Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika gumowo-olejowe z elektrozaworem do Audi A4 B6/B7 1.9/2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś niedoinformowane to Twoje ASO.

Po stokroć pisano że Ori to AVON

Opublikowano

No takje ASO... I nie mówią ze nie AVON. Ale ruwniez nie obiacuia tego AVONA. Est ori i tyle. Audi gwarantue jakoscz. Czy ktos ostatnio kupowal firmowe poduszki? I to byl avon? Przez 15 lat VW nie zmienil producenta?

Opublikowano

Potwierdzam. Mam dwie nowe z ASO i sa AVONa.

Opublikowano

Za ile? jaka est cena?

Opublikowano

Drogi kolego, cofnij się stron parę i masz całkiem świeże info. Obie kosztują około 1k.

Opublikowano

Estem po wymiane tej poduszki. Nic się nie zmieniło, wszystko tak jak wcześniej. Chiba ze drgania w zakresie 1800-2000 są spowodowane czymś innym.

Opublikowano

Odbój na pasie przednim sprawdź,( czy sie nie opiera o pas silnik) poduche pod skrzynią, plecionka dwumasa pompki wałek i jeszcze bóg wie co tam jeszcze, zrób sobie logi 13 23 004 popatrz czy nie odbiegaja od normy,

Opublikowano

Nie za duzo? :)

Opublikowano

Walery skoncz juz ten OT. Skoro wymiana poduszki nie pomogla to szukaj przyczyn w czym innym ;)

nik23 naświetlił Ci sprawę...

Opublikowano

Ok, dzekue.

Opublikowano

Zobaczcie co się dzieje przy wywalonych poduszkach silnika. A potem się dziwić dlaczego pada jeszcze łącznik elastyczny czy poduszka skrzyni biegów.

https://drive.google.com/file/d/0B_ptcn1DGkUwaElGQlpGWXFzWU0/preview

Opublikowano
Zobaczcie co się dzieje przy wywalonych poduszkach silnika. A potem się dziwić dlaczego pada jeszcze łącznik elastyczny czy poduszka skrzyni biegów.

https://drive.google.com/file/d/0B_ptcn1DGkUwaElGQlpGWXFzWU0/preview

Twój to?

Opublikowano

Nie mój, nawet tam widać po rejestracjach, że to nie PL. Znalazłem przy szukaniu info o wymianie poduszki skrzyni i pomyślałem,że warto pokazać co się dzieje z silnikiem przy padnietych poduchach...Szkoda,że już nie wrzucił po wymianie, ale pisał, że jest już OK.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Koledzy jak zakołyszę moim silnkiem na boki w poduszcze od pasażera słychać chlupanie oleju a w drugiej cisza .Która jesr do wymiany?Poszukuje przyczyn buczenia w zakresie od 1700-2100.obr.dzięki pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam w moim AWX'ie błąd: Zawór magnetyczny zawieszenia silnika strona 1 i 2 - zwarcie do plusa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY.

Błąd powraca po skasowaniu. Mechanik oglądał poduchy, są suche i nie widać spękań. Wpinał ponownie czujnik, to samo. Poduchy silnika stwierdził wizualnie w dobrym stanie. Po otwarciu maski widać telepanie silnikiem, odczuwalne są również delikatne wibracje na kierownicy oraz gałce zmiany biegów podczas postoju i jazdy. Czy poduszka może być w jakiś sposób uszkodzona wewnątrz, że nie widać na niej tego uszkodzenia patrząc na nią z zewnątrz?

Edytowane przez Kazim

Opublikowano

Moze być uszkodzona a nie wylana, mi tak teraz lewa zdechła.

Opublikowano

Moze być uszkodzona a nie wylana, mi tak teraz lewa zdechła.

Dzięki! nie pozostaje mi nic innego jak wyjąć je z auta i się upewnić a później zamówić nowe. Oby wymiana pomogła rozwiązać problem :facepalm:

Edytowane przez Kazim

Opublikowano

Dla upewnienia możesz też zważyć poduszki :)