Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Druga wymiana rozrządu w B6 AVF.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ceny widzę, że walneli cennikowe.

Opublikowano

ceny widzę, że walneli cennikowe.

:mysli:

Opublikowano

sorry, ja kupowałem rozrząd pół roku temu a dopiero teraz zmieniałem i wtedy cena cennik za kpl rozrządu była 456 jak pamiętam

Opublikowano

apropo cen i jakosci, czesci z ASO, a aftermarket.

mam pewne doswiadczenie, z czesciami kupionymi w IC, INA, napinacz, rolka odwracajaca, wytrzymuja ok 25000 km, i zaczynaja popiskiwac. delikatnie, co prawda ale moje ucho juz to slyszy, aktualnie drugi komplet i to samo.

sadze ze czesci z ASO maja wyzsze wymogi.

o ile, z wymiana napinacza paska wieloklinowego nie ma problemu, warto dolozyc pare zlotych wiecej do rozrzadu, zeby miec spokój.

Opublikowano

apropo cen i jakosci, czesci z ASO, a aftermarket.

mam pewne doswiadczenie, z czesciami kupionymi w IC, INA, napinacz, rolka odwracajaca, wytrzymuja ok 25000 km, i zaczynaja popiskiwac. delikatnie, co prawda ale moje ucho juz to slyszy, aktualnie drugi komplet i to samo.

sadze ze czesci z ASO maja wyzsze wymogi.

o ile, z wymiana napinacza paska wieloklinowego nie ma problemu, warto dolozyc pare zlotych wiecej do rozrzadu, zeby miec spokój.

Też tak słyszałem - linia przygotowująca części dla serwisu danej marki ma ponoć większe wymagania co do kontroli jakości. Czy materiał jest lepszej jakości to już spekulacje...

Opublikowano

dokładnie, rozrząd mam z aso ale podaczas wymiany poprosiłem mechanika żeby zmienił pasek wielorowkowy i rolki, ale że w aso w tym dniu były niedostępne to zakupiłem w IC, po tygodniu pasek zaczął piszczeć, teraz zakup w aso i zmiana bo mnie to :angry:

Opublikowano

a jakie zakupiles? :mysli:

Opublikowano

kurcze niepamiętam, misiałbym zerknąć na paragon z IC, miały być najlepsze, zresztą wyboru wtedy dużego nie mieli, no ale teraz na dniach zakupo paska w aso

Opublikowano

Nie byłbym pewny co Ci wsadzili,to że kupiłeś to nic nie znaczy,ja tam ASO nie wierzę,najlepiej kupić ori części i niech zaufany mechanik zakłada.

Opublikowano

Nie byłbym pewny co Ci wsadzili,to że kupiłeś to nic nie znaczy,ja tam ASO nie wierzę,najlepiej kupić ori części i niech zaufany mechanik zakłada.

A jak kupiłeś części w ASO i przy wymianie stałeś przy mechaniku? ;)

Opublikowano

Panowie, teraz po wymiane na ile mamy spokój z rozrządem ?

Kiedy III-cia ?

Opublikowano

jeśli części ori to można zrobić wymiankę po 90.000 chociaż ASO proponuje wcześniej :wink4:

Opublikowano

Kiedy III-cia ?

I - 120 000km a potem co 90 000km.

Opublikowano

Nie,ale robił mi bliski kolega i wiem,że jest ok,a opowiadał co wyprawiają w ASO Audi w Krakowie,w którym pracował.

Opublikowano

Nie,ale robił mi bliski kolega i wiem,że jest ok,a opowiadał co wyprawiają w ASO Audi w Krakowie,w którym pracował.

No niestety - nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Dlatego dobrze jest mieć kogoś zaprzyjaźnionego w ASO ;)

Opublikowano

Kiedy III-cia ?

I - 120 000km a potem co 90 000km.

wg erwin`a co 120.ooo km.

Opublikowano

A co z tzw wsp. korekcyjnym na miasto i korki.

Jak śmigasz np. Warszawie to ASO zaleca nie później niż każdy kolejny co 80.000 km albo częściej w zależności od tego ile stoisz w korkach.

Żeby mieć dokładny ogląd sprawy trzeba liczyć motogodziny :kwasny: