baki Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Tak jak w temacie, znalazłem w swoim Audi B6 (2002r) takię złączę pod podłokietnikiem. Włożyłem kabel (skrętka internetowa), drugi koniec do komputera i nic... Do czego służy to złącze ? Podejrzewam, że do podłączenia zestawu głośnomówiącego bo oprócz tego wejścia znalazłem po lewej stronie nad głową mikrofon - taki sam jaki miałem w poprzednim aucie do zestawu głośnomówiącego. Jak użyć tego wejścia ?
Michał Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 http://moto.allegro.pl/item778228334_a6_03_2_5tdi_lifting_nokia_sluchawka_telefon.html podejrzewam że coś takiego możesz podłaczyć
baki Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 To jest raczej na pewno to.... powiesz mi jeszcze tylko jak taki telefonik działa ? Jest tam miejsce na sim ? Może ktoś wie czy istnieje jakieś urządzenie (przejściówka), które można podłączyć do tego wejścia, a do urządzenia połączyć bezprzewodowo (bluetooth) normalny telefon ???
malik Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Włożyłem kabel (skrętka internetowa), drugi koniec do komputera i nic... A niby co się miało stać? :gwizdanie: Komputer miał dostać adres z DHCP i ustanowić połączenie do sieci?
SpałekP Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 też mam taki wejście pod podłokietnikiem, jednak taki telefon noki mam fabrycznie zamontowany w konsoli. Myślę bardziej, że to umożliwia połączenie do internetu przez ten telefon, choć myślę, że możliwe jest tam też wpięcie słuchawki aby ktoś z tyłu mógł z niej korzystać. Jednak nie mogę tego sprawdzić bo u mnie wtyczka była ułamana od kolana pasażera i od początku użytkowania mam to wklejone i nie mogę wyjąć wtyczki ... Postaram się na dniach sprawdzić jak to wygląda i dać dokładną odpowiedź, tylko już się zastanawiam jak długo strona internetowa będzie się włączać na takim połączeniu, ale gg w miarę szybko nawiązać połączenie.
malik Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 ... Myślę bardziej, że to umożliwia połączenie do internetu przez ten telefon... Na prawdę odpuść sobie. To, że gniazdo jest standardu RJ45 wcale nie znaczy, że po podpięciu kabla sieciowego będziesz miał dostęp do sieci. Przeznaczenie tego gniazda zostało już wyjaśnione w tym wątku.
dymmek Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 ta puszeczka pod podłokietnikiem to jest fax modem. podłączasz sobie laptopa i możesz odebrać fax jak masz telefoniren zamontowany. Jest o tym w instrukcji, ale dokładniewam nie przytocze bo mam po holendersku
Bart-S Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Jeśli auto miało telematic to złącze RJ45 było jego dodatkową opcją - stosowane tylko na terenie DE (auto było wyposażone w telefon pracujący w sieci komórkowej niemieckiego operatora). Złącze może zostać wykorzystane do odbierania faksu lub podłączenia notebooka - u nas raczej z tego nie skorzystamy
baki Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Opublikowano 20 Listopada 2009 Samochód jeździł na terenie ITALY
Bart-S Opublikowano 21 Listopada 2009 Opublikowano 21 Listopada 2009 Auto jest wyposażone w telematic?
baki Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Jak to sprawdzić ? Będzie napisane w ETCE w informacjach o aucie ? Wiem, że fizycznie znajduje sie pod nogami pasażera - jak wygląda ? Z tego co już trochę poczytałem nie ma szansy uruchomić takiego systemu w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi