Skocz do zawartości
IGNOROWANY

S4 w TVN Turbo w programie Moto ON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

v8 brzmi najlepiej to fakt

a drugi fakt jest taki ze skóra sie pisze przez ó a nie u.... ;)

Opublikowano

No może i dźwięk bez porównania, z tym sięzgodze, ale jak Cię objeżdża takie S4 2,7 nawet w serii, a co dopiero po programie to nie czujesz się nieco nieswojo? :hi:

Nie wiem, nigdy żadne S4 2.7 mnie nie objechało więc nie mam pojęcia jak to jest.

Ale rozumiem, że Ty objechałeś całą masę S4 B7 :)

Co do Twoich "nieseryjnych" programów to do V8 4.2 jest kilka kompresorków podnoszących moc do 490PS.

Spróbuj się ścignąć z takim "nieseryjnym" S4 B7 :decayed:

Po co się tak napinasz :) Tylko zwracam delikatnie uwagę że ten silnik 4,2 jest z lekka nieudany jeśli chodzi o trzymanie serii, w przeciwieństwie do mojego lub najprawdopodobniej 3,0 w nowym S4.

A S4 B6 i B7 spotkałem na drodze dwa, po jednym i oba objechałem, sam byłem zdziwiony, ale mina kolesia jeszcze bardziej zdziwionego sprawiła że moje zdziwienie ustąpiło uśmiechowi :cool1:

Pewnie że jeśli chodzi o sylwetke, wnętrze, dźwięk silnika itd to bez porównania oczywiście, ale na drodze śmiem twierdzić że miałbym większe szanse :cool1:

Ty o kompresorkach, a ja o turbinach K04, i tak można w nieskończoność. :gwizdanie:

Opublikowano

dla mnie dzwiek wszystkich V-ek jest piekny...c**j,ze czerwone wnetrze czy cos tam-dla mnie liczy sie silnik i to,co sie z niego wydobywa,po wyprostowaniu stopy.... :wink4:
Opublikowano

Poza tym jak tu porównywać skrzek V8 do pięknego mruku V12?

Rozumiem, że miałeś w swoim posiadaniu autko zarówno z silnikiem V8 jak i V12. Czy tylko widziałeś w telewizji/internecie? :cool1:[br][br]Dopisany: 11 Październik 2009, 20:54_________________________________________________

Po co się tak napinasz :)

To daleko posunięta nadinterpretacja.

Tylko zwracam delikatnie uwagę że ten silnik 4,2 jest z lekka nieudany jeśli chodzi o trzymanie serii, w przeciwieństwie do mojego lub najprawdopodobniej 3,0 w nowym S4.

To tylko opinia a nie fakt. Skoro taki nieudany to czemu isntalowali go w takiej ilości nadwozi (nie tylko S4)? Ale rozumiem, że jesteś wybitnym specjalistą i miałeś szerszą styczność z tym silnikiem. Czy też tylko widziałeś w telewizji/internecie? :cool1:

A S4 B6 i B7 spotkałem na drodze dwa, po jednym i oba objechałem, sam byłem zdziwiony, ale mina kolesia jeszcze bardziej zdziwionego sprawiła że moje zdziwienie ustąpiło uśmiechowi

Może po prostu kierowca miał luźną gumę i nie musiał Tobie nic udowadniać. A może troszkę więcej oleju w głowie żeby nie owinąć się wokół latarni ścigając się na drodze publicznej.

Stań do pojedynku w warunkach do tego przeznaczonych i napisz nam tu wszystkim jak było naprawdę :wink4:

Opublikowano

w tym pojedynku obstawiam chipniete s4 b5 ;)

w s4 b6

wg mnie silnik udany ... ale nie do wyscigow ;)

bo to ze nie trzyma serii to wie kazdy

to ze malik twoj wynik jest bdb 320KM to tez wie wiekszosc bo z tego co slyszalem przewaznie wychodzi ok 300KM z serii

ale i tak dzwiekiem nadrabia wszystko.... ;)

ja gdybym mial do wyboru to oczywiscie bym wolal 4.2

ale gdyby auto mialoby mi sluzyc do wyscigow... to wolalbym 2.7BiT w b5

Opublikowano

to ze malik twoj wynik jest bdb 320KM to tez wie wiekszosc bo z tego co slyszalem przewaznie wychodzi ok 300KM z serii

Cholera wie ile ma dokladnie... zeby byc pewnym pomiaru, to warto to zrobic na lepszej hamowni.

Tak, czy siak, V8 w S4 to nie jest auto do scigania :gwizdanie:

Nawet jesli dostaje 1-2 dlugosci od innych porownywalnie mocnych aut, to jak to ma sie do uzytkownia codziennego? Nijak :cool1:

Opublikowano

Insignia OPC wygrala ostatnio test w "Motorze" z S4. co prawda o 3 pkt. ale jednak :chytry:

opel-insignia-opc.jpg

Opublikowano

Insignia OPC wygrala ostatnio test w "Motorze" z S4. co prawda o 3 pkt. ale jednak :chytry:

opel-insignia-opc.jpg

wygrala tylko przez kategorie "koszty"

jesli brac pod uwage aspekty czysto techniczne to ... przegrala

Opublikowano

No 260 klocków za podstawową wersje, prawie 400 za super wypasioną, oraz spalanie rzędu 15 na mieście. Na pewno S4 nie jest królem oszczędności, ale z drugiej strony nie kupują tego ludzie z wężem w kieszeni :notworthy:

Opublikowano

mnie to wogóle rozpierd..la "ciotowatość" Kornackiego , nie moge go słuchać , a takie opowiada farmazony i kwiatki że aż przykro

Opublikowano

rzuc ktos link zeby sciagnac ten odcinek :cool1:

Opublikowano

Jeden odcinek oni potrafią powtarzać jakieś półtora tygodnia, trzeba śledzić w programie kiedy puszczają ten Moto On, może akurat się trafi - ja tak trafiłem właśnie :)

Opublikowano

Kornacki wie sporo ale ima sie tez wszystkiego. chce byc Panem Redaktorem i Kierowcą Wyścigowym - albo jedno albo drugie Panie Kornacki. Jedno i drugie nie do końca mu wychodzi.

Zeby daleko nie szukać S4 TFSI ma silnik 3.0 bezn. OK ale nie doladowuje go Turbo (czyli gazy wylotowe) jak okreslil to P. Kornacki tylko Supercharger - Dmuchawa Rootsa - sprężarka napędzana paskiem klinowym z dwoma rotorami Twin Vortices Series. :cool1:

Opublikowano

Panowie, tak to jest jak się prowadzi połowę programów w TV (drugą połowę Prokop) - po łepkach, po łepkach, a potem kichy wychodzą.

Opublikowano

Panowie, tak to jest jak się prowadzi połowę programów w TV (drugą połowę Prokop) - po łepkach, po łepkach, a potem kichy wychodzą.

jedynym programem godnym uwagi w swoim czasie był Monster Garage :kox:

Opublikowano

jedynym programem godnym uwagi w swoim czasie był Monster Garage :kox:

No ale to nie produkcja TVN. Tak samo jak Top Gear.

Opublikowano

oczywiście że nie produkowali ale to było godne uwagi a jak widze te zakupy kontrolowane ,itp i patrze na tego redaktora jak dotyka wszystkiego jakby ch.uja w rece brał , delikatnie to az mnie ściska

Opublikowano

oczywiście że nie produkowali ale to było godne uwagi a jak widze te zakupy kontrolowane ,itp i patrze na tego redaktora jak dotyka wszystkiego jakby ch.uja w rece brał , delikatnie to az mnie ściska

A nie daj Boziu jak zaczną porównywać coś do czegoś :wallbash: