Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z klimą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z klima,a wiec od jakiegos czasu cyka przekaznik-włancza i wyłancza klime.Prosze o jakies wskazówki. :audi:

Gość Iceman
Opublikowano

wizyta w serwisie klimatyzacji sie kłania, mało czynnika w układzie klimy :biggrin:

Opublikowano

jezeli chodzi o wizyte to bylem tydzien temu i dalej dzieje sie to samo :audi:

[ Dodano: 08-05-2007, 15:21 ]

układ wyczyszczony i nabity i dalej mam problem :frown:

Gość Iceman
Opublikowano

to co to za serwis ze ci zrobił i niedziała :question:

Gość Iceman
Opublikowano
cyka przekaznik
no to wymien ten przekaznik sprawdz go

co zmieni wymiana, jak przekaznik wyłącza klime i załącza bo strujący pres mu tak każe, tylko dlatego że w układzie klimy sie coś dzieje

Opublikowano

a miałem taki sam problem że cykał mi przekaźnik i okazało sie że jakiś zaworek ciśnienia był walnięty po wymianie w servisie klimatyzacji koszt 150zł wszystko ustało

Opublikowano

w serwisie byłem tylko uzupełnić ciecz chłodząca i wtym momęcie przekaznik nie cykał,zaczoł za pare godzin jak jechałem w trasie

[ Dodano: 09-05-2007, 08:23 ]

Marcin A4 TDI-niewiesz jaki to byłzaworek?

Gość Iceman
Opublikowano

może byc lufka zapchana , ja sie niespotkałem jeszcze żeby, pres raz działał raz nie ,ale żeby wiedziec co sie dzieje trzeba manometry podłączyć i wtedy widac co sie dzieje i co wyłacza klime i dlaczego :biggrin:

Opublikowano

a czy ja moge sobie sam sprawdzic tą lufke,jak tak to gdzie ona jest?

[ Dodano: 09-05-2007, 08:37 ]

a-ha mam jeszcze jedno pytanie byłem wczoraj u kumpla podłaczył mi klime pod kompa i wywala 1 błąd(czujnik dachu-uszkodzony lub zwarcie do masy)ma ma to jakies znaczenie?

Gość Iceman
Opublikowano

sam tego niesprawdzisz , bo lufke zeby wyjac trzeb gaz sciagnc ,czujnik dachu pierwsze słysze :question:

Opublikowano

szkoda ze nie mieszkam blizej bo bym sie wybrał do CIEBIE! ten gość co ma serwis klimy w Raciborzu to jest strasznie drogi a pozatym nieda sie znim normalnie pogadac! To dalej mam problem :frown: Dzieki Wszystkim za pomoc

Opublikowano
czujnik dachu pierwsze słysze

koledze pewnie chodzi o czujnik temperatury wnętrza, który jest w podsufitce przy oświetleniu.

Opublikowano
zeby dostac sie do tego czujnika wystarczu zdemontowac oświetlenie czy jest to jakis problem?

Widzę, że masz auto przed liftingiem. Ja mam całkiem inną podsufitkę i czujnik jest za kratką w obudowie oświetlenia wewn. - przy włączniku.

189892835

Szczerze mówiąc nie wiem jak to wygląda w starszych. Może ktoś inny się wypowie...

Opublikowano

tomassat podaj nam kod błędu z panelu klimatronika bo ja ppodobnie do IceMana nie słyszałem o czujniku dachu...

Opublikowano

u mnie tez na komputerze wywalilo blad ze walniety jest czujnik temperatury dachu. znajduje sie on za lusterkiem a objawy sa takie ze nawet przy 20 stopniach daje zimnym