Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

W tym roku kryzys, trzeba oszczędzać :> jedziemy do Zieleńca, tam są teraz chyba najlepsze warunki w PL do jezdżenia ze względu na specyficzny mikroklimat :)

Śniegu nie ma (jak wszędzie) ale za to piwo dobrze wchodzi .... ;)

http://www.zieleniec.pl/

Póki co nie jest najgorzej jak na tegoroczną zimę, ale mam nadzieję, że do ferii coś sypnie.

Opublikowano

zima dobra w tym roku,moglem tego webasto nie kupowac bo nie potrzebne :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

zima dobra w tym roku,moglem tego webasto nie kupowac bo nie potrzebne :embarrassed:

:polew: parówki możesz grillować :decayed:

Opublikowano

firma ABT i MTM zakladaja 2 smic"ki i fmic widzialem juz kilka takich kombinacji ale tylko w a6 ale nie wiem jaka byla dmuchawka bo mi nie dali zagladnac tak dokladnie

Opublikowano
  • Autor

Ma ktoś dojście do jarzm w rozsądnych pieniądzach bo w aso 700/szt :wallbash:

numer 1K0 615 125 B lub 8E0 615 125 C (czarny, głęboki) - czy oprócz koloru się czymś różnią :mysli:[br]Dopisany: 04 Styczeń 2012, 21:10_________________________________________________

firma ABT i MTM zakladaja 2 smic"ki i fmic widzialem juz kilka takich kombinacji ale tylko w a6 ale nie wiem jaka byla dmuchawka bo mi nie dali zagladnac tak dokladnie

W a 6 całe powietrze idzie od turbo od razu do prawego coolera a z niego bezpośrednio do lewego, więc było by łatwiej wstawić pomiędzy nimi dodatkowy centralny cooler. W B7 jest to inaczej rozwiązane, bo od turbo część powietrza idzie do prawego a druga część od razu na lewy cooler.

coolery_B7_3_0_tdi.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Z nowości do auta wleciały nowe dolne tylne wahacze lemfordera. Stare nie wytrzymały nawet 2 lat. Po przejechaniu niecałych 75kkm kompletnie posypały się sworznie :thumbdown: Zawiozłem do Dzika do reklamacji, zobaczymy czy gwarancja zostanie uznana czy to tylko fikcja.

Dodatkowo w auce zostały wymienione napinacze, rolki i pasek + pasek wielorowkowy rozrządu od strony przedniej i znowu nastała błoga cisza przy odpalaniu auta, nic nie dzwoni. Miałem stracha, że to napinacze łańcuchów tylnego rozrządu, ale na szczęście mój mechanior, spec od audi powiedział, że o łańcuch i napincze w ASB nie mam się co martwić.

Aha, felgi letnie zostały znowu wypiaskowane. W tym sezonie będą jednak malowane proszkowo we wszystkich 3 warstwach.

Ostatnio proszkowy szedł tylko pokład ale niestety dostępne na rynku farby do nakładania natryskiem nie wytrzymują chemii i ciśnienia z Karchera :thumbdown:

Będzie biały podkład proszkowy, na to proszkowo bazowy kolor chrom 03690.MGV66 firmy Pulver i na koniec satynowy klar aby złamać blask chromu. Zobaczymy jak to wyjdzie :eusathink:

BTW. czy można jeszcze wstawiać fotki przez forum czy już tyko przez zewnętrzny serwer ?

Opublikowano

ja robię kopiuj wklej :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie kopiować z neta tak można, ale niestety z hdd kompa nie wychodzi.

Opublikowano

co masz za speca od audi?

Opublikowano
  • Autor

Tego co Ty chyba, Rafał :wink:

Opublikowano

heh :thumbup1: no Rafal to wiadomo ,Mystic pw

Opublikowano

u mnie też występuje dziwny dźwięk z pod maski przy odpalaniu zimnego silnika i też sie obawiam o łańcuch ale skoro piszesz że to może być tylko pasek i napinacze muszę to sprawdzić, łatwy jest dostęp do tego czy trzeba rozbebeszyć cały przód ??

Opublikowano
  • Autor

Trzeba ściągać zderzak. Po wymianie jest cisza puki co.

Opublikowano
Ma ktoś dojście do jarzm w rozsądnych pieniądzach bo w aso 700/szt :wallbash:

numer 1K0 615 125 B lub 8E0 615 125 C (czarny, głęboki) - czy oprócz koloru się czymś różnią :mysli:[br]Dopisany: 04 Styczeń 2012, 21:10_________________________________________________

W a 6 całe powietrze idzie od turbo od razu do prawego coolera a z niego bezpośrednio do lewego, więc było by łatwiej wstawić pomiędzy nimi dodatkowy centralny cooler. W B7 jest to inaczej rozwiązane, bo od turbo część powietrza idzie do prawego a druga część od razu na lewy cooler.

coolery_B7_3_0_tdi.jpg

Ciekawe Czy ta belka na zdjęciu oznaczona nr. 15 pełni rolę usztywniająca. Teraz jej nie używam i nie wiem czy nie warto było by to wymątować? Orientujesz się może jak to jest ??

Opublikowano
  • Autor

Jak się przypatrywaliśmy tej belce, która pełni funkcję kanałów dla coolerów, to z tego co pamiętam podtrzymuje również kierownice powietrza, wentylatory i chłodnicę wody ale teraz głowy nie dam czy tak jest.

Opublikowano

Kiepsko trochę w takim razie :/ Chyba w wolnym czasie ściągnę zderzak i zobaczę co trzeba zrobić :whistling:

Opublikowano
  • Autor

A czemu chcesz ściągać, w czym Ci przeszkadza ta belka ? Pisałeś, że w razie sprzedaży możesz wyciągnąć cooler i wstawić serię.

Opublikowano

Jeśli bym go wyciągnął to później mógłbym wstawić. A teraz widziałem że ta belka zaczęła trochę rdzewieć, poza tym zbędny ciężar :D

Opublikowano

Te fotele podchodzą trochę w pomarańcz? Szukam takich, będą pasować do mojej koncepcji black & orange :D

Opublikowano
Te fotele podchodzą trochę w pomarańcz? Szukam takich, będą pasować do mojej koncepcji black & orange :D

Co ty tam kombinujesz :zdjecie: