje 65zl

Edytowane przez bird71

Opublikowano

W ASO kupisz. Montuje się na dołączoną do zestawu taśmę dwustronną. Wykręcasz śrubę, którą masz i wkręcasz nową.

Opublikowano

Zacieki z wody na rolecie potraktować zwykłym plakiem ?

Opublikowano

Plak lub jakiś Kokpit sobie z tym poradzi.

W ASO kupisz. Montuje się na dołączoną do zestawu taśmę dwustronną. Wykręcasz śrubę, którą masz i wkręcasz nową.

Kolega pytał o zaczepy, a nie zestaw naprawczy.

Zaczepy owszem kupowałem w ASO i są wciskane w profil, który jest na końcu rolety.

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli ktoś będzie kiedyś zainteresowany to filcowa podkładka samoprzylepna między roletą a kanapą zrobiła robotę. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 31.01.2018 o 09:28, Pszemeg Tki napisał:

Jeśli ktoś będzie kiedyś zainteresowany to filcowa podkładka samoprzylepna między roletą a kanapą zrobiła robotę. 

Witam, czy to rzeczywiscie zalatwi sprawe ? 

Moja roleta skrzypi niemilosiernie.. i mam wrazenie ze odglosy wydobywaja z tej duzej metalowej obudowy (zwijaka) ktory znajduje sie zaraz za tylnymi zaglowkami. 

Opublikowano
W dniu 30.05.2017 o 04:04, HouseNight napisał:

Ja też muszę kupić ten zestaw naprawczy bo to skrzypienie i trzeszczenie doprowadza mnie do szału. Na równej drodze jest ok tylko na dziurach i nierównościach się odzywa. 

hej, czy udalo ci sie rozwiazac problem ? Mnie szlag trafia przez to juz.... nabawie sie nerwicy

Opublikowano

Nic z tym nie robiłem. Jeździłem ze zwiniętą roletą i ten daszek rolety kładłem na zagłówkach z tyłu i wtedy nic nie skrzypiało. Minus taki, że zawsze było widać wnętrze bagażnika ale zawsze miałem tam porządek. 

Teraz samochodu nie mam bo sprzedałem i nie mam problemu ?

Opublikowano
W dniu 3.10.2015 o 22:24, Vanzz3 napisał:

Rowniez borykalem sie z tym problemem...

Sprawe zalatwily podkladki filcowe kupione w Leroy Merlin. Nakleilem i jest cisza w koncu

witam,

w ktorym miejscu dokladnie nakleiles je ? moglbys pokazac na przykladowym zdjeciu ? bede bardzo wdzieczny..