Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Radio AUDI Gamma Bluetooth - tego też jeszcze nie było!!! :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czy jeszcze są jacyś chętni na przeróbkę gammy, concerta lub chorusa?

Na razie jest 4-5 osób.

Rozpoczęcie prac planuję na 2 tydzień nowego roku.

Opublikowano

wysłałem wiadomość na PW « Wysłane do: august : 08 Grudzień 2009, 10:18 »

Opublikowano

Witam, mam pytanie, jak robisz obsługę wyświetlacza? podpinasz sie bezpośrednio pod wyświetlacz i posyłasz mu odpowiednie polecenia? czy komunikujesz sie z radiem, a radio już samo wyświetla info na wyświetalczu ?

Opublikowano

Mechanizm wygląda na identyczny jak w gammie.

Jeszcze gdybyś zerknął na scalak, który jest na płytce do której dochodzi ta kolorowa taśma - czy jest to TDA3611..?

Jestem w posiadaniu servisówek do Beta 5 oraz audi chronus-concert i w tych radiach nie ma tego układu.

Po sprawdzeniu na schemacie concerta, jest układ sterujący kasetą, ale nie jest on opisany.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mechanizm wygląda na identyczny jak w gammie.

Jeszcze gdybyś zerknął na scalak, który jest na płytce do której dochodzi ta kolorowa taśma - czy jest to TDA3611..?

Jestem w posiadaniu servisówek do Beta 5 oraz audi chronus-concert i w tych radiach nie ma tego układu.

Po sprawdzeniu na schemacie concerta, jest układ sterujący kasetą, ale nie jest on opisany.

Z tych serwisówek, które widziałem - układ kasety również nie był opisany. W ogóle cały ten TDA3611 to jakaś fata-morgana..

Producent to Philips, a spróbuj odnaleźć kartę katalogową do niego...[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 20:22_________________________________________________Ok Panowie. Przepraszam za opóźnienie - ale wszystko idzie w dobrym kierunku.

Niebawem ruszamy... ;)

Opublikowano

Ok Panowie. Przepraszam za opóźnienie - ale wszystko idzie w dobrym kierunku.

Niebawem ruszamy... ;)

No to super. Dalej podtrzymuję swoją chęć na tą przeróbkę i z niecierpliwością czekam na dalsze wieści.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:hi:

I jak przeróbki radyjek? Właśnie przeczytałem temat i jestem zaciekawiony jak poszło. Mam Deltę i zastanawiam się nad przeróbką....

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Będzie, będzie - ale na razie piszę magisterkę i musiałem to odstawić w cień.

Opublikowano

:hi:

I jak przeróbki radyjek? Właśnie przeczytałem temat i jestem zaciekawiony jak poszło. Mam Deltę i zastanawiam się nad przeróbką....

ja też mam delte i sobie załatwiłem emulator zmieniarki tylko ze musi byc pod deltę do tego tel e51 i smiga ok.pozdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak tam prace nad modyfikacją. Da ogarnąć tego chorus-a?

Opublikowano
  • Autor

Myślę, że tak. Dobrze gdyby ktoś za 2-3 tygodnie udostępnił takie radyjko do przeróbki ;)

Opublikowano

A jaki jest koszt takiej przeróbki, chodzi mi o: odtwarzanie z USB, zmiana za pomocą przycisków przewijania, aktywacja przyciskiem rev. Ewentualnie zmiana napisu z TAPE na MP3.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam ja też chciałbym przerobić radyjko swoje mam gamma pytanie czy na fisie to wszystko bedzie wyświetlało?[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 07:19_________________________________________________no i być może przy okazji wyciągniesz jakieś wyjście rca pod wzmacniacz ? myślałeś coś o tym?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak tam kolego? kiedy działasz dalej? bo mi się Eska zbrzydła w mojej Gammie CC :gwizdanie:

Opublikowano

I jak tam prace coś się ruszyło?? jak temat dalej aktualny to z chęcią oddam mojego concerta na testy i próby

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Hej Panowie, wielkie sory za brak odpowiedzi w temacie. Wieczorem zbiorę do kupy i odpowiem, tymczasem w pierwszym poście wstawiłem film z działania przerobionego radia. Z odtwarzacza MP3 wbudowanego zrezygnowałem ze względu na koszty i czas potrzebny na zrealizowanie projektu.

Radio Gamma z bluetooth okazało się lepszym rozwiązaniem. Miód, malina :D

Opublikowano

łoooł piekna sprawka :slina:

Opublikowano

ale co to za szumy na rozpoczęciu kawałka?

Opublikowano
  • Autor

To po prostu wada kręcenia filmów aparatem. To nie szumy z głośników.

witam ja też chciałbym przerobić radyjko swoje mam gamma pytanie czy na fisie to wszystko bedzie wyświetlało?[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 07:19_________________________________________________no i być może przy okazji wyciągniesz jakieś wyjście rca pod wzmacniacz ? myślałeś coś o tym?

Nie mam fis i nie mogę sprawdzić, ale wątpię - bo podmieniam dane bezpośrednio na liniach wyświetlacza. Trzebaby się wpiąć w kable do licznika, ale to dużo pracy.

W obecnej sytuacji gdy nie wyświetlam nazw utworów nie ma większego sensu tego robić.

Okazało się, że przeróbka na mp3 z kartą SD to koszt rzędu 700-800zł, więc odpuściłem.

Można wyprowadzić sygnał na wzmacniacz, na razie nie myślałem o tym bo nie potrzebuję.

A jaki jest koszt takiej przeróbki, chodzi mi o: odtwarzanie z USB, zmiana za pomocą przycisków przewijania, aktywacja przyciskiem rev. Ewentualnie zmiana napisu z TAPE na MP3.

Tak jak pisałem wcześniej - wsadzenie modułu mp3 z pełną obsługą z panelu to spory koszt. Może przy większej ilości dałoby się zejść do 500zł, ale na razie nie mam czasu tego kontynuować. Bluetooth mnie w zupełności zadowala :)[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 22:22_________________________________________________

Już chyba wiem o co chodzi. To płyta koncertowa [Hey Unplugged] - te szumy to oklaski :D

Opublikowano

teraz już wiem. co z tym BT w sumie, jak go wmontować? kupuje się jakieś ustrojstwo i gdzie go wpiąć??