poziek Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Kupiłem sobie tarcze od N-ki ale sporo leżały i się przyrdzewiały Nie chciało mi się ich czyścić z tej rdzy więc założyłem od razu na auto. Po 200km jedna jest już gładziutka a druga wygląda tak: Jak myślicie zdjąć ją i jednak wyczyścić? Czy jeździć dalej ?[br]Dopisany: 09 Listopad 2009, 10:17_________________________________________________PS. Obie tarcze były zardzewiałe na całej powierzchni po 200km został mi się taki pasek
GRazny Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 ja bym jeździł... z Twoim tempem pewnie niedługo będą lśniły...
krzyniek Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 ja bym jeździł... z Twoim tempem pewnie niedługo będą lśniły... albo i nie lepiej sprawdzić dlaczego się nie ściera równo ps.zresztą to nie forum Mitasubiszi więc to chyba OT :gwizdanie:
poziek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 ps.zresztą to nie forum Mitasubiszi więc to chyba OT :gwizdanie: Nie wiem o czym mówisz :gwizdanie: :kox:
Yelo Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Może były nierówno zarudziałe, poczekałbym jeszcze co najmniej 100-200km. VT dekielka -
Jarol Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Wygląda że klocek nie dolega całą powierzchnią do tarczy. Musisz poczekać aż się jeszcze troszkę ułoży to wyczyści tarcze.
poziek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 A klocki nowe? Klocki zostały bo mają trochę mięsa jeszcze [br]Dopisany: 09 Listopad 2009, 11:17_________________________________________________ Wygląda że klocek nie dolega całą powierzchnią do tarczy. Musisz poczekać aż się jeszcze troszkę ułoży to wyczyści tarcze. To chciałem usłyszeć :kox:
letallec Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 A klocki nowe? Klocki zostały bo mają trochę mięsa jeszcze No to potrzebują jeszcze trochę czasu, aby się ułożyć.
poziek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 Jeden wariat ze streetracingu napisał mi żebym przypierdzielił heblowanie z 180 do 0. :gwizdanie: Ale jednak sobie poczekam cierpliwie
Buba Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 znaczek zostal ja bym rozebral, wyczyscil i jeszcze raz zalozyl dla pewnosci bo to kolo prawie nie hamuje
Jarol Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 znaczek zostal ja bym rozebral, wyczyscil i jeszcze raz zalozyl dla pewnosci bo to kolo prawie nie hamuje Nic to nie da. Klocek musi się ułożyć żeby dolegał całą powierzchnią do tarczy. Jeszcze 200-300km mo mieście i wszystko będzie ok.
wuju Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 tarcza na środku jest bardziej przytyrana i musza sie dotrzec w toyocie szwagrowi sie nierówno ścierały i podobnie po myciu wyglądało, na szczescie wymienili wszystko na gwarancji
letallec Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 tarcza na środku jest bardziej przytyrana i musza sie dotrzec raczej klocek, bo chodził na zużytych tarczach
Flyer Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Jak klocek nie bierze Ci cala powierzchnia, to mozesz zrobic tez tak... rozpedz sie na wstecznym i zahamuj ostrzej, i tak kilka razy. Mialem podobny problem
poziek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 Jak klocek nie bierze Ci cala powierzchnia, to mozesz zrobic tez tak... rozpedz sie na wstecznym i zahamuj ostrzej, i tak kilka razy. Mialem podobny problem dobre, niezłe w przerwie obiadowej zapodam
Flyer Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Kiedys jakis typ mi opowiadal o osadzajacym sie "szkliwie" na czesci klockow... u mnie tak wlasnie bylo z jednym tylnim kolem.
jaro4444 Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Poziek Flyer dobrze Ci pisze, jak tarcza była mocno zardzewiała to zebrana rdza, wbita w klocek i przygrzana mocno tworzy rodzaj "szkliwa". Dlatego jak już klocek się dotrze do tarczy i zniknie rdza to zdejmij go, połóż na płycie traserskiej (kawałku równej płyty, szkle, ...) papier ścierny gradacji ok 100, przeszlifuj wierzchnią warstwę klocka, zmyj go brake cleanerem i naprzód
poziek Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 Coś czuję, że jak się dotrze to zmienię po prostu klocki na nowe
jaro4444 Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Poziek po co? Zbierasz na papierze ok 0,5 mm i jest już spoko
Rekomendowane odpowiedzi