Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B7 BLB By Akjam S-Line/S4...RECARO S4B7, KIERA TTS, CARBON RS4, HEBLE S4, ISPIRI ISR8, DETAILING/KWARC/FOTKI! AIR RIDE CZESŁAW CUSTOMIZER!/ str.132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty obniżasz, a u mnie przydałoby się podnieść z 2 cm, bo na 15" jestem osiedlowym pługiem :kwasny:.

Fajnie leży :good:.

:notworthy: Ja zobacze co będzie jak założę 16ie... :wink4:
  • Odpowiedzi 2.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wydaje mi się że będzie dobrze to wyglądało, -35mm to jest chyba optymalne na polskie drogi i do tego dobrze wygląda :).

Opublikowano
102875.msg1922065#msg1922065 date=1288202580]

bo właściwości trakcyjne, napewno poszły na plus.

na Polskich drogach niekoniecznie... Niestety na dziurach auto moze podskakiwac tym bardziej bez stabilizatorów..

Opublikowano

na -35 założyłes same springi czy zawias?

Zobvaczysz jak się ułoży po około miesiącu (2-3k) zawias jeszcze troszke opada.

Oby opadł bardziej z przodu niż z tyłu :-).

Ciekawe jak amorki to zniosą przy -35-40mm (jak się ułożą)

co do stabilizatorów to weź na tył grubszy RS4 i na przód RS4 (ten sam jest w 3.0 TDI).

Z przodu mogłby byc sztywniejszy.

Ja mam na gwincie teraz -45mm i jest zacnie z Rsowymi stabilizatorami.

Finalnie będzie około -48mm przód i 43-45mm tył.

Opublikowano
102875.msg1922065#msg1922065 date=1288202580]

bo właściwości trakcyjne, napewno poszły na plus.

na Polskich drogach niekoniecznie... Niestety na dziurach auto moze podskakiwac tym bardziej bez stabilizatorów..

Już tak siemian nie narzekaj na te Nasze drogi... :cool1:

Może będą stabilizatory RS4... :kox:

na -35 założyłes same springi czy zawias?

Zobvaczysz jak się ułoży po około miesiącu (2-3k) zawias jeszcze troszke opada.

Oby opadł bardziej z przodu niż z tyłu :-).

Ciekawe jak amorki to zniosą przy -35-40mm (jak się ułożą)

co do stabilizatorów to weź na tył grubszy RS4 i na przód RS4 (ten sam jest w 3.0 TDI).

Ja mam na gwincie teraz -45mm i jest zacnie z Rsowymi stabilizatorami.

Finalnie będzie około -48mm przód i 43mm tył.

Same springi... :gwizdanie: Co do stabilizatorów to tak jak wyżej.... :gwizdanie:

Opublikowano

daje amorom dwa miesiące :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Nie śledzę tematu stabilizatorów, ale to potwierdzone info ??

Opublikowano

daje amorom dwa miesiące :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

To możemy się założyć, że bankowo dłużej będą w dobrej kondycji... :kox: :kox:

Nie śledzę tematu stabilizatorów, ale to potwierdzone info ??

Gdzieś na wcześniejszych stronach jest rozpiska całego kompletu stabilizatorów. :good:
Opublikowano

tutaj masz tylko częsciowo racje. W 3.0 TDI stabilizator przedni jest taki jak w RS4 tylko w przypadku obniżonego zawieszenia 1BE i 1BV

Opublikowano

Pakowanie grubszego stabilizatora na przód jest bez sensu w FWD - samochód i tak podsterowny - usztywniając przód spowodujesz tylko zwiększenie podsterowności. Na tył za to stabilizator jak najbardziej :good: Najlepiej jakiś H&R, który jest grubszy od tego rs'owego.

Opublikowano

Szkoda kasy do takiego auta na H&R. Gdyby to bylo 250PS+ to jak najbardziej.

Opublikowano

E tam.. na poprawianie właściwości jezdnych nie powinno być szkoda kasy..

Opublikowano

...ale RS4 w zupelnosci wystarcza moim zdaniem - przeciez on nie bedzie scigal na torze :tongue4:

Opublikowano

W sumie :kox:

Opublikowano

Wchodzilem w łuki przy 200-230 km/h na jakiejs ekspresowce i przy amorach 1BE + pretach RS4 auto prowadzi sie bardzo ladnie :good:

Opublikowano

Pakowanie grubszego stabilizatora na przód jest bez sensu w FWD - samochód i tak podsterowny - usztywniając przód spowodujesz tylko zwiększenie podsterowności. Na tył za to stabilizator jak najbardziej :good: Najlepiej jakiś H&R, który jest grubszy od tego rs'owego.

Jest też opcja właśnie stabilizatorów H&R. Takie mam też springi i przy zamówieniu dostałem też propozycję zakupu stabilizatorów ale póki co muszę trochę pooszczędzać... :wink4: Koszt kompletu stabilizatorów H&R porównywalny do stabilizatorów Z RSa... :gwizdanie:
Opublikowano

Wchodzilem w łuki przy 200-230 km/h na jakiejs ekspresowce i przy amorach 1BE + pretach RS4 auto prowadzi sie bardzo ladnie :good:

Mój Ty kierowco rajdowy :pociesz:[br]Dopisany: 28 Październik 2010, 10:04_________________________________________________

Jest też opcja właśnie stabilizatorów H&R. Takie mam też springi i przy zamówieniu dostałem też propozycję zakupu stabilizatorów ale póki co muszę trochę pooszczędzać... :wink4: Koszt kompletu stabilizatorów H&R porównywalny do stabilizatorów Z RSa... :gwizdanie:

Ile krzyknęli? I gdzie?

Opublikowano

Oooo... ja slyszalem, ze H&R to 1500PLN, wiec 2x drozej od RS4.

Chyba, ze ceny sie zmienily.

Mój Ty kierowco rajdowy :pociesz:

"llluuubieee za***rdalac" :polew:

Opublikowano

Mój Ty kierowco rajdowy :pociesz:

:kox:

Ile krzyknęli? I gdzie?

Sprężyny zamawiałem bezpośrednio w Niemcowni. Koszt stabilizatorów ok. 380 Euro - przód/tył. :gwizdanie: Tutaj w Polsce widziałem ceny ok. 1600pln czyli mniej więcej tyle samo co stabilizatory w ASO przy zniżce. :good:[br]Dopisany: 28 Październik 2010, 10:10_________________________________________________Znalazłem wycenę stabilizatorów prosto z ASO po zniżce wraz z łącznikami, gumkami, nakrętkami, opaskami, etc. - 1364pln. No więc trochę mnie wyjdzie komplet RS4 od H&R. :good:
Opublikowano

Lacznikow nie trzeba wymieniac... Poza tym mozna je kupic poza ASO [tez Lemforder] i wyjdzie duzo taniej.

Gumki, opaski, nakretki to ASO - ale koszt niewielki.

btw, ile laczniki w ASO ?