sebulba Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Panowie, a jakie jest prawdopodobieństwo że autko nie przejdzie przeglądu jak diagnosta zobaczy że nie ma kata ?? Tylko w jego miejscu jest jakaś rułka, czy strumiennica. Potem będzie trzeba na nowo wspawać kata?? Pytam, bo mi coś autko na niskich obrotach muli i może kata mam zapchanego i się zastanawiam nad wycięciem. Może lepiej wspawać taki tłumik http://www.moto.allegro.pl/item992199973_tlumik_przelotowy_z_nierdzewki_awg.html zawsze będzie lepiej wyglądało jak rura czy ten okrągły tłumik.
19Martin86 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Może lepiej wspawać taki tłumik http://www.moto.allegro.pl/item992199973_tlumik_przelotowy_z_nierdzewki_awg.html zawsze będzie lepiej wyglądało jak rura czy ten okrągły tłumik. Rozumiem, że w miejsce kata, wspawuje ten tłumik? I co diagnosta będzie myślał że w tej puszce jest kat ? Sorki, za głupie pytanie, ale serio jestem zielony w tym temacie, więc pytam I autko zyska na mocy?? Ludzie co myślicie, żeby wstawić ten tłumik zamiast kata ??
Pretor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Panowie, a jakie jest prawdopodobieństwo że autko nie przejdzie przeglądu jak diagnosta zobaczy że nie ma kata ?? Tylko w jego miejscu jest jakaś rułka, czy strumiennica. Potem będzie trzeba na nowo wspawać kata?? Pytam, bo mi coś autko na niskich obrotach muli i może kata mam zapchanego i się zastanawiam nad wycięciem. Póki co nie robią problemów z przeglądami jak nie ma kata. Nie wiem po co kombinować z jakimiś puszkami, tłumikami i innymi dziwactwami mając nadzieje, że diagnosta nie zorientuje się że nie macie kata. Przecież oni doskonale wiedzą jak wygląda katalizator w danym aucie i widzą czy było coś kombinowane. [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2010, 13:22_________________________________________________Dodam, że jak też nie mam kata i nie miałem problemów na przeglądach, ale w razie czego mam oryginalny katalizator (cały odcinek z plecionką) w garażu jak by coś się kiedyś pozmieniało z przepisami.
19Martin86 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Czyli Twoim zdaniem nie martwić się diagnostyką, bo bedzie wszystko OK ?? Mi parę osób mówiło, że mogą się doczepić. Teraz sam nie wiem co robić, bo nie chciałbym sobie narobić z tego powodu jakiś problemów z powodu jakiegoś głupiego kata. Ale w razie czego tak jak Ty zostawie sobie go w garażu To teraz trzeba się tylko zorientować gdzie na śląsku takie rzeczy robią i ile to kosztuje THX za info
AudioBas Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Pretor a co wstawiłeś zamiast kata? Któryś z wyżej wymienionych zamienników??
Pretor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Pretor a co wstawiłeś zamiast kata? Któryś z wyżej wymienionych zamienników?? U mnie to jest długa historia, kiedyś wspawałem sobie rurkę zamiast kata i na przeglądzie zero problemów, diagnosta popatrzył na rurkę, uśmiechnął się i nic nie powiedział. Później koleszka chciał kupić tą rurkę z nową plecionką więc mu to sprzedałem w zamian za oryginalnego kata (cały odcinek z plecionką) plus 50zł. Miałem zamiar przerobić to drugi raz, trochę lepiej ale mi się nie chciało więc kupiłem od Pana Gruchota zamiennik z matą wygłuszającą.
Rekomendowane odpowiedzi