shellah Opublikowano 6 Października 2009 Opublikowano 6 Października 2009 Witam wszystkich Działam prężnie w a80.pl ale i wam chciałbym się pochwalić :gwizdanie: Witam wszystkich :!: Po dłuższych problemach z poprzednim coupe 2.3 Ng......................................... ..............postanowiłem zakupić inne auto wybór padł na 2.8 V6 po 3 miesiącach poszukiwań odnalazłem na allegro coś co mnie zainteresowało :mrgreen: Audi Coupe 8B 2.8 V6 AAH 174KM 1993r. (instalacja gazowa I generacji) Według nr vin egzemplarz o nr. seryjnym: 003507 Kolor L0B3 purpurrot perlmutteffect Wyposażenie fabryczne: :arrow: Elektryczne szyby,lusterka :arrow: Klimatronik II generacji. :arrow: Skórzana tapicerka "Kodiak" czarny Antrazit :arrow: Wspomaganie kierownicy :arrow: ABS :arrow: Rozpórka kielichów przednich :arrow: Regulacja wysokości foteli przód :arrow: System Procon-Ten :arrow: Elektryczna regulacja świateł :arrow: wycieraczka na tylniej klapie Po zakupie auto jeszcze miało zrobione przez poprzednich właścicieli: :arrow: Radyjko CD MP3 JVC+tuba Magnat oraz wzmak alphard. :arrow: Alufelgi Keskin 17 cali. :arrow: Dokładka przedniego zderzaka a'la Rs2 :arrow: kierownica Dino śr 32cm-kapsel Momo+naba :arrow: przyciemnione tylnie szyby :arrow: lusterka Porsche Rs2 Zmiany wykonane przeze mnie: :arrow: Lakierowanie tylnej klapy i wspawanie elementu-wjechał we mnie jakiś baran. :arrow: polakierowanie i wymiana siatki na kratki w zderzaku :arrow: zmiana podświetlania na czerwone :arrow: montaż podłokietnika :arrow: wybebeszenie katów i nowy tłumik końcowy z NG :arrow: zrezanie nieoryginalnego silnika szyby(nie do odróżnienia) :arrow: zrezanie radia Audi Symphony II w konsoli środkowej :arrow: daszek z lampką i lusterkiem od strony kierowcy :arrow: remont silnika,głowice,zawory,uszczelniacze, płyny :arrow: oświetlenie boczne z rączkami-w standardzie nie było :arrow: MC+BC z manetką w liczniku :arrow: lakierowanie tylnej półki na czerń :arrow: zrezane czarne lampy na tył :arrow: regeneracja reduktora BRC AT90E Turbo Edit: 26.05.2009 Edit: 02.06.2009 Początek drobnych modyfikacji czyli wymiana wiejskiego siatexu :-o no i początkowy efekt :mrgreen: Edit: 2009-06-19 Dzisiaj zaczął się etap restauracji pupy :-) Oczywiście nie mogło być mowy o kg szpachli Wyglądało tak :-( Na początku trzeba było wyciąć element od dawcy pracy przyglądał się kolega nowi2 <piwo> element po wycięciu ;-) No i etap wspawania wyniki po dla porównania: Pozostało tylko jeszcze dosłownie kilkanaście gramów szpachelki aby wyrównać,podnieść i przypasować zderzak i jazda z farbą :-) foty jak bedze robione juz niebawem :-P Miałem również chwilę na wymianę i przeczyszczenie żaróweczek 8-) najsampierw trzeba było się dostać do tego ustrojstwa w sumie to nic trudnego 3 śrubki i ogień :-) Dłużej się zeszło z przeczyszczeniem styków bo jak na fotach widać były ponadpalane :-/ Później wizyta w sklepie elektronicznym i zakup 2 żarówek 7 volt. No i efekty Wymiana żarówek z regulacji lusterek zajęła 20 minut-szybko i bezboleśnie <ok> Edit: 2009-06-21 Dziś była okazja do spotkania z kolegą pandamix no i kilka fotek <tance> No i pełna sesyjka w deszczowy dzień :-P Edit: 2009-06-30 A to są dwa najukochańsze cuda w moim życiu :mrgreen: Moja ukochana i moje auto :-P na pierwszym miejscu zawsze....mój Kotek :-D Edit: 2009-07-16 i mam taką głupotę :mrgreen: malutkie rezanko ale praktyczne :-P zaczął mnie ostatnio denerwować włącznik ogrzewania szyby tylniej więc postanowiłem coś z nim zrobić :-) Stary był czasowy ma diody zamiast żarówek ta dolna była zepsuta miałem akurat włacznik halogenów który wygląda tak problem tkwił w tym że jak przekłada się samą zaślepkę to świeci na żółto jak żarówka więc trzeba z zaślepki wyjąć tą czerwoną pleksi no i po przelożeniu i świeci <yes> <yes> <yes> teraz włączam i wyłączam kiedy chce :mrgreen: Edit:2009-08-16 dziś zrobiłem małe rezanko Pełny opis i fotostory w dziale warsztat :-P Audi 80 Klub Polska :: [b4 coupe AAH]Świecąca kierownica-nie dla wszystkich:) Edit: 2009-09-18 No i dziś kolejne rezanko-zmiany :-) Zakupiłem taki zestaw Motip'a Kolor oczywiście krwista czerwień :mrgreen: Było tak: po pomalowaniu no i na feldze ;-) Naprawdę polecam taki zabieg koszta to niecałe 100zł a efekty wizualne znakomite no i z robotą się nie schodzi bo zajęło mi to 2h :-P Edit: 2009-09-28 Po imprezie na Torze Lublin trzeba było coś zrezać :mrgreen: a dzięki MIODKOWI się udało <piwo> na tej fotce widać różnicę między dod. zegarkami które też zostały już zrezane-oczywiście aparat nie oddaje co jest w rzeczywistości :-P Edit: 2009-10-11 Zaczęło się dziać :mrgreen: Edit: 2009-10-15 Produkcja 2 daszka z lampką przed kierowcą :-o Żeby nie było że mi się nudzi ostatnio wymodziłem w 5 min praktyczne ale nie legalne rezanko: Edit: 2009-10-20 i ostatni dodany bierdonkowy podłokietnik mi tam pasuje bo jest praktyczny :!: dodatkowo upiększyłem trochę ori rozpórkę kielichów rezając nakładkę z aluminium wypolerowanego na lusterko :-> oraz czyszczenie maski Edit: 2010-04-03 W końcu się wziąłem i załatwiłem ori tłumiczek :mrgreen: pochodzi z silnika 2.3 ale pasuje idealnie :-P Edit: 2010-05-04 W końcu zamontowany moduł MC/BC :mrgreen: tunel zastąpił stary ponieważ nareszcie udało mi się zreanimować stacyjkę i przycist START wylatuje :-P Zrezana elektryczna szybka ;-) Opis z zabiegu Kliknij tutaj Edit: 18-05-2010 wkład lusterka rs2 :mrgreen: Edit: 2011-01-07 z nudów wyczyściłem sobie przepustnicę :mrgreen: Edit: ...jakiś czas temu zrezane radio audi symphony II nówka szktuka-piknie gra :-D Edit: 2010-05-19 Edit: 2011-05-15 W rączki powędrowały paski diodowe-kolor ciepły biały. oraz pomysł zaczerpnięty z discovery :mrgreen: polakierowana tylna półka Edit: 2011-07-03 Wczoraj trochę mi się nudziło i wkońcu postanowiłem wymienić gąbki w klapach nawiewów.Z racji że już tylko 2 mi pozostały praca zajęła mi ok 30 min. Teraz już klapy chodzą ciężej i blokują powietrze ;-) Było tak: a teraz jest tak: Link do galerii z rezania TUTAJ Edit: 2011-07-04 oznakowanie wozidła :mrgreen: copyright by Maszu Edit: 2011-07-23 Wymiana filcu na oryginalny impregnowany,czyszczenie i dodatkowo tłumienie kołnierzami bitumicznymi. Edit: 2011-08-08 Renowacja skórzanej tapicerki. Edit: 2011-08-10 Keskin KT1 w śnieżnej bieli Edit: 2012-01-16 Fotorelacja z zabiegu regeneracji reduktora
Kowi87 Opublikowano 6 Października 2009 Opublikowano 6 Października 2009 Eleganckie autko na żywo robi robote
A-rek Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 jezdzilem kiedys Coupe i mam do tych samochodow sentyment. w twoim egzemplarzu na "+" zasluguja: - lusterka, prawdziwy rarytas - silnik na "-": - grill - instalacja gazowa I gen
rafalekx Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Widziałem to cudo na żywo 2 razy :gwizdanie: Nie podoba mi się tylko ta czerń na listwach progowych i progach, wg mnie żeby to pasowało do przedniego zderzaka powinno być w kolorze, tak jak dokładka tylnego zderzaka, ale nie pamiętam czy masz cały w kolor byłeś na torze w Lublinie Startowałeś?
Rafal_ Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 jaki ja byłem kiedyś chory na takie autko... fajnie wygląda tylko ten grill i kiera...
shellah Opublikowano 7 Października 2009 Autor Opublikowano 7 Października 2009 Widziałem to cudo na żywo 2 razy :gwizdanie: Nie podoba mi się tylko ta czerń na listwach progowych i progach, wg mnie żeby to pasowało do przedniego zderzaka powinno być w kolorze, tak jak dokładka tylnego zderzaka, ale nie pamiętam czy masz cały w kolor byłeś na torze w Lublinie Startowałeś? Gril jest Kamei i nie zamierzam jak narazie zmieniać A byłem :tongue4:ale na koniec zajechałem sie pokazać i interesy robić Instalka I gen się zaje.. sprawuje i zrobiłem na niej już ponad 11 tys i nie narzekam z tymi progami i zderzakiem to już sie kombinuje a niebawem zawita radyjko sympfony :>
bakuś Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 ja przez pol roku szukalem b4 avant 2.8 quattro climatronic, bo chcialem robic a'la rs2 i duuupa!
grzes1150 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Fajna Coupeta Duży + za lusterka ale za gril z tą dziurą na środku - Coupetka sama w sobie ma to coś. Wiem bo sam kiedyś ujeżdrzałem Audi 2,3 coupe - motorek NG bez gazu radził sobie super
Reggi Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Zerwał bym tą paskudną fioletową folię..zamiast drewna wyrezał carbon...albo czarny mat albo głęboka czerń z full lakierem
shellah Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 W końcu zamontowany moduł MC/BC :mrgreen: Kolejny etap-zmiana koloru zderzaka efekt na sucho: no i wkład lusterka rs2 :mrgreen: no i po założeniu:
Kowi87 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Moje zdanie artek znasz co do zderzaka no ale niech tak zostanie juz skoro Tobie sie podoba Widzimy sie na ułężu
bakuś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Bez obrazy, ale auto z tym czarnym dołem wygląda jakby je ktoś baranem zabezpieczył przed gniciem...
rafalekx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Moje zdanie artek znasz co do zderzaka no ale niech tak zostanie juz skoro Tobie sie podoba Widzimy sie na ułężu Bez obrazy, ale auto z tym czarnym dołem wygląda jakby je ktoś baranem zabezpieczył przed gniciem... Czy Wy widzieliście kiedykolwiek S2 albo competition? Bo bredzicie Panowie shellah dobra decyzja, ale... Nie podobają mi się nadal takie rzeczy jak: felga grill i przyciemnienie szyb... co do felgi to proponuję taką: Albo nowszy model avusa, ale koniecznie biały Do czerwonego lakieru wygląda megaaaaaa Strasznie mi się podoba takie czerwone S2 albo compi z czarnymi dokładeczkami i z białym avusem Dlatego kupuj felgę ala avus i rób ją w biel obniż jeszcze autko do tego Zmień grill na jakiś ori, jesli nie przepadasz za znaczkiem audi to pomaluj go na czarno No i zrób lepszą ściemę szybek a nie jakieś fiolety
Kowi87 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Rafalekx ale to nie jest body S2 na spocie sobie oblukasz Artek ma dokładke ala RS2
bakuś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ale mi się tak po prostu nie podoba za bardzo i tyle.
rafalekx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Rafalekx ale to nie jest body S2 na spocie sobie oblukasz Artek ma dokładke ala RS2 wiem Ale widziałeś coupetę z body RS2? To że zderzak jest ala RS2 wcale nie znaczy że ma być cały w kolor, wg mnie wygląda to dobrze Poza tym do zderzaka RS2 to mu trochę brakuje
Kowi87 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Rafalekx ale to nie jest body S2 na spocie sobie oblukasz Artek ma dokładke ala RS2 wiem Ale widziałeś coupetę z body RS2? To że zderzak jest ala RS2 wcale nie znaczy że ma być cały w kolor, wg mnie wygląda to dobrze Poza tym do zderzaka RS2 to mu trochę brakuje :bla: to tak samo jak u nas w B5 jak ktos do sedana wstawia RS4 zderzak(dla mnie ) :gwizdanie: wiec to nic nie znaczy czy był RS2 coupe czy nie
rafalekx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 :bla: to tak samo jak u nas w B5 jak ktos do sedana wstawia RS4 zderzak(dla mnie ) :gwizdanie: wiec to nic nie znaczy czy był RS2 coupe czy nie To nie jest tak jak w B5
shellah Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 aj tam się czepiacie czy rs2 czy nie ważne że lusterka są ori [br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 20:37_________________________________________________jeszcze zapodaje tak na szybko parę fotek ;-)
Rekomendowane odpowiedzi