junior_tdi Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Hehe dzięki seves Jak narazie to czytam komentarze o plasti dip'ie, może zaryzykuję i psiknę go w biały mat albo niebieski mat Nie wiem tylko jak to się trzyma, jak mycie itp itd http://a4-klub.pl/stylizacja-tuning-optyczny-19/plastidip-alternatywa-malowania-234780/
Młody_drog Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiem, temat mi znany Mariusz robił felgi, właśnie czekam na odpowiedź jak to się trzyma przy myciu gąbką/płynem i jak jest z nałożeniem, pytanie teraz, biały mat czy niebieski mat:decayed:
junior_tdi Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiem, temat mi znany Mariusz robił felgi, właśnie czekam na odpowiedź jak to się trzyma przy myciu gąbką/płynem i jak jest z nałożeniem, pytanie teraz, biały mat czy niebieski mat:decayed: z gąbką może byś średnio, chyba że bardzo miękka, ogólnie chemię, jaka jest na myjniach samoobsługowych znosi dobrze ---------- Post dopisany at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany at 13:19 ---------- btw - NIEBIESKI MAT !!!!!! wtedy uwidocznią się wloty, grill, światełka....
Młody_drog Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiem, temat mi znany Mariusz robił felgi, właśnie czekam na odpowiedź jak to się trzyma przy myciu gąbką/płynem i jak jest z nałożeniem, pytanie teraz, biały mat czy niebieski mat:decayed: z gąbką może byś średnio, chyba że bardzo miękka, ogólnie chemię, jaka jest na myjniach samoobsługowych znosi dobrze No a chociaż rękawica do mycia czy coś? Przecież samym ciśnieniem nie domyję auta
junior_tdi Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiem, temat mi znany Mariusz robił felgi, właśnie czekam na odpowiedź jak to się trzyma przy myciu gąbką/płynem i jak jest z nałożeniem, pytanie teraz, biały mat czy niebieski mat:decayed: z gąbką może byś średnio, chyba że bardzo miękka, ogólnie chemię, jaka jest na myjniach samoobsługowych znosi dobrze No a chociaż rękawica do mycia czy coś? Przecież samym ciśnieniem nie domyję auta uwierz że ten mat domyjesz to nie jest powłoka lakiernicza żeby detailing przeprowadzać tylko trochę gumy
MarianekZg Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 pany lecę koła zwykłą gąbką i jest OK. Mati leć Niebieskim - będzie kosa
seves Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiem, temat mi znany Mariusz robił felgi, właśnie czekam na odpowiedź jak to się trzyma przy myciu gąbką/płynem i jak jest z nałożeniem, pytanie teraz, biały mat czy niebieski mat:decayed: z gąbką może byś średnio, chyba że bardzo miękka, ogólnie chemię, jaka jest na myjniach samoobsługowych znosi dobrze No a chociaż rękawica do mycia czy coś? Przecież samym ciśnieniem nie domyję auta ja będę tym grile malował i nie martwię się o nic:wink: z tym że ja najwyżej wezmę farbę i poprawię np odpryski (pewnie trzeba będzie zdjąć całą warstwę i nanieść na nowo:kwasny:) ale ciekawe jak klapa po odpryskach albo owady do zmycia.. ciekawi mnie jak one będą z tego schodzić
MARCIN607 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Młody-D a nie lepiej okleić niż malować? ps niebieski jest :shock3::shock3::shock3:
seves Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Młody-D a nie lepiej okleić niż malować? ps niebieski jest :shock3::shock3::shock3: słyszałem że folia nie jest wcale taka dobra tzn nie jest trwała bo po niedługim czasie często robią się bąble i folia odchodzi:kwasny:
David Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Młody-D a nie lepiej okleić niż malować? ps niebieski jest :shock3::shock3::shock3: słyszałem że folia nie jest wcale taka dobra tzn nie jest trwała bo po niedługim czasie często robią się bąble i folia odchodzi:kwasny: a obkejenie calego auta to od 3 tys w gore wiec chyba lepiej dolozyc troche i pomalowac,ja kupilem pasti dip i walne na chrom wokol szyb zobaczymy
Reggi Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 kupilem pasti dip i walne na chrom wokol szyb zobaczymy Pochwal się później efektami.
seves Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 kupilem pasti dip i walne na chrom wokol szyb zobaczymy Pochwal się później efektami. Malowalem wczoraj (z Andrzejem Srb) plastidip'em na czarny mat moje grile i efekt póki co wg mnie jest nienajgorszy zobaczymy jak z trwałością ale teraz jestem mega zadowolony
H4mm3R Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Widzę że tablica też poszła w czarny mat
seves Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Widzę że tablica też poszła w czarny mat szary mat wyszedł ale chyba to poprawię bo jednak nie pasuje
Młody_drog Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dzisiaj przy myciu znowu się załamałem, lakier w bardzo opłakanym stanie Za tydzień lecę do Polski na parę dni, zamówiłem dwie puszki plasti dipa, jedna biała jedna niebieska, będę próbował na mazdzie kuzyna Zrobimy jeden błotnik biały, drugi niebieski i pojeździmy z tydzień, popróbujemy na myjni, pod ciśnieniem, pod szczotą, wszystko opiszę i zrobię filmik, jeśli efekt mnie zadowoli a trwałość nie będzie najgorsza to po przyjeździe zamawiam cały kit na moje auto Co do koloru to dalej nie wiem, może zrobię tak jak na tym filmiku S4 i pomieszam niebieski z czarnym:kox: Widzę, że w ofercie jest jeszcze fluorescent orange, może jak by pomieszać ten orange z czarnym i zrobić ciemny pomarańcz
jedrekx Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 to byłoby za dużo pomarańczowego jak na moje.. nic Ci nie sugeruję, ale biały i pomarańczowy za***iście do siebie pasują
Rekomendowane odpowiedzi