Opublikowano 20 Stycznia 201016 l Zawór egr był już zaślepiony i jak go rozebrałem zobaczyłem że blaszka jest przepalona. Założyłem nową skręciłem i dalej to samo. Moje pytanie brzmi czy zawór n75 może widniec w vagu jako zawór recyrkulacji spalin egr? Tak ludzie na allegro opisują go właśnie. Czy jedynie może widnieć jako błąd 575? Sprawdzę go dzisiaj a jak nie to to zostaje jedynie turbo do wyczyszczenia
Opublikowano 20 Stycznia 201016 l paput, a sprawdzałeś gruszkę od turbiny?? czy sztanga pracuje?? mi też się działo to samo, co chwile notlauf...problem z ciśnieniem doładowania wszyscy myśleli, że to n75 , a okazało się, że były to objawy padającej gruszki... dlatego pytanie czy ktoś pomyślał o sprawdzeniu gruszki u Ciebie...
Opublikowano 20 Stycznia 201016 l ja miałem podobny problem mowili ze mam dziurę w dolocie ale nigdzie jej nie znalazłem po szlem do jednego znajomego mechanik który dobrze się zna na audi i znalazł przyczynę miałem zatkanego kata wiec może ty tez masz i masz kata do wybicia albo kupienie nowego :> :> :>
Opublikowano 20 Stycznia 201016 l paput, a sprawdzałeś gruszkę od turbiny?? czy sztanga pracuje?? mi też się działo to samo, co chwile notlauf...problem z ciśnieniem doładowania wszyscy myśleli, że to n75 , a okazało się, że były to objawy padającej gruszki... dlatego pytanie czy ktoś pomyślał o sprawdzeniu gruszki u Ciebie... Jak zdiagnozować prawidłowe działanie sztangi? Żeby mieć pewność żę ten balonik powietrzny wewnątrz nie jest uszkodzony i podnosi na określoną wysokość?
Opublikowano 20 Stycznia 201016 l najlepiej sprawdzić czy gruszka dobrze zaciąga powietrze jak odepniesz węzyk, na odpalonym silniku, rzecz jasna na postoju
Opublikowano 20 Stycznia 201016 l paput, a sprawdzałeś gruszkę od turbiny?? czy sztanga pracuje?? mi też się działo to samo, co chwile notlauf...problem z ciśnieniem doładowania wszyscy myśleli, że to n75 , a okazało się, że były to objawy padającej gruszki... dlatego pytanie czy ktoś pomyślał o sprawdzeniu gruszki u Ciebie... Sztangę wczoraj rozruszaliśmy. Dzisiaj szwagier odczepił n75 i potraktował wd40. Efekt auto raz ciagnie pięknie na każdym biegu a raz wpada w tryb awaryjny. Wcześniej cały czas był notlauf teraz coś się ruszyło. Jak myślicie wymienić to tałatajstwo na nowe?[br]Dopisany: 21 Styczeń 2010, 00:13_________________________________________________ prędzej błąd 575... czym miałeś to zaślepione że przepaliło? Kawałek blaszki aluminiowej
Opublikowano 21 Stycznia 201016 l paput, a sprawdzałeś gruszkę od turbiny?? czy sztanga pracuje?? mi też się działo to samo, co chwile notlauf...problem z ciśnieniem doładowania wszyscy myśleli, że to n75 , a okazało się, że były to objawy padającej gruszki... dlatego pytanie czy ktoś pomyślał o sprawdzeniu gruszki u Ciebie... Sztangę wczoraj rozruszaliśmy. Dzisiaj szwagier odczepił n75 i potraktował wd40. Efekt auto raz ciagnie pięknie na każdym biegu a raz wpada w tryb awaryjny. Wcześniej cały czas był notlauf teraz coś się ruszyło. Jak myślicie wymienić to tałatajstwo na nowe?[br]Dopisany: 21 Styczeń 2010, 00:13_________________________________________________ prędzej błąd 575... czym miałeś to zaślepione że przepaliło? Kawałek blaszki aluminiowej według mnie to turbo do czyszczenia ... a zawór n75 można jakoś samemu spróbować zregenerować gdzieś to widziałem na forum. Poza tym sprawdź na vagu czy n75 pracuje czy nie.
Opublikowano 21 Stycznia 201016 l Jak zdiagnozować prawidłowe działanie sztangi? Żeby mieć pewność żę ten balonik powietrzny wewnątrz nie jest uszkodzony i podnosi na określoną wysokość? Jak już rozruszałeś sztangę kluczem i chodzi ładnie to możesz podpiąć dużą strzykawkę (pewnie ma lek. weterynarii). Wytwarzasz podciśnienie i już wiesz czy chodzi w całym zakresie. Jeśli tak to pozostaje jeszcze stwierdzić czy trzyma cały czas, czy może ma nieszczelność.
Opublikowano 21 Stycznia 201016 l A jeszcze takie pytanko ten n75 macie zamontowany w poziomie czy w pionie?
Opublikowano 23 Stycznia 201016 l Miałem podobnie problem z trybem awaryjnym ale po wymianie wężyków i rozruszaniu sztangi problem znikł. NATOMIAST pojawił sie następny Po zgaszeniu silnika auto wydaje jakiś dziwny głos... jakby z egra... takie brzeczenie które trwa jeszcze ze 3-4 sec. Co to może byc? Miał ktoś z Was taki problem?
Opublikowano 23 Stycznia 201016 l po wymianie wężyków i rozruszaniu sztangi problem znikł nie bój się wróci :tongue4:
Opublikowano 24 Stycznia 201016 l Ja miałem to samo, kolego 250zł czyszczenie turbo z wymianą wężyków i zapominasz o kłopocie, pomyśl o wycięciu kata bo problem szybko wróci
Opublikowano 24 Stycznia 201016 l Jak zdiagnozować prawidłowe działanie sztangi? Żeby mieć pewność żę ten balonik powietrzny wewnątrz nie jest uszkodzony i podnosi na określoną wysokość? testem poprzez Vag - 01 Engine, grupa 011 w trybie Basic Settings - wtedy sztanga gruszki powinna sama cyklicznie pracować (wsuwać się w stronę gruchy i wysuwać a skok sztangi powinien oscylować w granicy 1.8 cm) - jeśli tak nie będzie lub sztanga będzie się zacinać to aby sprawdzić czy jest to wina tylko sztangi i gruchy czy też zmiennej geometrii łopatek turbosprężarki - trzeba niestety zdemontować turbinę z silnika i sprawdzić sztangę gruchy oraz łopatki turbiny oddzielnie. Jeśli nie posiadasz Vaga to sztangą możesz ruszać ręką i w ten sposób sprawdzić płynność i zakres jej działania.
Opublikowano 24 Stycznia 201016 l Jak zdiagnozować prawidłowe działanie sztangi? Żeby mieć pewność żę ten balonik powietrzny wewnątrz nie jest uszkodzony i podnosi na określoną wysokość? testem poprzez Vag - 01 Engine, grupa 011 w trybie Basic Settings - wtedy sztanga gruszki powinna sama cyklicznie pracować (wsuwać się w stronę gruchy i wysuwać a skok sztangi powinien oscylować w granicy 1.8 cm) - jeśli tak nie będzie lub sztanga będzie się zacinać to aby sprawdzić czy jest to wina tylko sztangi i gruchy czy też zmiennej geometrii łopatek turbosprężarki - trzeba niestety zdemontować turbinę z silnika i sprawdzić sztangę gruchy oraz łopatki turbiny oddzielnie. Jeśli nie posiadasz Vaga to sztangą możesz ruszać ręką i w ten sposób sprawdzić płynność i zakres jej działania. Robiłem 11BS. Sztanga pracuje,ale nie wiem czy nie w za krótkim zakresie. Ja mam to turbo w wersji z mniejsza gruchą. Zobaczcie sami
Opublikowano 24 Stycznia 201016 l Jak zdiagnozować prawidłowe działanie sztangi? Żeby mieć pewność żę ten balonik powietrzny wewnątrz nie jest uszkodzony i podnosi na określoną wysokość? testem poprzez Vag - 01 Engine, grupa 011 w trybie Basic Settings - wtedy sztanga gruszki powinna sama cyklicznie pracować (wsuwać się w stronę gruchy i wysuwać a skok sztangi powinien oscylować w granicy 1.8 cm) - jeśli tak nie będzie lub sztanga będzie się zacinać to aby sprawdzić czy jest to wina tylko sztangi i gruchy czy też zmiennej geometrii łopatek turbosprężarki - trzeba niestety zdemontować turbinę z silnika i sprawdzić sztangę gruchy oraz łopatki turbiny oddzielnie. Jeśli nie posiadasz Vaga to sztangą możesz ruszać ręką i w ten sposób sprawdzić płynność i zakres jej działania. a czy podczas tego testu w 011bs można w pełni ocenić czy łopatki turbiny sie zacinają? czy nie jest tak, że podczas testu pompa podaje na gruche maxymalne ciśńienie? a w czasie jazdy te ciśn bywa różne, czasami bardzo słabe - w zależności od tego jak bardzo mają być wychylone łopatki? - i wtedy się zacinają gdy działa na nie mniejsza siła?[br]Dopisany: 24 Styczeń 2010, 16:30_________________________________________________krótki masz ten skok
Opublikowano 24 Stycznia 201016 l Witam ja mam podobny problem ale u mnie to stalo sie jak dolalem stp do czyszczenia wtrysków u mnie dziala to na tej zasadzie ze traci moc ale po chwili ja odzyskoje i dalej ciagnie bardzo mnie to zdziwilo i nie wiem czy tez mam szukac przyczyny dodam ze stalo mi sie to po przejechaniu ok 700km a teraz to mam juz 1600 pojezdze jeszcze zeby dobrze wyjezdzic paliwo z tym plynem i bedzie jasne LUDZIE zakładajcie osobny wątek z wklejonymi LOGAMI i będziemy diagnozować a nie zaczynają tu wszyscy do jednego tematu wklejać swoje problemy ?!?
Opublikowano 24 Stycznia 201016 l Sztanga pracuje,ale nie wiem czy nie w za krótkim zakresie skok sztangi zbyt krótki - wklej logi grup 003, 008 i 011 w dział Diagnostyka i zobaczymy jak to jest u Ciebie z tym ciśnieniem powietrza doładowanego.