Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Moduł komfortowych kierunkowskazów i doświetlenia zakrętu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli włączysz miganie lewe i zaraz prawe to lewy halogen się od razy ściemni.

Opublikowano

dokładnie, chodziło mi o dziękowanie kierunkowskazami lewo-prawo-lewo :) albo chociażby przy zwężeniu drogi zmieniając pas i użyciu jednego mignięcia, zajmuje właściwy pas i kierunek już dawno zgasł a halogen jeszcze sie świeci.

Nie wydaje mi się żeby auto w którym pali się jeden halogen wyglądało atrakcyjnie dla ludzi jadących z naprzeciwka, zwłaszcza wieczorem, a takie sytuacje przy takim rozwiązaniu są na pewno nagminne.

Cenie sobie przy zmianie pasa zachowanie zgodne z przepisami ruchu (użycie kierunku) i nie lubię przy nadmiernej prędkości za bardzo rzucać się w oczy dla tych co jadą z naprzeciwka i z tylu (dla tego ten moduł akurat nie opisywany tu, który powoduje 3 mrugnięcia to dla mnie pomyłka, choć niektórzy się tym jarają :] ). Używam często tylko jednego mrugnięcia. Przy takim jednym mrugnięciu przy prędkości 100km/h w przypadku twojego modułu halogen świeci pewnie około 100metrów.

pozdrawiam :)

Opublikowano

najbardziej rozbawiła mnie ta część

Cenie sobie przy zmianie pasa zachowanie zgodne z przepisami ruchu (użycie kierunku) i nie lubię przy nadmiernej prędkości za bardzo rzucać się w oczy dla tych co jadą z naprzeciwka i z tylu (dla tego ten moduł akurat nie opisywany tu, który powoduje 3 mrugnięcia to dla mnie pomyłka, choć niektórzy się tym jarają :] )

pozdrawiam :)

sam sobie przeczysz, bezpiecznie z nadmierna prędkością, i podczas jakiś manewrów to chyba jednak lepiej jak Cię wszyscy widzą(bezpieczniej) ktoś może zdążyć naprawić twój błąd, co do zmieniania pasa z jednym mignięciem, wiesz to jedno mignięcie to w sumie- brak mignięcia wiec może lepiej w ogóle nie migać tylko gaz i rura.

może doświetlanie zakrętów nie jest pomysłem w 10/10 ale komfortowe kierunkowskazy na pewno u mnie mają 10/10 takie moje zdanie:)

Pozdrawiam

Opublikowano

a jest coś takiego że otwieram/zamykam auto z pilota włączją się halogeny na kilka sekund? bez doświetlania?

Opublikowano

Góralu czy Ci nie żaal... :) przyjedź do stolicy i jak zobaczysz ograniczenia prędkości do 40km/h na prostej dwupasmówce na moście (most Grota) i tu wtedy jest bezpiecznie z nadmierna dla prawa prędkością czyli np. 70km/h.

Pisząc moja odpowiedz mam w głowie główne drogi w Warszawie i w tym przypadku lepiej jak mnie z daleka radiowóz nie zobaczy, a moim zdaniem samochód zmieniający pas przy 100km/h mniej jest z daleka widoczny :przebiegly:, gdy lawiruje na pasach bez nadmiernego migania i świecenia halogenami.

a jest coś takiego że otwieram/zamykam auto z pilota włączją się halogeny na kilka sekund? bez doświetlania?

możesz sobie tak zrobić, pewnie montując tylko jeden z modułów :)

pozdro

Opublikowano

jak najbardziej mozna cos takiego dorezac ja cos takiego dorezałem jak zakładałem alarm:) ja bardzo chcesz to zrobię filmik i ci wyśle :good:

Góralu czy Ci nie żaal... :) przyjedź do stolicy i jak zobaczysz ograniczenia prędkości do 40km/h na prostej dwupasmówce na moście (most Grota) i tu wtedy jest bezpiecznie z nadmierna dla prawa prędkością czyli np. 70km/h.

Pisząc moja odpowiedz mam w głowie główne drogi w Warszawie i w tym przypadku lepiej jak mnie z daleka radiowóz nie zobaczy, a moim zdaniem samochód zmieniający pas przy 100km/h mniej jest z daleka widoczny :przebiegly:, gdy lawiruje na pasach bez nadmiernego migania i świecenia halogenami.

możesz sobie tak zrobić, pewnie montując tylko jeden z modułów :)

pozdro

kolego nie jest mi żal bo niby czego :polew: :polew:

w warszawie siedzę od 4 lat :thankyou2:

wszystko o tym byciu niewidocznym i ukrywaniu swoich zamiarów odpowiada stylowi jazdy większości spotykanych tu kierowców i wszystko pięknie jak siedzimy w tych swoich katamaranach ale sprawa sie znienia kolego jak wsiadasz na MOTOR powodzenia z takim myśleniem i pamiętaj "motocykle są wszędzie" i oby Ci kiedyś jakiś ścigacz auta na pół nie przeciął bo szkoda było na prąd :good: :good: :good:

Pozdrawiam i zapraszam na piwko tam temat lepiej omówić bo szkoda zaśmiecać wątek swoimi przekonaniami, nie wnoszącymi nic do sprawy :good::notworthy: :notworthy: :notworthy:

Opublikowano
jak najbardziej mozna cos takiego dorezac ja cos takiego dorezałem jak zakładałem alarm:) ja bardzo chcesz to zrobię filmik i ci wyśle

ja chcę kupić coś takiego od Ciebie :P tylko nie mam alarmu audi a jedynie pilota do centralnego audi ze scyzoryka. Chcę żeby otwierając auto halogeny paliły się 2-3sek żeby się rozjaśniały i ściemniały) i tak samo po zamknięciu tylko najlpeiej żeby wtedy pałiły się ok 5sek :)

Rodzice mają coś takiego w phaetonie i zostawiając go w nocy przed domem chociaż można dojsć do drzwi nie wdeptując w nic :kox:

Opublikowano
  • Autor

W moim module można wywalić komfortowe kierunki do doświetlanie zakrętów zostawiając tylko leaving/coming home :decayed:

Opublikowano

Montował ktoś w A4 B6 ?

Zakupiłem taki moduł, za montaż w warsztacie życzą sobie 150zł :)

Przestudiowałem instrukcję montażu ale zawsze przydałoby się kilka zdjęć (gdzie przerywacz kierunków, jak pociągnąć kabel , jak dolutować diody ).

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

gratuluję szczerze, mój wątek o ori module widzę że wywołał b. pozytywną reakcję w postaci fajnego ulepszenia (a wbrew pozorom w Audi jest mnóstwo rzeczy które by takiej uwagi i poświęcenia czasu wymagały). Ja zakładając swój po prostu w celach informacyjno-handlowych informowałem że takie coś (w tej podstawowo/prymitywnej wersji) jest dostępne, i b. się cieszę - mimo iż nie mogłem pomóc w odpowiedzi na kilka przewijających się tam pytań typu co jest w środku?, ale proszę zrozumieć jak ja jako sprzedawca mam rozkręcać/rozklejać itp towary do sprzedania...), że powstał fajny autorski projekt, prawdopodobnie sam pozbędę się tego fabrycznego i założę system kolegi z forum (oczywiście w wersji max), a co do niektórych pytań o zgodność z przepisami i zasadność doświetlania: przecież niektóre nowe fury tak mają i co?-może ktoś siedzący w przepisach się wypowie, bo funkcjonalność moim zdaniem jest za***ista

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja wcześniej myślałem o montażu takiego bajeru, jak widziałem w innych pojazdach, jak to działa ( np.Mesi ) tylko odkryłem że nie posiadam dolnych światełek :shocked:, które miały by mi ta drogę doświetlać:). czy jest jeszcze opcja jakaś żeby któryś z szanownych kolegów podrzucił jak to zrezac no i potem będę miał możliwość przyłożyć się do montażu w/w modułu :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

kupujesz krateczki z otworami na halogeny, do tego halogeny, włącznik i heja :tongue4:

Opublikowano

super robota, musze gleboko sie zastanowic nad zakupem. chyba ta druga opcja by mi podeszle :mysli:[br]Dopisany: 05 Luty 2010, 06:30_________________________________________________

ja wcześniej myślałem o montażu takiego bajeru, jak widziałem w innych pojazdach, jak to działa ( np.Mesi ) tylko odkryłem że nie posiadam dolnych światełek :shocked:, które miały by mi ta drogę doświetlać:). czy jest jeszcze opcja jakaś żeby któryś z szanownych kolegów podrzucił jak to zrezac no i potem będę miał możliwość przyłożyć się do montażu w/w modułu :notworthy:

mozesz dokupic gotowe wkladki z halogenami na allegro ja takie kupilem, albo musisz porezac znajdziesz sposob na forum ktorys z kolegow rezal pod ori halogeny

Opublikowano

własnie myslałem żeby kupic komplet na allegro i montować. :rolleyes:

Opublikowano

własnie myslałem żeby kupic komplet na allegro i montować. :rolleyes:

ten zestaw wyglada tak jak na mojej fotce w podpisie, widac jeden i nie musisz kupowac zadnych dodatkowych wlacznikow jezeli miales halogeny w lampach przednich czy tez moze masz a patrzac na rocznik twojej niuni to ten sam co moj wiec masz napewno. jezeli masz nadal ori lampki wypinasz tylko kable z halogenow usowasz koncowke i zapodajesz pod dolne swiatelka. natomias jezeli zmieniles lampy jak ja to musisz poszukac na zlaczce od lamp piny ktore podawaly zasilanie na te ori halogeny i podpiac pod nie przewody i to cala filozofia. roboty na 45 min[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 09:59_________________________________________________jezeli bedziesz mial problemy pisz na pw sprawdze ktore to piny

Opublikowano

Panowie gdzie dostanę moduł który zaświeci halogeny i ładne je ściemni przy zamykaniu/otwieraniu auta z pilota?

Opublikowano

komfortowe kierunkowskazy to świetna sprawa, muszę się nad tym zastanowić

Opublikowano

Panowie gdzie dostanę moduł który zaświeci halogeny i ładne je ściemni przy zamykaniu/otwieraniu auta z pilota?

wlasnie tu tylko sobie zamowisz z szybszym czasem przygalania :cool1:

Opublikowano

A czy dało by rade zamiast halogenów ustawić światła mijania ? Ojciec ma to fabrycznie w skodzie i jest to fajny bajer :kox:

Opublikowano

podłączam się do pytania. można to podpiąć to świateł mijania? jeden modół oczywiście nie koliduje z drugim?:P