Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] LED-y do tablicy rejestracyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja niedawno kupiłem rureczki i świecą super. Generalnie kupiłem cały komplecik ledzików do niuni, włącznie z postojówkami. Z tym, że musiałem w podsufitce zmieniać plus z minusem, bo nie chciały świecić. Trochę zabawy, no ale efekcik fajny :good: tak samo na początku się zraziłem bo myślałem że mi przysłali zepsute ledziki, nie chciały mi nad tablicą świecić, ale wystarczyło włożyć drugą stroną i już wszystko było oki :hi:

Opublikowano

Witam!

slyszal ktos o ledach na tablicy z BMW?

tzn. widzialem fotki A4 z lampkami z bmw - trzeba troche rezac no ale efekt moze byc fajny

numer tych lampek to 63267193293

Ja sie podjelem tego i niedosc ze wyszly jak oryginalne to jeszcze maja homologacje i w 100% legalne :hi:

O jakim rezaniu mówicie? Jaki koszt tych ledów?
Opublikowano

Witam!

slyszal ktos o ledach na tablicy z BMW?

tzn. widzialem fotki A4 z lampkami z bmw - trzeba troche rezac no ale efekt moze byc fajny

numer tych lampek to 63267193293

Ja sie podjelem tego i niedosc ze wyszly jak oryginalne to jeszcze maja homologacje i w 100% legalne :hi:

O jakim rezaniu mówicie? Jaki koszt tych ledów?

jestem sam ciekaw jak to w polsce wyglada a za granica takie koszty

http://www.passatplus.de/umbauteile/bmw/kennzeichenleuchte/index.htm

i troche tutaj

http://www.audi4ever.at/phpbb3/viewtopic.php?f=8&t=57443&st=0&sk=t&sd=a

jest tam wspomniane ze do B7 jest potrzebny rezystor 22Ohm 10W

ale praktyka u innych ukazala 33Ohm 25W moze byc i 50W

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

włąsnie założyłem ledy na tablicę czas start ciekawe kiedy napiszę że się spaliły :) koszt 14 zł

Opublikowano

rok czasu jeżdżę na ledach rurkowych w tablicy i ani jeden się nie wypalił, chyba po trzy jest tam wlutowane

a zakupione zostały w "tjuningszopie" dla golfiarzy

Opublikowano

Ja przerobiłem ostatnio żarówki na LED-y, tzn. użyłem tych metalowych końcówek z żarówek tunelowych zamontowanych oryginalnie do podświetlania tablicy. W sklepie dla elektoników kupiłem diody LED 5mm białe mocno świecące i rezystory 0,5k ohm.Ponieważ LED-y przepalają się gdy prąd przepływający bedzie większy niż ok. 30mA to wybrałem właśnie rezystory 500ohm. Dla napięcia 14 V z prawa Ohma wychodzi I=U/R=14/500=28mA. Do jednej końcówki metalowej dolutowałem nóżkę rezystora a do drugiej diody LED (oczywiście rezystor połączony w szereg z diodą LED). Dla zapewnienia sztywności konstrukcji metalowe końcówki połączone kawałkiem zapałki, która stanowi izolację (tak żeby nie było zwarcia). Całość dodatkowo zalałem klejem z glugena (silikonwe pałki+pistolet). Efekt jest naprawdę zadowalający. Na razie świeci mniej więcej jak żarówki ale pojeżdże tak jeszcze trochę i dołożę dodatkowo w szereg drugą diodę żeby bardzie rozproszyć promień świetlny. Koszt całości to 1,5zł/szt + 10 min cierpliwośći. Zobaczymy jak długo będą świecić. :rolleyes:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja kupiłem w necie zestawik pełnych lampek led do podswietlenia tablic ( nie żarówki ), i okazalo się iż w moim B7 avant, wyskakuje błąd na komputerku, światło jest fajne ale bardzoej denerwuje mnie ten błąd niż efekt lamp. Wyglądają bosko ale ten błąd ...

Opublikowano

ja kupiłem w necie zestawik pełnych lampek led do podswietlenia tablic ( nie żarówki ), i okazalo się iż w moim B7 avant, wyskakuje błąd na komputerku, światło jest fajne ale bardzoej denerwuje mnie ten błąd niż efekt lamp. Wyglądają bosko ale ten błąd ...

a ile placiles za lampki? ja tez mysle nad wlozeniem calych lampek o takich jak z tej aukcji,moj kolega elektryk polecal mi je,mowi ze nie ma bledu na Fis

o takie http://allegro.pl/audi-a3-s3-a4-s4-a6-s6-q7-rs-led-tablica-rej-jafra-i1347975281.html

Opublikowano

No ja płaciłem jakies 95 PLN za jedną lampkę, ja chesz to odstąpie ci za 50 PLN mam lewą prawą już oddałem znajomemu, a kupowałem u gościa z twojego linku :) jak byś chciał czekam na info to ci zrobie fotki i wyślę za pobraniem :) Mi w B7 wywalało błąd na FIS-sie o przepalonej żarówce irytowało mnie to - podobno to tylko problem w B7

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam temat,

chcę zamontować u siebie ledy (rurkowe), jako podświetlenie tablicy rej. - pytanie, które? (32mm, 42mm C5w, C10W?).

I jeszcze jedno, mogą koledzy coś polecić z allegro? Chcę, aby świeciły na biało ale nie aż takim mocnym światłem, aby oświetlały ziemię. :kox:

Opublikowano

Ja kupiłem do swojej takie i 100% satysfakcji, daja super cena nie jest zbyt wysoka a efekt naprawde fajny http://allegro.pl/zarowki-rurkowe-led-42mm-27led-smd-hit-zrx-i1328622230.html

a nie masz problemow z Fisem? nie ma bledu przepalonej zarowki?

Opublikowano

Interesuje mnie biała barwa, ale nie taka mocna jak powyżej. :hi:

Opublikowano

Dla mnie to podswietlanie tablicy led-ami to bynajmniej sredni pomysl :thumbdown: Wnetrze jak najbardziej ale tablica z Cali-ziomami mi sie troszke kojarzy :wink4: Ale to jest moje skromne zdanie :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dostalem info od goscia ktory handluje tym sprzetem ze te http://www.ctuning.be/searchprod/list/793 zarowki beda chodzic w b7 bez bledow , mial ktos moze stycznosc z nimi? i jeszcze pytanie czy do b7 jest 36 czy 42 mm dl zarowki

Opublikowano

co do długości żarówki to miarka i zmierzyć :)

co do ORI lampki LED do B7 to takowej nie było jako ORI !

Opublikowano

Dzisiaj wrzucilem ledy zamiast zwyklych zarowek i mam taki problem, jedna z zarowek swieci na bialo a druga bardziej na zolto;/ Testowalem na dwoch kompletach i jest tak samo, próbowałem pod różnymi katami, ale tez to nic nie dalo. Tez tak macie?