Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana tunelu - udana operacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam pytanko . Chce zapodać sobie radio Audi Symphony a w dalszym czasie navigacje Audi . Mam B5 z roku 1995 i chciałbym zmienić tunel ze swojego na polifta . Czy pasuje on do mnie ?? Pomijam sprawy pstryczków elektryczków i sterownika klimy bo to opanuje , ale chodzi mi czy musze kupić cały tunel łącznie z ta częścią przy ręcznym czy tylko ta część przednią do końca lewarka od biegów . Byłbym wdzieczny za info . I nie chcę słyszeć że sie nie oplaca bo nie zawsze chodzi o kwestię opłacalności :)

Krzysiek

Opublikowano

raczej powinienes szukac kompletu

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem przez allegro tunel środkowy z pstryczkami elektryczkami . Więc nie mam juz odwrotu przed dalszą częścią pracy . Radio Symphony leży i czeka na swoje miejsce w aucie :)

Opublikowano

Kolego a jaki masz klimatronik ? Masz wszystkie przyciski "wypukłe" czy "plusy" i "minusy" masz wklęsłe ?

To ważne, bo podobno w naszych rocznikach ('95) nie da sie założyć klimatronika z liftowej wersji.

Ktoś kiedyś powiedział, że nie da się uruchomić klimy. Osobiście tego nie sprawdzałem.

Opublikowano
  • Autor

Mam standardowy klimatronik jak na rok 1995 :) Jesli nie podejdzie nowy sterownik klimy jakoś postaram sie wpasować swój . Mam jedna sztuke do testów wraz z ramka ozdobną więc będę mógł cos wyrezać .

Opublikowano

Tu masz jak wygląda panel klimy poliftowy w tunelu poliftowym ale w starszym roczniku widocznie da się wszystko podłączyć

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_czarna_padlina_195km_i_395nm-t90195.0.html

A tu masz jak kolega zrobił radyjko i gdzie umieścił panel od klimy

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_moja_19tdi-t30740.0.html;msg365086#msg365086

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Właśnie po przeczytaniu tych postów zapragnałem zapodać sobie navi :)[br]Dopisany: 01 Październik 2009, 18:06_________________________________________________witam ponownie.

Udała się operacja przeszczepu wnętrza .

Wystarczy kupić przednią część tunelu . Tył po małej poprawce pilnikiem pasuje jakby był od zawsze :)

W dalszym czasie będę chciał tam umieścic Audi navigation plus . Więc to jest tylko tak na razie żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało. Czas pracy ok 4 godzin z podłączeniem pstryczków elektryczków .

Tsv8geJ.jpg

Tsv9TvA.jpg

Tsvdi0S.jpg

TsveLj9.jpg

TsvgK1i.jpg

TsviyLS.jpg

Opublikowano

zmiana na duuuży PLUS

gratki :naughty:

Opublikowano

Ten stary klimatronik w poliftowym tunelu wyglada jakby byl tam wlozony fabrycznie

Piekna robota!

Jak z powtornym spasowaniem? Nic Ci sie nie telepie na dziurach? Ja chce sie zabrac za tunel srodkowy ( pare autorskich modyfikacji ) ale obawiam sie, ze jak go rusze to pozniej bedzie do mnie gadal podczas jazdy o.O

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za opinie :) Wszystko jest sztywno spasowane i nie ma prawa nic pukac , szmerać i jęczeć podczas jazdy . Tym bardziej że mam dieselka który lubi warczyć i wprawiać w rezonans budę . Polecam taką zamiankę wszystkim . Tym bardziej że to radio naprawdę pięknie gra .

Krzysiek

Opublikowano

hmm... tak patrzę i się zastanawiam... climatronic wraz z tym plastikiem na około niego wpasowywałeś? :cool1:

wolałbym wersję z popielniczką bo lekko kanciato ale graty za dopięcie swego :wink4:

a tak na marginesie to ile dałeś za tunel?

Opublikowano
  • Autor

Tunel kosztował mnie 140 pln z przesyłką wraz z wszystkimi pstryczkami i uchwytem na napoje . Reszta to wynik machania pilnikiem , lutownicą i szczypcami . Popielniczka mi jest niepotrzebna bo jeszcze nie nauczyłem się palić :)

Muszę jeszcze zamontować gniazdo zapalniczki gdzies między fotelami oczywiście podświetlany na czerwono .

Opublikowano

to w sumie śmieszne pieniądze jak za taką operację... ja się pokuszę o wymianę kompletnie całego tunelu wraz z klimatronikiem i dalej aż do podłokietnika to opiszę też efekty :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ja przerabiałem tunel z miejscem na radio na 1-din więc z tąd ta cena . Gdy wpadnie mi w ręce panel od klimy na 2 - din to zapodam go do siebie i będę miał typowego polifta na 2 - din :) Tył tunelu pasuje po przedniej części . Nie pasuje tylko minimalnie od strony siedzenia pasażera - ale tam wystarczy poświęcić ok 10 minut pracy brzeszczonem i pilnikiem i jest PIKNIE .

Opublikowano

Ja za kompletna konsole srodkowa po ll lifcie pod radio 2-dinowe z klimtronikiem z grzanymi tylkami dalem 400zeta ,jakis czas jezdzilem ze starym tunelem ale tego nieda sie spasowac idealnie od strony pasarzera wiec za 50zeta kupilem tunel po ll lifcie i teraz jest jak ksiazka pisze . Ale kawal dobrej roboty odwaliles :good: gratki

Opublikowano
  • Autor

A powiedz mi czy klimatronik odpalił Tobie z tych kostek które sa od starej klimy czy musiałeś cos zmieniać ??

Opublikowano

hmmmm

TsveLj9-060203708a5c9c7832c1b6191ac8d71a.jpg

moja :)

zdjcia0028q.jpg

p1030194d.jpg

Opublikowano

A powiedz mi czy klimatronik odpalił Tobie z tych kostek które sa od starej klimy czy musiałeś cos zmieniać ??

Ja kupilem caly komplet razem z wtyczkami ale klimatronik polaczal mi kolega ja raczej nie dalbym rady :naughty:

Opublikowano

wydaje mi się f16 ze u naszego kolegi lepiej to wygląda :)

Opublikowano

oczywiscie ze u niego jest ladniej ;) estetyczniej ale ja bym niezostawil meisjca wolnego na dole, pozatym mam grzene fotele i inen przyciski trzeba by gdzies przeniesc