siwsol Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Mam prosbe i pytanie szukalem na forum dokladnych informacji na temat wycieraczek do a4 b4 2003 r.Przez ten ostatni mroz zauwazylem iz moje wycieraczki pekaja tj. w miejscu laczenia wycieraczki z piorem jest taki klips i on wlasnie pekl bylem w norauto i maja wycieraczki valeo 211 ale mocowanie nie pasuje. Mam prosbe czy ktos wie gdzie takie cos kupic tanim kosztem badz tez jakies alternatywne wyjscie z tej sytuacji bardzo bym prosil gdyz na chwila obecna mam prowizorke zrobiona ale nie wyobrazam sobie tak dalej z gory dzieki
iwadrian Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 A4 z roczników 2001-2003 mają nietypowy klips. rozwiązaniem jest kupowanie wycieraczek dedykowanych do tych roczników lub wymiana całych ramion.
siwsol Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 dobrze o wymiane nie pytam bo juz czytalem troche tutaj na temat wymiany na aero ale pytanie jezeli chcialbym kupic takie wycieraczki gdzie je znajde z tym klipsem zostaje tylko aso czy nie koniecznie ?
domjenick Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 dobrze o wymiane nie pytam bo juz czytalem troche tutaj na temat wymiany na aero ale pytanie jezeli chcialbym kupic takie wycieraczki gdzie je znajde z tym klipsem zostaje tylko aso czy nie koniecznie ? kazdy sklep z czesciami jest w stanie zamowic
siwsol Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 ok tez tak sprobuje a z doswiadczenia co lepiej zakupic te wycieraczki z tym klipsem czy zainwestowac w montaz nowych ramion plus valeo jak radzisz
domjenick Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 ok tez tak sprobuje a z doswiadczenia co lepiej zakupic te wycieraczki z tym klipsem czy zainwestowac w montaz nowych ramion plus valeo jak radzisz wycieraczki-taniej i bezproblemowo
siwsol Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 to spoko tez tak sprobuje zamowic te wycieraczki jeszcze prosba jezeli ktos by odwiedzal ten post i byl ze slaska niech poleci jakis sensowny sklep z czesciami
Hugo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jeżeli masz auto wyprodukowane pomiędzy 10.2001r. a 10.2003r i nikt wcześniej nie zmieniał ramion , to na 100% Valeo VM211 pasują.Też miałem te nietypowe wycieraczki i zawsze kupowałem właśnie te Valeo.W tym roku założyłem aero
siwsol Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 byc moze tak ze to valeo vm211 ale problemem jest klips mocujacy wycieraczke z ramionem po prostu na jednej stronie totalnie pekl i mam przymocowane szkotem a na 2 zbiera sie poradzcie co robic gdzie dostane klips za ile i gdzie
krupskim Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Klips do twoich wycieraczek kosztuje w serwisie - :naughty:3PLN
siwsol Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 okio mam pytanie masz moze kod do tego zeby im machnac bo bylem dzis w besmarexie w zabrzu to tam laicy jacys pracuje nie wiem skad ich wzieli ceny z kosmosu totalne nieporozumienie podjade jutro do nomy i sie zapytam
GRYFI Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 wbrew pozorom nie wszystkie aso mają kosmiczne ceny - radzę posprawdzać ceny w różnych - im mniejsza miejscowość tym taniej. aha i jeszcze jedno - twoje auto to b6 a nie b4
siwsol Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2009 a wiec tak bylem w margo sosnowiec i zakupilem ten klips aczkolwiek to nie wszystko problemem jest nie tylko okazalo sie klips ale rowniez mocowanie tego klipsa i takie tam sa zatrzaski i tu jest pies pogrzebany ) pozostaje kupno chyba tylko ramion i wycieraczek o normalnym mocowaniu
Hugo Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 W ASO jest teraz promocja na zestawy wycieraczek Aero.Cały komplet kosztuje 307zł
trzyfx Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Dobrze Prezes mówi. Wymiana na Aero to jest lekarstwo na całe zło. Raz kupisz i zapominasz o wszystkich problemach z wycieraczkami - nic nie strzela, nie drapie, nie rysuje szyby, nie puka, ładnie wycierają szybę, lepiej wyglądają - polecam:) Nawet najlepsza i najdroższa wycieraczka do tych ramion nie będzie tak dobra jak Aero. Sam najpierw kupiłem super wycieraczki starego typu, aby za chwilę wymienić je na Aero.
proton2 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Wszyscy widzę chwalą te aero, a ja rok temu kupiłem w ASO cały komplet i po roku już do d..y wycierają, zostawiają paski, a prawa kiepsko zbiera po zewnętrznej. Może po prostu miałem pecha i trafiłem na jakąś wadliwą partię
siwsol Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 faktycznie macie racje chyba zmienie calosc na aero nie widzi mi sie zmienianie co chwile calych wycieraczek bo bedzie mi cos pekac dzieki wielkie za wszystkie informacje
Tedi35 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Też bym wymienił bo klips zepsuty ale i tak cena 300 jest kosmiczna. A jak potem cena samych piór do Aero bo za Bosch-a za moje zwykle płaciłem okolo 90 zl kpl. No ale jest jeszcze fajny wygląd i to kusi o zmianę.
Hugo Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Cena jednej gumki w ASO to 90zł Za Boscha albo Valeo trzeba dać ok 100zł za komplet
Rekomendowane odpowiedzi