Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypiąca roleta bagażnika w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok jak pójdę do auta.

Opublikowano

U mnie też filc załatwił problem . Na kleiłem na bok rolety z jednej i drugiej strony . Teraz roleta nie ociera o boczne plastikowe półki i mam cicho.

Opublikowano

Ale ja nie o tym miejscu mowie

3flsxdmk.jpg

95berxpi.jpg

Opublikowano

Muszę sprawdzić, czy u mnie też z tego miejsca dobiegają te odgłosy :) Dzięki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie smar silikonowy załatwił sprawę akurat przy rolecie:P posmarowałem końcówki i jak ręką odjął. Druga sprawa odnośnie rolety jest taka , że roleta czasami potrafi sie sama zwinąć na jakiejś chopce albo śpiącym policjancie:) gorzej z poskrzypywaniem z centralnych wlotów powietrza tam czasami gdzieś w środku poskrzypuję ale wtedy robie glośniej music:)

Opublikowano

Druga sprawa odnośnie rolety jest taka , że roleta czasami potrafi sie sama zwinąć na jakiejś chopce albo śpiącym policjancie:)

Powyższy mankament eliminujesz całkowicie poprzez montaz zestawu naprawczego o nr 8E9 898 661 PK

dcdctf.jpg

Opublikowano
gorzej z poskrzypywaniem z centralnych wlotów powietrza tam czasami gdzieś w środku poskrzypuję ale wtedy robie glośniej music:)

A ten demontując schowek pasażera i psikając delikatnie smarem silikonowym na plastikowe ramiona silniczków nadmuchu.

Opublikowano

Druga sprawa odnośnie rolety jest taka , że roleta czasami potrafi sie sama zwinąć na jakiejś chopce albo śpiącym policjancie:)

Powyższy mankament eliminujesz całkowicie poprzez montaz zestawu naprawczego o nr 8E9 898 661 PK

dcdctf.jpg

Turzol gdzie szukac takiego zestawu naprawczego? Bo w necie znalazłem ze stanów za ponad 30$

gorzej z poskrzypywaniem z centralnych wlotów powietrza tam czasami gdzieś w środku poskrzypuję ale wtedy robie glośniej music:)

A ten demontując schowek pasażera i psikając delikatnie smarem silikonowym na plastikowe ramiona silniczków

dzieki afroo, niebawem się tym zajme. Mam nadzieje, że chodzi o te ramiona silniczków bo skrzypi właśnie w środku nawiewu - czasami denerwujące, klepanie ręką w deske rozdzielczą nie pomaga:) myślałem, że nie obedzie sie bez demontażu nawiewu co bez zostawienia jakiegokolwiek śladu przezemnie jest raczej niemożliwe:)

Opublikowano

Turzol gdzie szukac takiego zestawu naprawczego? Bo w necie znalazłem ze stanów za ponad 30$

W ASO od ręki powinni mieć.

Opublikowano

dcdctf.jpg

dobra najpierw zadaje pytania a potem szukam w necie :facepalm: znalazłem na allegro za niecałe 50 zeta, czyli po temacie dzięki!

W ASO od ręki powinni mieć.

jak w aso to najlepiej, jutro zajadę thx

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rowniez borykalem sie z tym problemem...

Sprawe zalatwily podkladki filcowe kupione w Leroy Merlin. Nakleilem i jest cisza w koncu

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Montował już ktoś ten zestaw naprawczy? Nerwicy dostaje jak ta roleta skrzypi.

Opublikowano

Tak, ale on raczej tylko pomaga w tym, że roleta się sama nie zwija. Nie eliminuje skrzypienia do końca...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka .

U mnie też skrzypiała , ale obkleiłem zaczepy izolacją parcianą i jest GIT :thumbup1::D

Opublikowano

Pany może to głupie ale ja przykręciliście ten zestaw?

Opublikowano

Jeśli nie skrzypi i jeśli nie masz potrzeby wyciągania rolety to może być.

Opublikowano

Taśma dwustronna jest w zestawie.

????
Opublikowano

Tak tylko nie mogę skojarzyć, gdzie to przykleić żeby było dobrze. U mnie cholera jedna się sama zwija.

Opublikowano

Taśma dwustronna jest w zestawie.

????
Zrozumiałem że kolega przykręcił roletę na stałe.

To z rozpędu.☺