gruby1983r Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 witajcie mój problem polega na tym ze przy wymianie swiec zerwałemta górna czesc swiecy :wallbash:to co wystaje z głowicy i nie wiem co teraz robic?czy dac do rozwiercenia czy jakis spec da rade to zrobic.
scuzz Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Urwał ci się gwint czy urwała ci się świeca i wkręcony gwint został w głowicy. Jak tak to ile wykręciłeś i ile ci zostało tego gwintu?
elmo814 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 rozwierc to wiertełekim 3 , delikatnie i powli zeby glowicy nie uszkodzic ewewntualnie trzena naciac np przcinaczkiem lub malenkim lub ostrym srubokretem plaskim tak swiece zeby mozna ja bylo wykrecic , pozniej czeka cie pluanka i wymiana oleju
spetsnaz Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 pozniej czeka cie pluanka i wymiana oleju ?? po co?
K4rol81 Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Moj ojciec tez tak urwal swiece:(.jezdzil tak jakis czas a ze musial rozrzad wymieniac to dal do mechanika ,zdjeli glowice i na spokojnie mu zerwana srube wykrecili.przy okazji wymienil uszczelke na mocniejsza,i ustawil auto zeby mu chodzilo jak trzeba.Ja bym sie w takie rozwiercanie nie bawil bo jak okruchy zostana w cylindrze to moga narobic problemow.lepiej glowice zdjac i zrobic raz a dobrze.
Stichy Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zawsze mozesz sprobowac takich smiesznych wykretakow - maja one lewy gwint wiec moze cos dasz rady ale gwarancji nie ma ze cos nie wpadnie do srodka no chyba ze po wykreceniu bedziesz mial cala wyciagnieta to wtedy bedziesz spokojny. Ja bym staral sie wykrecic a jak nie da rady to sciaganie glowicy, a i kolega Karol takze dobrze radzi
gruby1983r Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Opublikowano 16 Listopada 2009 jutro bede walczyl dzieki chłopaki za rady jak sie uda to sie uda jak nie to wykrece głowice przy okazji turbo przeczyszcze no i katalizator wyrzuce no i rozrzad zmienie,pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi